Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a avut dreptate dar recunoaște cineva?

6036
Adevărul supără! Senatoarea e atacată de partide pentru că a avut dreptate făcând acuzații grave la adresa autorităților – iar cei care o urmează ar trebui să vadă fondul serios al demersurilor sale, mai mult decât aparențele ”senzaționale”.

BUCUREȘTI, 30 aprilie – Sputnik. Din păcate, în goana după senzațional, lumea nu vede aspecte cu adevărat importante. La fel se petrece și în cazul Dianei Șoșoacă – de mulți considerată un adevărat fenomen politic. Și pe bună dreptate.

Dar, presa și opinia publică este disperată să afle când și cum își face Diana Șoșoacă partid și dacă va candida la prezidențiale. Toate la timpul lor, încearcă să le spună senatoarea, care pune piatră peste piatră în construcția sa – nu aruncă pietre în baltă, așa cum ar dori… nebunii.

De , lumea nu e atentă că Diana Șoșoacă a trimis încă de acum un an o scrisoare deschisă președintelui și guvernului avertizând, cu argumente profesioniste, că se încalcă, în ritm tor mai susținut, drepturile și libertățile cetățenești în ”starea de urgență” – și a prevenit că aceste ilegalități și acte neconstituționale se vor agrava.

Ceea ce s-a și întâmplat!  De aceea, dacă s-ar fi acționat unitar atunci, și ”dacă Puterea ar fi iubit poporul român”, cum spune Diana Șoșoacă, ”niciodată NU am fi avut 25.000 de morți aruncați în saci de gunoi” – și nici ”copii timorați și lipsiți de școală, bătrâni încătușați și amendați, umiliți și batjocoriți”.

Mai pe scurt și concis – nu am fi avut un „popor umilit și economia la pământ”.

Sau poate nu e așa? Poate are dreptate Cîțu, care spune că economia merge în plin, deși agențiile de rating ne dau negativ după negativ! Sau poate are dreptate Iohannis – care a scos lumea la vot, rezultând aproape 30.000 de morți în plus în lunile de campanie și precampanie – după cum a demonstrat Iosefina Pascal, cu cifre oficiale! Desigur, coincidențe nedorite!...

Acum, Diana Șoșoacă are toate motivele să spună ”am avut dreptate de la început!” și să considere că ”scrisoarea de acum un an” este ca un ”bici peste gurile inculte” ale ”fariseilor și amibelor care aruncă, plini de ură viscerală contra mea, acuzații false și injurii”.

Problema este, cei care azi o vor președinte de partid sau chiar competitoare pentru președinția României - toți acești oameni bine intenționați sunt capabili să se alăture unui demers serios, așa cum îl face senatoarea, dincolo de ”senzaționalul” aparițiilor sale?

Altfel spus, sunt ei gata să se angajeze la un drum greu, contra multor forțe uriașe, pentru a construi ceva temeinic?

Un răspuns la care trebuia să se gândească bine cei ce o interpretează pe senatoare altfel decât este – un om care știe ce face, nu doar un subiect de titluri spectaculoase.

Iată până atunci această dovadă că senatoarea avocat pune lucrurile la punctul lor încă de acum un an – când mulți dintre cei care azi o apreciază nu au văzut de aparențele demersului – și nu fondul puternic și serios. Un text care merită citi cu atenție – așa cum merită urmărite demersurile senatoarei.

Scrisoarea deschisă este datată 17 aprilie 2020 și a fost trimisă tot în Vinerea Mare. O reproducem integral, fără modificări.

***

CĂTRE

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, DOMNUL KLAUS WERNER IOHANNIS

PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI, DOMNUL LUDOVIC ORBAN

ÎN ATENȚIA DOMNULUI MINISTRU AL AFACERILOR INTERNE, DOMNUL ION-MARCEL VELA

ÎN ATENȚIA DOMNULUI SECRETAR DE STAT, DOMNUL RAED ARAFAT

STIMAȚI DOMNI

Subsemnata Diana Iovanovici-Șoșoacă, avocat în Baroul București, în calitate de apărător al drepturilor și libertăților cetățenești, mă văd nevoită să vă aduc la cunoștință aspecte esențiale ale acestor drepturi și libertăți pe care LE-AȚI DESFIINȚAT EFECTIV în ultimele săptămâni, deși acestea au fost obținute de popor cu sacrificii umane, vărsare de sânge și revolte naționale.

Aceste drepturi și libertăți sunt sacrale și nu se poate deroga de la ele. Inclusiv Consiliul Europei v-a notificat că nu era cazul ca România să solicite permisiunea de a se deroga de la ele. Dar noi trebuie să acționăm altfel decât alții, pentru că noi am fost unul din cele mai asuprite popoare și, nu știu de ce, continuăm să fim. Este inadmisibil ca 21 de milioane de români să sufere pentru că în două luni au murit 300-400 de persoane. Conform INS în România mor 600 de persoane zilnic și nu s-a mai declarat stare de urgență. Vă reamintesc că OMS a recomandat izolarea, nu a instituit-o ca obligație. Noi am considerat-o obligație. Prin măsurile adoptate de dvs nu ați făcut altceva decât să distrugeți economia națională, să ne anulați drepturile și libertățile cetățenești și să acționați împotriva conștiinței umane, a sufletului și libertății de gândire, nu să opriți ipotetica boală. Ne-ați încălcat dreptul la familie, la libertatea de întrunire și mai ales LA SĂNĂTATE. Spitale închise pentru câteva mii de oameni, care se presupune că ar avea Covid-19, în condițiile în care România nu are posibilitatea testării de Covid-19, doar 7 țări din lume au asemenea laboratoare, iar noi testăm pentru banala gripă, care anul trecut a omorât într-o lună peste 160 de persoane și nu ați mai decretat starea de urgență. Ne mor bolnavii de celelalte boli, numai dacă ai urgență ești primit, iar când un bolnav hipertensiv, canceros, diabetic etc ajunge în urgență este deja mult prea târziu. Cum să faceți consult la distanță? De când medicina se practică la telefon? Pentru ce plătim taxe și impozite la sănătate???? Domnilor, opriți masacrul asupra populației României pentru că vă faceți vinovați de GENOCID și veți fi judecați ca atare, chiar dacă acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani! Nimeni nu vă va ierta vreodată! Populația fierbe, va ieși pe străzi ca și în celelalte țări! Ce veți face? Veți trage în noi?

Ați închis școlile, în timp ce celelalte țări le deschid, ați vrut învățământ on-line, când noi trăim sub pragul sărăciei, v-ați bătut joc de un sistem întreg, prin numirea unui ministru care nici acum nu știe ce are de făcut, în timp ce alte țări deja au hotărât că se face media pe cei 4 ani și aceea va fi nota la bacalaureat, precum și la capacitate. Copiii au pierdut aproape un semestru, sunt afectați psihic, traumatizați de toate interdicțiile dvs. Cum să mai dea un examen când sunt afectați fizic și psihic și nepregătiți din punct de vedere școlar?

Cum să ne puneți să stăm în case când sistemul imunitar se fortifică prin activități fizice în aer liber și plimbarea în soare? Cum opriți dvs sportul românesc, care și așa este la pământ? Cum vă permiteți să ne închideți parcurile? Cum își permite Domnul Arafat să spună că nu vom avea dreptul să călătorim? Cum știe dânsul ce se va întâmpla peste câteva luni? Are deja scris în agendă acest lucru? !!!???Cum vă permiteți să ne amenințați cu interdicția dreptului la liberă circulație, când acest drept l-am câștigat cu vărsare de sânge la Revoluție? Cum vă permiteți să ne încălcați drepturi sacrale? ACEASTA ESTE DICTATURA, DOMNILOR!

Și nu în ultimul rând, cum puteți să interziceți credincioșilor să meargă la biserică în Sfânta Noapte de Înviere, când magazinele colcăie de oameni care stau unul lângă altul, străzile sunt pline de oameni, piețele la fel? Dacă era vreun pericol atât de grav într-o lună muream toți, în schimb populația României trăiește normal. Cum este posibil să încălcați drepturile și libertățile oamenilor? CINE VĂ OBLIGĂ SĂ VĂ BATEȚI JOC DE POPORUL ROMÂN CĂRUIA I-AȚI JURAT CREDINȚĂ ȘI VĂ PLĂTEȘTE SALARIILE? SUNTEȚI ANGAJAȚII NOȘTRI, SUNTEȚI ANGAJAȚI SĂ LUPTAȚI PENTRU NOI, NU ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!

ATENȚIE MARE! Dvs stați prea sus ca să vedeți ce este jos. Sunt absolut sigură că nu știți câte abuzuri și umilințe a suferit poporul în aceste săptămâni de la polițiști și jandarmi. Ce caută taburile pe străzi? Cum vă permiteți să abuzați psihic poporul și să alienați familii? La ce e bună viața când o trăiești singur în izolare și mori părăsit de familie? Cum vă permiteți să ne înstrăinați bătrânii și copiii? Știți măcar ce spun bătrânii: ca au trăit deja și nu vor o viață de sihăstrie. Cât or mai trăi, vor să fie în sânul familiei. Nu vă scriu în termeni juridici, pentru că văd că cei care vă lucrează actele nu au cunoștințe elementare de drept, totul este neconstituțional și încalcă drepturile și libertățile cetățenești care sunt sacrale. Vă scriu cu ”vorbe de-nțeles, ca să puteți pricepe.”

Încetați să abuzați poporul român. Poporul român mocnește. Din ce în ce mai multe națiuni ale lumii sunt în stradă și manifestă împotriva unor reguli mai puțin dure și aberante ca la noi, pentru că noi i-am întrecut pe toți. NU VĂ BATEȚI JOC DE CREDINȚA ROMÂNILOR! NU A MURIT NIMENI LA SERVICIU ȘI ÎN MAGAZINE, NU VA MURI NIMENI LA BISERICĂ. LĂSAȚI OAMENII ÎN PACE! SUNTEȚI ALEȘI SĂ FIȚI ALĂTURI DE POPOR, NU ÎMPOTRIVA LUI!

AVEM DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI PE CARE NU NI LE PUTEȚI LUA. AM DREPTUL DE A ALEGE DACĂ VREAU SĂ STAU ÎN CASĂ CĂ MĂ OMOARĂ UN COVID SAU DACĂ VREAU SĂ IES AFARĂ CU TOATE RISCURILE. Cu cât veți ține mai mult în casă oamenii, cu atât SISTEMUL IMUNITAR LI SE VA DISTRUGE ȘI CÂND VOR IEȘI PESTE LUNI DE ZILE, ÎI VA OMORÎ ORICE BACTERIE CARE PE VREMURI ERA INOFENSIVĂ! NU VĂ JUCAȚI CU SĂNĂTATEA POPORULUI ROMÂN!

NU PROVOCAȚI POPORUL ROMÂN! ȘTIȚI FOARTE BINE CĂ MĂMĂLIGA FIERBE! NU ÎI PROVOCAȚI, PENTRU CĂ ATUNCI CÂND POPORUL ROMÂN SE SATURĂ ȘI REACȚIONEAZĂ, NU SE LASĂ PÂNĂ NU ÎȘI RECUCEREȘTE DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE SALE! ADUCEȚI-VĂ AMINTE DE AVRAM IANCU, HOREA , CLOȘCA ȘI CRIȘAN, REVOLUȚIA FURATĂ DIN 1989, 10 AUGUST 2018. NU REPETAȚI CEEA CE AU FĂCUT PSD-IȘTII ÎN 1O AUGUST. LĂSAȚI LUMEA ÎN PACE! PACE ESTE CUVÂNTUL DE ORDINE!

CU TOȚII ȘTIM FOARTE BINE CĂ ACESTE MĂSURI SUNT DISPROPORȚIONATE FAȚĂ DE GRAVITATEA ȘI PERICOLUL INVOCAT! VOR EXISTA PROCESE CIVILE ȘI MAI ALES PENALE ÎMPOTRIVA DUMNEAVOASTRĂ, AM FORMULAT PLÂNGERI LA COMISIA EUROPEANĂ, PENTRU CĂ ÎN ROMÂNIA NE ÎNTOARCEM MEREU IN COMUNISM CU MĂSURILE LUATE. DAȚI DRUMUL LA MUNCĂ! CINE VREA, SĂ SE ÎNTOARCĂ LA MUNCĂ! PE NOI, AVOCAȚII NE-AȚI OBLIGAT SĂ MUNCIM, ALĂTURI DE NOTARI ȘI EXECUTORI PE ACEASTĂ PERIOADĂ PENTRU CĂ SUNTEM APĂRĂTORII DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR CETĂȚENEȘTI! ȘI NU AM MAI MURIT DE COVID!

AȚI LĂSAT MUNCITORI NETESTAȚI SĂ PLECE ÎN STRĂINĂTATE, ÎNCĂLCÂND TOATE ORDINELE DATE DE DVS ȘI DECRETUL DE DECRETARE A STĂRII DE URGENȚĂ! NICI MĂCAR NU AȚI NEGOCIAT ACORDURI PENTRU ACEȘTI OAMENI CARE SUNT FOLOSIȚI PE POST DE SCLAVI ACOLO. ERA ȘANSA DVS CA POLITICIENI SĂ REPARAȚI O NEDREPTATE! ACEȘTI OAMENI TREBUIAU SĂ AIBĂ CEL PUȚIN CONDIȚII FINANCIARE ȘI DE MUNCĂ EGALE CU CEI DIN ACELE ȚĂRI, NU SĂ MUNCEASCĂ PE TREI LEI.

AGRICULTURA NOASTRĂ MOARE, ÎN TIMP CE A ALTORA PROSPERĂ. EUROPA ÎȘI REVINE, NOI STĂM CA SCLAVII ÎN CASE ȘI ECONOMIA MOARE.

ÎNCETAȚI CU ACESTE ACȚIUNI MENITE SĂ DISTRUGĂ POPORUL ROMÂN!

ÎN FINAL AȘ DORI SĂ VĂ MENȚIONEZ CĂ, ÎN CAZ CĂ OAMENII VOR IEȘI ÎN STRADĂ, NU AVEȚI DREPTUL SĂ INTERVENIȚI ÎN FORȚĂ! DE CE? IATĂ:

Ce este nesupunerea civică? În linii mari, ea constă în actul de a încălca o lege în vigoare în virtutea unei convingeri morale personale (dar presupusă a avea un caracter universal) și pentru a atrage atenția opiniei publice și a guvernului asupra caracterului imoral al anumitor legi sau politici guvernamentale - Henry David Thoreau (1817-1862), inventatorul conceptului. Alți ”nesupuși civic” sunt : Mahatma Ghandi și Martin Luther King !

”Dacă avem în vedere fundamentele sale filosofice, conceptul de „nesupunere civică” este profund liberal, înscriindu-se în tradiția filosofică iluministă. La baza lui stă subiectul politic modern, individul autonom în a cărui conștiință rezidă fundamentul moralei universale și care are capacitatea înnăscută de a discerne între bine și rău. Această conștiință suverană, și nu puterea politică, este instanța supremă căreia trebuie să i se supună individul. Loialitatea datorată Statului sau națiunii este pusă pe locul doi față de loialitatea datorată umanității în întregul său: cel care comite un act de nesupunere civică o face în virtutea unui bine superior celui promis de guvernarea vremelnică. Iar loialitatea față de umanitate se judecă doar în forul propriei conștiințe.

Atunci când instituțiile statului nu mai funcționează, ca în imaginea pe care am încercat să o zugrăvim în prima parte a expunerii noastre, soluțiile la criza politică nu pot veni decât din societate. Prin practica nesupunerii civice este posibilă o campanie de aducere în conștiința publică a unor teme pe care publicul amenințat de dispariția politicului și mult prea preocupat de îngrijorările vieții de zi cu zi le poate da uitării. Este vorba, în cele din urmă, de asumarea calității de cetățean, de asumarea responsabilității de a participa la deciziile politice, și de afirmarea unei conștiințe morale aflată deasupra simplei dorințe de prezervare biologică.  – Ruxandra Ivan, ”Miliția Spirituală”.

Luca 30: Iar Isus a zis: ” Îți spun adevărul: în această noapte, înainte să cânte cocoșul de două ori, te vei fi dezis de Mine de trei ori.”

Sper că acest demers al subsemnatei, alături de demersuri ale multor colegi juriști și nu numai, să vă aducă pe drumul cel bun. Dreptatea să triumfe și să nu ajungem să se îndeplinească aforismul lui Montaigne: ”Și pentru ca n-au putut da putere dreptății, au dat dreptate puterii.” Vă asigur că în acest caz, puterea nu are pic de dreptate! Ați jurat credință poporului român, așa că vă solicităm să respectați acest popor și drepturile LUI!

DUMNEZEU SĂ NE IERTE PE TOȚI ȘI SĂ NE DEA MINTEA CEA DE PE URMĂ! MAI ALES PE DUMNEAVOASTRĂ!

CRED CĂ ȘTIȚI CĂ CEI MAI MULȚI ROMÂNI VOR FI DE PAȘTI LA BISERICĂ: CE VEȚI FACE? VEȚI PROVOCA, VEȚI AMENDA, VEȚI GAZA, CEȚI ARESTA, VEȚI TRAGE????? DREPTUL LA RELIGIE NU A FOST SUSPENDAT ȘI NICI ANULAT! ȘI NU VA PUTEA FI NICIODATĂ! NU EXISTĂ LEGE PENTRU SUSPENDAREA, RESTRÂNGEREA SAU INTERZICEREA LUI ÎN ROMÂNIA!

”Art. 9 (libertatea de gândire, de conștiință și de religie) din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale:

„1. Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conștiință și de religie; acest drept include libertatea de a-și schimba religia sau convingerea, precum și libertatea de a-și manifesta religia sau convingerea în mod individual sau în colectiv, în public sau în particular, prin cult, învățământ, practici și îndeplinirea ritualurilor.

2. Libertatea de a-și manifesta religia sau convingerile nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevăzute de lege, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranța publică, protecția ordinii, a sănătății sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor și libertăților altora.”

HRISTOS VA ÎNVIA DIN MORȚI!

 

6036
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Klaus Iohannis

Iohannis le-a promis iarăși românilor bani de la UE

87
În declarația dinaintea Summit-ului social al liderilor UE de la Porto, președintele Klaus Iohannis le-a promis iarăși românilor că problemele sociale ale țării vor fi rezolvate cu banii europeni.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj înaintea Summit-ului social de la Porto, ocazie de a le promite din nou românilor banii europeni care vor rezolva problemele țării, inclusiv cele sociale, în ciuda evidențelor că o bună parte din acești bani pentru România au început să fie deja tăiați de Comisia Europeană.

Important de semnalat că Iohannis a făcut referire la egalitatea de gen ca una din problemele sociale care trebuie rezolvate, o încercare de a strecura pe agenda discuțiilor teme progresiste care nu au legătură cu sărăcia și cu criza economică.

Ungaria și Polonia se opun, de altfel, ca declarația finală de la Summit să conțină referiri la probleme de gen și egalitate de sexe, sesizând viclenia UE de a parazita agenda publică europeană despre sărăcie cu teme care țin de repertoriul ideologic progresist, băgat cu forța pe gâtul europenilor.

Un Summit degeaba?

Liderii UE discută începând de astăzi, la Porto, despre soluții în lupta împotriva sărăciei și pentru promovarea egalității în Europa, în cadrul reuniunii informale a Consiliului European.

24 dintre liderii UE, inclusiv președintele român Klaus Iohannis, sunt prezenți fizic la summit-ul din Porto, în timp ce cancelarul german Angela Merkel și premierii Maltei și Olandei vor participa prin videoconferință.

Gazda, premierul portughez Antonio Costa, a declarat că pandemia de coronavirus „a scos în evidență costul condițiilor precare de muncă și al inegalităților de gen, dar și nevoia de a reglementa noile forme de muncă - telemunca și platformele digitale”.

După această parte va urma un summit UE extins, la care liderii se vor aduna pentru a discuta la cină cele mai noi evoluții în lupta împotriva pandemiei, inclusiv propunerea Statelor Unite de a suspenda brevetele pentru vaccinurile anti-COVID, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare.

Discuțiile pe teme sociale vor avea loc mâine, înaintea summit-ului cu premierul Indiei, Narendra Modi, la care vor lua parte și liderii europeni absenți, Angela Merkel, Mark Rutte și Robert Abela.

Discuțiile pe teme economice se vor axa pe o propunere fără caracter obligatoriu a UE, care vrea să aducă țările membre la o rată de angajare de 78% până în 2030, să instruiască cel puțin 60% dintre adulți în fiecare an și să reducă numărul persoanelor în risc de sărăcie cu 15 milioane. 

Partidele de stânga au organizat însă un contra-summit și plănuiesc să demonstreze mâine pe străzile din Porto, nemulțumite că summit-ul oficialilor UE reprezintă doar o pierdere de vreme, fără măsuri serioase împotriva sărăciei.

Olivier De Schutter, raportor special ONU pentru drepturile omului, a dezvăluit tabloul sumbru al UE: 700.000 de oameni dorm pe străzi și peste 20 de milioane de muncitori trăiesc în sărăcie, din cauza condițiilor precare de muncă oferite de platformele digitale pentru livrare de mâncare sau taxi.

Cele 27 de state UE sunt profund divizate în problemele sociale. Țările din sud - Franța, Italia, Spania, Portugalia - militează pentru protecția celor vulnerabili economic.

Țările bogate din nord, atașate de modelele lor de succes, și țările estice, care se tem că-și vor pierde competitivitatea, refuză să meargă pe această cale.

87
Tagurile:
Bani, Klaus Iohannis
Tematic
În plină criză economică și pandemică, Iohannis pregătește ”Summitul ISTERIEI”
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
România pierde miliarde de EURO de la UE - Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Un celebru analist pune PARIU: ”Șoșoacă e înaintea TUTUROR dacă e măsurată în sondaje!”

564
Faptul că Diana Șoșoacă este evitată de sondaje a ridicat multe semne de întrebare – iar un celebru analist și consilier politic face o prinsoare în privința Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă
© Inquam Photos / GEORGE CALIN
BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Mai mulți observatori ai politicii au remarcat că, în mod straniu, cel mai mediatizat politician al momentului, Diana Șoșoacă, este ”ocolită” de sondajele din 2021.

Asta vede și unul dintre cei mai cunoscuți controversați analiști și consilieri politici, fostul deputat Cozmin Gușă.

”Cea care ar avea scorul cel mai mare nu este măsurată, Diana Șoșoacă”, a spus Cozmin Gușă, la DCNews TV

Cozmin Gușă spune că nu este un admirator al Dianei Șoșoacă, dar are curajul să lanseze un pariu: ”senatoarea fenomen” ar fi pe primul loc în preferințele publicului!

”Eu pun pariu, nu e un pariu fericit pe care îl pun - și repet că nu apreciez calitatea politică a Dianei Șoșoacă în niciunul fel - dar pun pariu că dintre toți din sondaje, Orban, Ciolacu, George de la AUR, mereu uit cum îl cheamă, cei doi frați pătați de la USR PLUS, Barna cu Cioloș, cred că ea era înaintea tuturor, dacă era măsurată”, a spus Cozmin Gușă.

Deci, în opinia experimentatului Cozmin Gușă, atâția ”bărbați politici” sunt învinși de o femeie?...

Întrebarea vine firesc: acceptă provocarea vreo companie de sondare a opiniei publice – sau cineva se teme de Diana Șoșoacă – ca de ”Lupul cel mare și rău” al politicii românești?

564
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Represalii contra Dianei Șoșoacă – decizie de ultimă oră!
Diana Șoșoacă, acțiune cheie în Parlament! Pune pe jar conducerea Sistemului!
Diana Șoșoacă a avut dreptate – dar recunoaște cineva?

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...