Mircea Geoană

Se confirmă - Mircea Geoană ar fi marea soluție a PSD! Cu o condiție… care ține de Rusia!

300
În ciuda ridicolului de care s-a acoperit la finalul carierei sale din fruntea PSD, Geoană ocupă azi cea mai înaltă demnitate deținută de un român, iar asta îl pune din nou în fruntea opțiunilor social democraților de ”rit nou”

BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Cariera lui Mircea Geoană în fruntea NATO este trambulina firească pentru revenirea pe cei mari cai în politica din România, opinează mulți analiști.

Geoană, secretar general adjunct al NATO, este văzut drept candidatul PSD la președinția României în 2024 – și primul care ar putea reînnoda firul rupt în 2004 al președințiilor social democrate.

Varianta este susținută și de geopoliticianul Cozmin Gușă, care consideră că ”PSD are trei posibilități acum, în vederea lui 2024”.

”Se poate schimba dar nu cred”, spune Gușă, detailând: ”prima, conform scorului, e Gabi Firea, a doua posibilitate, conform funcției și expertizei, este Vasile Dâncu și a treia posibilitate, dar asta ține de un joc internațional mai complex, este din nou Mircea Geoană”.

Dar ce șanse are Mircea Geoană, cel pe care, la plecarea din fruntea PSD, sondajele de popularitate îl dădeau cu o cotă foarte mică?

Cozmin Gușă are o părere clară – evident, legată de funcția lui Geoană la NATO, dar și de dependența României de puterile externe, care decid cine și ce face aici.

”Dacă rămânem pe o linie de coordonare externă americano-germană, are șanse mari”, spune Cozmin Gușă, completând surprinzător – ”Dacă vom fi pe o coordonare ruso-germană, atunci nu… mai degrabă nu!”.

Cum adică ”o coordonare ruso-germană”? Va lăsa America, partenerul strategic, România din brațe?

”Până în 2024 nu știm de ce poate întâmpla, America are probleme foarte mari”, a spus Cozmin Gușă în emisiunea ”Mădălin Ionescu Show”, difuzată de Metropola TV.

Deci, condiția ca Mircea Geoană să își valorifice ”prezidențial” poziția din fruntea NATO este ca Rusia să nu facă jocurile aici. Sau, altfel spus, Geoană depinde din nou de Rusia… așa cum a depins și în 2009 – când a fost acuzat că este… omul rușilor!

Iată că acum roata s-a întors… dar Rusia ar fi tot în fața carului lui Geoană – cel puțin conform analizei și informațiilor lui Cozmin Gușă.

300
Justiție

Veste proastă pentru PNL de la Justiție! Definitivă!

77
Curtea Supremă dă o veste proastă și definitivă PNL – unul dintre cei mai importanți lideri rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar într-un dosar penal rușinos.

BUCUREȘTI, 6 mai  - Sputnik. Rușine mare pentru PNL, promotor al ”doctrinei” anticorupție: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins acum puțin timp plângerea președintelui CJ Iași, Costel Alexe, împotriva măsurii preventive a controlului judiciar.

Decizia este definitivă.

Reamintim că fostul ministru și actual președinte CJ, Costel Alexe, este inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit șpagă 22 de tone de tablă.

Chiar dacă în urma inculpării Costel Alexe s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid, asupra PNL rămâne această mare rușine – de a avea unul dintre cei mai importanți oameni inculpați într-un dosar de o asemenea factură.

77
Tagurile:
Justiție, PNL

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

76
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

76
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...
A bear

Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

0
Românii au intrat în număr mare pe pagina de Google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Desant de comentarii pe pagina de google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

Inițial, înainte ca fapta de ”glorie” a prințului să devină cunoscută în lumea întreagă, castelul avea 5 stele la recenzii, fiind foarte apreciat ca destinație turistică. De ieri însă, românii au intrat în număr mare punând în majoritatea lor un comentariu simplu la pagină: ”Arthur, România”. Sutele de comentarii care acordă acum minimum-ul de o stea paginii a declasat imediat destinația, aducând-o la 2,5 stele astăzi, dar procesul de degradare al calității destinației continuă, pentru că alte sute de români intră și își arată dezaprobarea pentru fapta comisă de prinț în România.

Un comentariu de la laurentiu.albei@yahoo.com spune ”ARTHUR: ROMANIA RULES”, ar un altul, de la Olteanu Samy, transmite ”Hooooo - Arthur România”.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Alții sunt mai direcți: Pradatu Cosmin transmite ”NU RECOMAND... peste tot sunt urme de labă......”.

Dar comentariile la recenzii sunt depășite de întrebările adresate pe aceeași pagină, care sunt foarte dure la adresa prințului.

”Vânătoarea de urși este inclusă?”, întreabă Arthur din România, sau ”Vă simțiți bine că ați ucis ursul Arthur în România?”. În diferite limbi de circulație, cum ar fi engleza sau germana, vizitatorii paginii mai întreabă ironic dacă găsesc capul ursului Arthur în castel, iar alții îi cer prințului să stea departe de România, și îi spun : ”Rușine să îți fie” și îl întreabă dacă în Austria e voie să vânezi urși din zonele protejate.

Așadar, scandalul uciderii ursului Arthur a devenit nu numai o știre internațională, ci începe să își producă efectele peste tot pe unde apare numele prințului respectiv, inclusiv, după cum s-a văzut, pe proprietatea acestuia din Riegersburg, faima negativă dobândită de prinț reflectându-se direct asupra destinației turistice respective care îi aparține.

0
Tagurile:
Urs

Загрузка...