Klaus Iohannis la Consiliul UE

Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!

1962
Un sondaj ”NUCLEAR”, care dă la iveală cifre scandaloase față de pretențiile oficiale – și reprezintă adevărate palme pentru SUA și NATO – dar și o surpriză în cazul Rusiei.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Un recent sondaj al LARICS – ” Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică” scoate în evidență câteva aspecte foarte interesante:

-Nici jumătate dintre români nu cred că România este în siguranță după aderarea la NATO; procentul celor care cred că în perioada comunistă adunat cu al celor care cred că până la aderare dă un procentaj mai mare;

-Peste 73% dintre români cred că, în cazul unei agresiuni militare, România NU ar fi ajutată de nimeni;

-Nici 37% dintre români nu consideră că România ar trebui să fie mai apropiată de SUA și UE;

-În cazul în care România ar fi ajutată de cineva, 66% dintre români cred că aceasta ar fi NATO, dar numai 36% cred că SUA ar interveni în ajutor, în timp ce procentele de încredere ale următoarelor armate din NATO, Turcia și Marea Britanie, însumate, nu ajung la procentul românilor care cred că… Rusia ar sări în ajutorul României!

-În cazul Rusiei, 36,5% dintre români cred că nu are o imagine bună în România din cauza ”lucrurilor pe care le știm din istorie”, 26.7 din cauza ”modului în care se comportă azi în politica internațională”, 17,3% din cauza ”modului în care se poartă cu proprii cetățeni”, iar 33,6% consideră că Rusia NU are o imagine proastă în România – ci mai degrabă nu există interes;

-e remarcat că NU sunt menționați români pentru care Rusia are „imagine proastă” pentru că reprezintă ”o amenințare” pentru România;

-o cercetare mai detaliată se referă la ”oamenii păcii” și ”oamenii războiului” – capitol la care Biden apare ca om ale păcii (în ciuda războaielor record duse în mandatul său de vicepreședinte), pe când Putin și Xi Jinping sunt, desigur, ”oameni ai războiului”;

-Nici 40% dintre români nu consideră că Președinția își face datoria, instituția lui Iohannis fiind depășită de chiar și de poliție, SRI, jandarmerie etc.

Sunt și alte capitole interesante, referitoare la vaccinare, la vaccinuri – deci un sondaj care merită urmărit – și pe care îl puteți găsi aici. 

Interesantă este reacția unuia dintre cei mai apreciați ziariști, Bogdan Tiberiu Iacob, care consideră că este ”un sondaj cu cifre devastatoare – Iohannis prăbușit, NATO și SUA în dizgrația românilor”.

”Un sondaj care, per ansamblu, zguduie temeinic președinția țării și relația dintre România și SUA, inclusiv cea cu NATO, dar și campania guvernanților noștri de combatere a pandemiei”, scrie jurnalistul, care menționează un aspect foarte interesant: ”sondajul a fost comandat de marile companii occidentale Lockheed Martin, AstraZeneca și Damen, toate trei cu interese economice majore în țara noastră”.

Bogdan Iacob amintește că Lockheed ”se chinuie să ne impună livrarea de elicoptere Black Hawk în dauna celor franceze de la Airbus”, în timp ce olandezii de la Damen ”încă nu s-au împăcat cu pierderea contractului pentru livrarea de corvete, cîștigat de francezi”, iar AstraZeneca ”se luptă să reabiliteze controversatul său vaccin, care i-a speriat pe români și nu doar pe ei”.

Alt aspect interesant - la prezentarea sondajului, denumit ”Barometrul de securitate, miercuri, au participat președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Constatin Ionescu și multe alte figuri importante, scrie jurnalistul.

Ori, în acest condiții, concluzii precum ”palmă pentru NATO” sau ”relația cu SUA nu stă grozav”, îl fac pe Bogdan Tiberiu Iacob să pună două întrebări:

-e ce ar fi fost interesate cele trei mari companii americane, britanice și olandeze astfel să plătească un sondaj cu asemenea cifre ”spectaculoase” – și, evident uneori, dirijate prin întrebări și selecții?

-”Se încearcă, oare, transmiterea unor mesaje subtile către anumiți factori de decizie în statul nostru? Și dacă da, în numele căror interese?”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob în ”Inpolitics”

De precizat că sondajul a fost realizat între 12-23 aprilie de LARICS în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C.Brătianu”.

LARICS ține de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C.Brătianu”, condus ce Dan Dungaciu, care funcționează sub egida Academiei Române.

1962
Tagurile:
SUA, Klaus Iohannis, UE, NATO
Videoconferință cu Prim-ministrul și cu miniștrii cu responsabilități în gestionarea epidemiei COVID-19

Cunoscut avocat: ”România este prăbușită, regimul Iohannis mai are doar propaganda”

310
(reînnoit 19:18 18.05.2021)
Unul dintre cei mai cunoscuți avocați face o tăioasă analiză a situației României – cu o concluzie gravă: îndatorarea țării pentru totdeauna și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie. În schimb, ”multinaționalele vor scoate din țară 300 de miliarde!”

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Apreciat pentru excelentele sale comentarii politice, avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD scrie una dintre cele mai dure analize ala situației în care regimul Iohannis a adus România.

În textul intitulat ”Propaganda – ultima armă a regimului Iohannis: drumul glorios spre UE”, Pavelescu începe prin a descrie situația economică, socială și politică pe scurt: ”România este prăbușită și trăiește, prin regimul Iohannis - PNL/USR -, exclusiv pe credit”.

”Cele 30 de miliarde de euro împrumutate anul trecut și încă pe atât anul acesta, care s-au topit și se vor topi pe cheltuieli curente, fără nicio investiție reală în viitor”, consideră Pavelescu, arătând că ”de la o îndatorare de 35% acum 2 ani, vom ajunge în 2023 la 55-60%”.

Ce înseamnă asta, dincolo de cifre? Cunoscutul avocat și om politic e direct: ”Îndatorarea țării pentru totdeauna, dobânzi imense în viitor, restricționarea posibilității de împrumut în condiții decente și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie”.

Ori, întrebarea firească este ”Ce se întâmplă în asemenea situații?” O legitate istorică, răspunde Pavelescu, adică ”societățile și economiile cad sub controlul  propagandei” – ceea ce presupune două aspecte: ”minciuna și represiunea”.

”Teza este aceeași: e nevoie de noi sacrificii pentru salvarea țării. Vina este a altora, din trecut, iar actuala putere are ”misiunea istorică” de a rezolva în sfârșit, costurile fiind necesare”, reproducând ”argumentele” mereu folosite de guvernanți.

Apoi, spune Pavelescu, ”urmează promisiunea arhicunoscută, și anume UE” – adică noile generații ”merită să se sacrifice pentru UE!”,

”UE care ne și ajută enorm, cu miliarde”, spun autoritățile, dar Pavelescu atrage atenția că asta e, de fapt, ”principala minciună a propagandei”.

De ce e o minciună? Pentru că anunțatele 80 de miliarde pentru următorii 7 ani ”nu înseamnă nimic nici dac-ar veni (vreo 36 sunt oricum împrumuturi), pentru că, iată, numai în 2020 -2021 împrumutăm 60 de miliarde care se topesc în cheltuieli de subzistență”.

În acest context, Pavelescu subliniază că ”singurele care sunt programate să facă bani buni, chiar în pandemie, fiind multinaționalele. În cei 7 ani, multinaționalele vor scoate din țară, cam 300 de miliarde!”.

Atenție la următoarea afirmație a lui Aurelian Pavelescu: ”Ceea ce nu știu, sau știu și nu-i interesează, este că panaceul propagandei UE este ultimul stadiu al dictaturii în care ne aflăm - înțelegând prin dictatură ruperea puterii politice de popor”.

”Prăbușirea totală va veni mai devreme sau mai târziu”, este concluzia lui Aurelian Pavelescu – iar singura întrebare care rămâne este ”dacă poporul va fi pregătit pentru acel moment, să se restaureze”. Și, desigur, după răspunsul greșit al României sub regimul Iohannis la întrebarea „A fi sau a nu fi”, nu poate poate fi decât un singur final: ”Restul e tăcere”.

310
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, gest deosebit - pentru români merituoși… la cel mai înalt nivel!
Ultima oră: ce se întâmplă cu anul școlar - Iohannis, explicații
Dan Chitic e de neînduplecat - reacție fulminantă la anunțul lui Iohannis

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis vrea campanie de vaccinare la sate

93
(reînnoit 17:36 18.05.2021)
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la finalul ședinței de la Cotroceni la care au participat premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri şi mai mulţi miniştri.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Potrivit președintelui Klaus Iohannis, vaccinarea merge bine, el insistând că de vaccinare depinde deschiderea tuturor sectoarelor economice.

Iohannis a indicat că primarii indiferent de culoare politică trebuie să se implice activ în campania de vaccinare și a indicat că trebuie insistat în zona rurală, unde oamenii ar trebuie să fie informați și să se meargă din poartă în poartă pentru campania de informare.

Iohannis a continuat să facă de fapt campanie pentru vaccinare pe toată durata declarațiilor sale, el spunând că cei nevaccinați riscă să facă o formă severă a bolii.

Iohannis a adăugat că deciziile în educație, în această perioadă, s-au luat pe baza unor scenarii legate de rata de infectare și că România se află aproape de momentul în care majoritatea elevilor pot relua orele în format fizic.

De asemenea, Iohannis a cerut soluții pentru reluarea evenimentelor culturale și a anunțat că de săptămânile următoare campania de vaccinare va primi noi forme atractive.

”Sper că îi vom putea convinge pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a adăugat Iohannis.

93
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

0
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

0

Загрузка...