Adrian Severin

Severin: ”USR PLUS e cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale”

2921
(reînnoit 06:07 28.04.2021)
Fostul ministrul de externe face o analiză fulminantă a asaltului progresismului, ”bazat pe o imbecilizare globală”, dar și pe o alternativă la deținerea puterii prin alegeri și instituțiile statului. În acest context, Severin pune în evidență situația din România.

BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. Marginalizat de partide și de marile televiziuni, Adrian Severin dă măsura valorii sale excepționale în aparițiile din publicații interesate să promoveze gândirea alternativă.

Unul dintre cele mai temerare demersuri mediatice este întreprins de Cozmin Gușă pe „GoldFM”. Cunoscutul consilier politic și ”geostrateg” realizează dialoguri curajoase cu personalități din politică și alte domenii, adevărate mostre ce curaj și gândire liberă, de cel mai înalt nivel al înțelegerii fenomenelor actuale.

Adrian Severin este unul dintre invitații permanenți – și dialogul cu abilul și informatul Cozmin Gușă îi dă posibilitatea fostului șef al diplomației de a se desfășura plenar.

Am ales un recent dialog despre ”imbecilitatea globalizată și covidocrația care ne va induce un viitor fără libertăți si un transumanism de nesuportat” – iar din ampla discuție am selectat partea care vizează gruparea parlamentară USR PLUS, pe care Severin o descrie ca ”pericolul cel mai mare pentru siguranța națională”.

Iată cum argumentează Adrian Severin această afirmație incendiară.

În primul rând, Severin consideră că ”USR PLUS este o sectă”, din care ”Partea cu PLUS-ul reprezintă, să spunem, mai mult persoane care știu ce fac, pentru că servesc unor interese externe, au un mandat venit din altă parte, a unor interese care nu sunt românești, dar USR este pur și simplu o sectă”.

”Această sectă reprezintă la ora actuală, după părerea mea, cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale a României”, spune Severin, care face o paranteză importantă – ”Câtă siguranță națională mai avem nu știu, dar aia pe care o mai avem este pusă în pericol de prezența acestei secte în conducerea țării”.

De aceea, revine Severin, ”secta” USRPLUS ”trebuie înlăturată și eu sper că partidele, alea care sunt la ora actuală, vor înțelege cel puțin să facă acest pas”.

Severin consideră că oamenii USRPLUS nici nu sunt aleși pe criteriul competenței deoarece  ”n-au nevoie de acest criteriu”.

”Ei sunt aleși pe criteriul fanatismului, convingerii în ideile lor”, ca într-o sectă. Severin că ca exemplu ideea că ”sănătatea publică trebuie suprimată, că totul trebuie să fie pus la dispoziția marilor operatori privați, că proprietatea, zic unii, și ea trebuie suprimată, ș.a.m.d”.

”Au o religie a lor. Și credința, mărturisirea acestei credințe e importantă și nu competența”, afirmă Severin.

Adrian Severin subliniază un aspect esențial: în istorie au mai fost asemenea situații, nu-i pentru prima oară”.

”Cine știe trecutul, eu nu vreau acuma să mă întorc istorie pentru că totdeauna comparațiile au limitele lor și (…) nu comparația ne interesează, ne interesează ce se întâmplă. Doar atâta spun, că s-a mai întâmplat. Ce-a fost, ce este, a mai fost. Și ce-a mai fost, va mai fi”, spune Severin.

De fapt, această reiterare a ceea ce s-a întâmplat în trecut importantă pentru ”primul pas care trebuie făcut și sper că acest pas să fie făcut de celelalte partide politice care compun astăzi parlamentul și clasa politică românească”. Primul pas – înlăturarea ”sectei” de la conducerea țării.

”În al doilea rând, o mare problemă pe care o avem este că această clasă politică românească care, repet, ar trebui să vadă că dacă nu înlătură secta de la conducerea țării ea însăși se va prăbuși sub ruinele țării”, spune Adrian Severin, subliniind că ”Această clasă politică este la ora actuală o clasă închisă”.

Ce înseamnă asta? ”O clasă politică, o grupare de persoane care nu mai are canale de comunicare cu restul societății”.

”Aceste canale de comunicare erau folosite pentru a se schimba idei, pentru a se schimba, știu eu, soluții, pentru a se lua pulsul societății, pentru a se calma societatea explicându-i ce se întâmplă în sfera politicului, dar era și un canal pe care se făceau schimburi nu numai de idei și de programe, dar și de persoane”, arată Severin.

Concret, ”ieșeau unii din clasa politică și intrau alții în clasa politică din societatea așa-zis civilă”. Dar, aceste canale ”sunt obturate în momentul de față, clasa politică s-a închis în totalitate și a rămas la nivelul de nonvaloare la care a ajuns prin diverse procese depreciative care vin odată cu vârsta”.

”Ce se va întâmpla în continuare, după părerea mea? Se va crea o clasă politică în afara clasei politice actuale”, spune Severin, care argumentează că ”neexistând comunicare între actuala clasă politică și restul societății, această nouă clasă politică, bună, rea, nu contează, se va crea în afara clasei politice oficiale”.

În fapt, această nouă clasă politică ”care se va crea spontan” în afara politicii actuale ”NU va avea, însă, în aceste condiții ca obiectiv câștigarea alegerilor”.

”Ce alegeri? Ce să câștigi?”, își definește Severin retorica argumentativă: ”Deja vedem că indiferent cine câștigă alegerile, altcineva guvernează. Vedem că indiferent ce se decide la un referendum, altceva se întâmplă în sferele politice”.

Și atunci, spune Severin, ”cum politică înseamnă totdeauna luptă pentru putere, nemaiexistând terenul alegerilor, pentru ca această luptă să se desfășoare, vom ajunge, inevitabil, la ceea ce americanii spun prin formula: Either ballot or bullet, Ori votul,ori glontele”.

”Dacă se va ajunge, și mi-e teamă că se ajunge tocmai prin acest fenomen de închidere a clasei politice, la transformarea luptei politice dintr-o luptă pentru mandate în parlament, într-o luptă pentru obținerea Puterii în afara parlamentului”, spune Severin, arătând că ”această luptă nu se va putea da numai metafizic, nu se va putea da numai prin discursuri, prin simpozioane, prin articole, prin emisiuni la radio și televiziuni”.

Această luptă, consideră Severin, ”se va da în mod fizic, în priză directă, cu mijloacele unor asemenea confruntări care sunt volens, nolens mijloace contondente și mijloace violente”.

Mi-e teamă de acest lucru, mărturisește fostul europarlamentar – ”Nu-l doresc, dar din calcul meu reiese că nu-l vom putea evita. Nu s-a evitat în trecut, nu văd cum l-am putea evita în prezent”.

”Deci eu prevăd că dacă nu se produc niște accidente fericite, ca să le spun așa, dacă nu se desfundă rapid aceste canale de comunicare între sfera politică și societate, între clasa politică și societate vom ajunge, într-adevăr, la o izbucnire a violențelor, care într-o primă fază, pe fondul suspendării Constituției, a unei legislații aberante și contradictorii se va exprima ca anarhie”, spune Severin, completând - ”După care vom urma procesul de curmare a anarhiei care se realizează prin tiranie, cum ar spune Platon”.

Adrian Severin încheie sec această parte a dialogului: ”Nu-mi iese din calcul altceva, nu e vorba de voința mea, nu e vorba că așa trebuie. Eu spun ceea ce-mi iese din calcul că va ieși”.

Un calcul, o viziune? În orice caz un avertisment. Interesant este că Severin nu a menționat că, de fapt, vizionarul George Soros, acest ideolog-strateg al progresismului mondial, exact asta construiește: o metodă alternativă de a controla puterea, dincolo de alegeri și Parlament, prin grupări de presiune, influență, lobby etc. – pe care unii le numesc ONG-uri, alții ”societate civilă” sau altfel.

Ori, la noi, experimentul USR este din această zonă – și poate fi, într-adevăr, ceea ce spune Severin? Un pericol – cel mai mare! – la adresa siguranței naționale? Este de analizat, desigur, pentru că un om de talia lui Adrian Severin nu vorbește aiurea.

Întregul dialog între Cozmin Gușă și Adrian Severin îl puteți citi aici

2921
Tagurile:
USR, Adrian Severin
Tematic
Severin, mesajul zilei: ”A ne opune dictaturii este legitim, moral și necesar”
Severin: Guvernul, între nevolnicie, trădare, tâmpenie, oligofrenie
Severin, fulminant: ”Dacă nu avem suflet de slugă, ne putem afirma suveranitatea”
Klaus Iohannis

Iohannis le-a promis iarăși românilor bani de la UE

85
În declarația dinaintea Summit-ului social al liderilor UE de la Porto, președintele Klaus Iohannis le-a promis iarăși românilor că problemele sociale ale țării vor fi rezolvate cu banii europeni.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj înaintea Summit-ului social de la Porto, ocazie de a le promite din nou românilor banii europeni care vor rezolva problemele țării, inclusiv cele sociale, în ciuda evidențelor că o bună parte din acești bani pentru România au început să fie deja tăiați de Comisia Europeană.

Important de semnalat că Iohannis a făcut referire la egalitatea de gen ca una din problemele sociale care trebuie rezolvate, o încercare de a strecura pe agenda discuțiilor teme progresiste care nu au legătură cu sărăcia și cu criza economică.

Ungaria și Polonia se opun, de altfel, ca declarația finală de la Summit să conțină referiri la probleme de gen și egalitate de sexe, sesizând viclenia UE de a parazita agenda publică europeană despre sărăcie cu teme care țin de repertoriul ideologic progresist, băgat cu forța pe gâtul europenilor.

Un Summit degeaba?

Liderii UE discută începând de astăzi, la Porto, despre soluții în lupta împotriva sărăciei și pentru promovarea egalității în Europa, în cadrul reuniunii informale a Consiliului European.

24 dintre liderii UE, inclusiv președintele român Klaus Iohannis, sunt prezenți fizic la summit-ul din Porto, în timp ce cancelarul german Angela Merkel și premierii Maltei și Olandei vor participa prin videoconferință.

Gazda, premierul portughez Antonio Costa, a declarat că pandemia de coronavirus „a scos în evidență costul condițiilor precare de muncă și al inegalităților de gen, dar și nevoia de a reglementa noile forme de muncă - telemunca și platformele digitale”.

După această parte va urma un summit UE extins, la care liderii se vor aduna pentru a discuta la cină cele mai noi evoluții în lupta împotriva pandemiei, inclusiv propunerea Statelor Unite de a suspenda brevetele pentru vaccinurile anti-COVID, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare.

Discuțiile pe teme sociale vor avea loc mâine, înaintea summit-ului cu premierul Indiei, Narendra Modi, la care vor lua parte și liderii europeni absenți, Angela Merkel, Mark Rutte și Robert Abela.

Discuțiile pe teme economice se vor axa pe o propunere fără caracter obligatoriu a UE, care vrea să aducă țările membre la o rată de angajare de 78% până în 2030, să instruiască cel puțin 60% dintre adulți în fiecare an și să reducă numărul persoanelor în risc de sărăcie cu 15 milioane. 

Partidele de stânga au organizat însă un contra-summit și plănuiesc să demonstreze mâine pe străzile din Porto, nemulțumite că summit-ul oficialilor UE reprezintă doar o pierdere de vreme, fără măsuri serioase împotriva sărăciei.

Olivier De Schutter, raportor special ONU pentru drepturile omului, a dezvăluit tabloul sumbru al UE: 700.000 de oameni dorm pe străzi și peste 20 de milioane de muncitori trăiesc în sărăcie, din cauza condițiilor precare de muncă oferite de platformele digitale pentru livrare de mâncare sau taxi.

Cele 27 de state UE sunt profund divizate în problemele sociale. Țările din sud - Franța, Italia, Spania, Portugalia - militează pentru protecția celor vulnerabili economic.

Țările bogate din nord, atașate de modelele lor de succes, și țările estice, care se tem că-și vor pierde competitivitatea, refuză să meargă pe această cale.

85
Tagurile:
Bani, Klaus Iohannis
Tematic
În plină criză economică și pandemică, Iohannis pregătește ”Summitul ISTERIEI”
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
România pierde miliarde de EURO de la UE - Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Un celebru analist pune PARIU: ”Șoșoacă e înaintea TUTUROR dacă e măsurată în sondaje!”

538
Faptul că Diana Șoșoacă este evitată de sondaje a ridicat multe semne de întrebare – iar un celebru analist și consilier politic face o prinsoare în privința Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă
© Inquam Photos / GEORGE CALIN
BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Mai mulți observatori ai politicii au remarcat că, în mod straniu, cel mai mediatizat politician al momentului, Diana Șoșoacă, este ”ocolită” de sondajele din 2021.

Asta vede și unul dintre cei mai cunoscuți controversați analiști și consilieri politici, fostul deputat Cozmin Gușă.

”Cea care ar avea scorul cel mai mare nu este măsurată, Diana Șoșoacă”, a spus Cozmin Gușă, la DCNews TV

Cozmin Gușă spune că nu este un admirator al Dianei Șoșoacă, dar are curajul să lanseze un pariu: ”senatoarea fenomen” ar fi pe primul loc în preferințele publicului!

”Eu pun pariu, nu e un pariu fericit pe care îl pun - și repet că nu apreciez calitatea politică a Dianei Șoșoacă în niciunul fel - dar pun pariu că dintre toți din sondaje, Orban, Ciolacu, George de la AUR, mereu uit cum îl cheamă, cei doi frați pătați de la USR PLUS, Barna cu Cioloș, cred că ea era înaintea tuturor, dacă era măsurată”, a spus Cozmin Gușă.

Deci, în opinia experimentatului Cozmin Gușă, atâția ”bărbați politici” sunt învinși de o femeie?...

Întrebarea vine firesc: acceptă provocarea vreo companie de sondare a opiniei publice – sau cineva se teme de Diana Șoșoacă – ca de ”Lupul cel mare și rău” al politicii românești?

538
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Represalii contra Dianei Șoșoacă – decizie de ultimă oră!
Diana Șoșoacă, acțiune cheie în Parlament! Pune pe jar conducerea Sistemului!
Diana Șoșoacă a avut dreptate – dar recunoaște cineva?

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...