MARIA GRAPINI

România pierde miliarde de EURO de la UE - Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu

1065
(reînnoit 12:59 29.04.2021)
Europarlamentarul PSD Maria Grapini a explicat într-o intervenție televizată de ce pierde România bani din Fondul de Redresare și Reziliență.

BRUXELLES, 29 apr – Sputnik. Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Guvernul României este, deocamdată, un mare eșec, iar europarlamentarul Maria Grapini a explicat într-o intervenție la Antena 3 de ce pierde România banii europeni, ea acuzând direct Guvernul și pe președintele țării pentru acest lucru.

Astfel, Grapini spune că fondurile pentru redresare și reziliență sunt separate de celelalte fonduri europene și nu se amestecă, iar propunerile din PNRR trebuiau să fie direcționate pe domeniile cerute de Bruxelles în mod expres pentru acest fond, iar nu amestecate cu lucrurile care trebuie făcute din fondurile europene obișnuite.

Grapini spune chiar că președintele Iohannis și Guvernul i-au mințit pe români pentru că din banii negociați inițial, România pierde câteva miliarde de euro din suma inițială, o condiție care se știa de la început că se aplică dacă PIB-ul României scade în 2020 și în 2021 raportat la media UE. Iar PIB-ul României în 2020 a scăzut pentru că România nu a acordat ajutoare de stat cum au făcut celelalte țări, și din această cauză, spune Grapini, României deja i s-au tăiat 4 miliarde pentru anul 2020 și i se va tăia și în 2021 dacă și în acest an PIB-ul României va scădea față de media UE.

Grapini i-a criticat pe guvernanți că nu s-au dus cu un PNRR întocmit corect, pentru că se știa de la bun început pe ce direcții se dau aceste fonduri de redresare. Dar în loc să țină cont de cerințele Comisiei, Guvernul s-a dus cu propuneri care se fac din celelalte fonduri europene.

Grapini a adăugat că România trebuia să prezinte o strategie energetică legată de Green Deal, de exemplu cu propuneri de împăduriri și îmbunătățirea condițiilor de mediu, și atunci fondurile ar fi fost deja aprobate.

1065
Tagurile:
România, Maria Grapini
Tematic
Grapini ia la întrebări Bruxellesul: ce e cu măștile neconforme de pe piața europeană?
Maria Grapini, demers excepțional la Bruxelles pentru România – Iohannis, pus la zid!
Grapini lansează nucleara: Parlamentul European contestă acordul Consiliului European!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră: schimbare de semnal!

159
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj care subliniază schimbarea radicală a strategiei în relaționarea cu românii

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Toate lumea își amintește de conferințele de presă ale președintelui și ale Guvernului în care se spune că vina pentru extinderea infectărilor și situația gravă este a românilor care NU respectă regulile! Nimic despre greșelile evidente ale sistemului!

În ultimele săptămâni constatăm o schimbare evidentă a semnalului autorităților. Primul a fost președintele, care a transmis românilor numai vești bune, însoțite de mulțumiri.

A urmat premierul Florin Cîțu, cu același stil de tip nou: mulțumiri românilor!

Acum puțin timp, premierul a transmis un mesaj optimist, tot pe „stil nou”.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?”, întreabă premierul, anunțând că ”Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”.

Apoi, trece la „noua strategie” – mulțumirile: ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați”.

”Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil”, scrie Cîțu, mulțumind încă o dată: ”Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”.

Să aibă această schimbare legătură cu schimbarea controversatului Andi Manciu de la Grupul de Comunicare Strategică? Posibil. Sau e pregătirea pentru vești ceva mai puțin plăpcute – cum ar fi cele despre (insuccesul) PNRR?

159
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă intervine ferm în cazul lui Lazarus!

931
(reînnoit 10:08 15.05.2021)
Cunoscutul realizator TV este internat în spital, iar asupra diagnosticului său se fac speculații și comentarii răutăcioase – Diana Șoșoacă intervine!

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. O veste a șocat opinia publică – Luis Lazarus, cunoscutul realizator TV și manager de întreceri sportive este în spital și ar fi grav bolnav de Covid-19!

Imediat au apărut comentarii răutăcioase – pentru că Lazarus este nu numai unul dintre liderii manifestațiilor contra măsurilor din pandemie, dar este și realizatorul unor emisiuni fulminante pe această temă.

În plus, este unul dintre apropiații și prietenii Dianei Iovanovici Șoșoacă – iar în această calitate senatoarea a intervenit punând lucrurile la punct:

”LUIS LAZARUS NU ARE COVID!”, transmite ferm senatoarea, completând - ”Le-ar plăcea ăstora să aibă!”

De fapt,  ”ARE PNEUMONIE!”, scrie senatoarea – în urma unor discuții cu Luis Lazarus.

Mai mult, Diana Șoșoacă prezintă proba că Lazarus nu are Covid:  ”5 teste negative COVID! Și ei tot ”covidat” îl consideră!”.

”Deocamdată este mai bine să nu vorbească”, scrie senatoarea, care prezintă și fotografiile testelor adăugând ”M-a rugat să vă transmit aceste date”.

Interesant este că la interval de 2 ore, un test a ieșit pozitiv, apoi negative. ”Noaptea minții!”, comentează Diana Șoșoacă.

931
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...

Care este diferența dintre moldoveni și europeni: Cifre comparative

0
(reînnoit 13:06 15.05.2021)
Europenii trăiesc mai mult decât moldovenii în medie cu aproape 11 ani, iar vârsta medie a populației din UE este mai mare cu patru ani decât cea a țării noastre. Datele au fost prezentate de către Biroul Național de Statistică.
Republica Moldova vs Europa
© Sputnik / Vadim Rusu

Datele Biroului Național de Statistică (BNS) arată că speranța de viață la naștere a moldovenilor este de 70,9 ani, iar la europeni este de 81,3 ani. Totodată, vârsta medie a populației din Republica Moldova este de 39,3 ani, iar cea a europenilor este de 43,7 ani.

Statisticele mai arată că europenii nu se grăbesc să creeze o familie. Astfel, vârsta medie a femeilor la prima naștere din Europa este de 29,4 ani, în schimb moldovencele nasc cu aproape patru ani mai devreme - la 25,2 ani. Și rata natalității în Moldova este mai mare. Conform datelor oficiale, în 2019 rata natalității, adică procentul de nou-născuți la o mie de persoane, era de 12 la sută în țara noastră, în timp ce în Europa era de 9,3%. 

Totodată, în țara noastră la o sută de bărbați revin 108 femei, iar în Europa - 104 femei. 

În Europa, 67,6 la sută din populația aptă de muncă este încadrată în câmpul muncii, iar în Moldova - doar 45,7%. 

Echipa Sputnik Moldova vă îndeamnă să analizați datele din grafica informativă și să aflați și alte date curioase despre moldoveni și europeni.

0

Загрузка...