Legea lui Dragnea pentru repatrierea rezervei de aur în ţară a fost respinsă

388
Camera Deputaţilor a respins astăzi legea prin care Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, voia repatrierea rezervei de aur în ţară, iar Dan Chitic acuză trădarea de țară din spatele respingerii acestei legi.

BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Camera Deputaților a votat astăzi respingerea cererii de reexaminare a Legii pentru modificarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, lege care are ca obiect de reglementare depozitarea întregii rezerve de aur a României în ţară şi introducerea unui termen de maxim 20 de zile pentru ca BNR să prezinte Parlamentului şi Guvernului un raport privind situaţia rezervelor internaţionale şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o diminuare a rezervelor naţionale.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de foştii parlamentari Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, iar la data de 20 noiembrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.

În cadrul dezbaterilor care au avut loc în plen, deputatul PSD Oana Florea a susţinut că România plăteşte pentru depozitarea aurului la Londra şi nu câştigă nimic, considerând această discuţie una de interes naţional.

“Este o dezbatere mai veche. (...) Este adevărat, rezervele naţionale ale României, în acest moment, în proporţie de 60%, se află la Londra. În prezent, noi avem în jur de 100 de tone de aur, 61 se află acolo, ţara noastră nu câştigă nimic de pe urma acestui depozit. (...) Noi, practic, plătim cam 300.000 de lei pe an pentru că depozităm acest aur. Este o discuţie mai largă, care se poate face. 60% este cam mult, poate am putea să diminuăm. (...) La un moment dat, Ceauşescu a plătit datoriile externe ale României ajungând chiar la 7 tone - aveam la un moment dat”, a spus Oana Florea.

Dacă liderul deputaţilor AUR, George Simion, dar și deputații PSD, au solicitat retrimiterea proiectului la comisii, propunere respinsă de deputaţi, liberalii și useriștii au atacat proiectul pe motiv că a fot depus în perioada în care Dragnea

Avocatul Dan Chitic a criticat actuala majoritate parlamentară pentru această decizie, arătânnd că ”majoritatea lui Werner, parlamentarii PeNaLo - uSRIști, au lăsat aurul României “in siguranța”, in mâini străine. Au salvat, cică, aurul României de Dragnea și de “ciuma roșie”. In realitate trădătorii ăștia au lăsat aurul nostru in băncile lor, ale stăpânilor “conducătorilor” noștri”, a scris Dan Chitic pe canalul său de Telegram.

El a explicat de ce este atâta nevoie de Legea Suveranității,  aceasta fiind singura soluție împotriva trădătorilor, lege care la art. 8 prevede următoarele:

Art. 8 “Rezerva de aur a României este depozitată exclusiv și în integralitate la Banca Națională a României. În termen de maxim 180 zile de la publicarea în Monitorul oficial al României a prezentei Legi Banca Națională a României va repatria în integralitate aurul depozitat în afara României.”
388
Tagurile:
Liviu Dragnea, AUR
Justiție

Veste proastă pentru PNL de la Justiție! Definitivă!

16
Curtea Supremă dă o veste proastă și definitivă PNL – unul dintre cei mai importanți lideri rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar într-un dosar penal rușinos.
16
Tagurile:
Justiție, PNL

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

66
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

66
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...