Videoconferință cu Prim-ministrul și cu miniștrii cu responsabilități în gestionarea epidemiei COVID-19

ACUM: Iohannis a convocat ședință, sunt în joc Coaliția și prestigiul președintelui

420
Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la Palatul Cotroceni pe cea mai arzătoare temă, care afectează major România dar și prestigiul lui Iohannis.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. La această oră are loc la Palatul Cotroceni o şedinţă de lucru convocată de președintele Iohannis.

Ședința de lucru are ca temă Planului Național de Redresare și Reziliență – deci problema cea mai gravă a momentului, pentru că mai multe voci avizate din spațiul public spun că România ar putea să nu obțină nici un ban în acest an.

Vina ar aparține ministrului USR PLUS Cristian Ghinea, a căror schimbare o solicită mulți politicieni și analiști.

Faptul în sine ar afecta prestigiul lui Iohannis, care și-a făcut un titlu din ”lupta” pentru banii României la Bruxelles.

În acest context, apare și informația dată de ”Știri pe surse” că ”Surse guvernamentale precizează că PNL vrea să preia programul PNRR de la USR-PLUS, coordonat de Cristian Ghinea, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”.

”Nemulțumirile celor de la PNL au fost rostite în cadrul ședinței săptămânale de luni, când mai mulți oficiali liberali se arătau nemulțumiți de Ghinea”, scrie sursa citată, arătând că în acest sens, PNL ar vrea să preia PNRR de la USR PLUS.

Sursele respective spun că planul PNL ar fi ”unul destul de simplu și a fost prezentat în ședința de astăzi: coordonarea PNRR să fie preluată de premierul Florin Cîțu de la Cristian Ghinea, iar adjuncți să fie Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și fondurilor europene, dar și Claudiu Nazare (PNL), ministrul Finanțelor”.

Și, subliniază sursa citată, ”în acest fel, cel puțin simbolic, USR-PLUS nu și-ar mai putea însuși succesul acestui proiect”.

Desigur, o asemenea manevră ar putea arunca în aer Coaliție, mai ales după scandalul ce a urmat demiterii lui Vlad Voiculescu din fruntea Sănătății.

Menționăm că azi au fost convocaţi la Cotroceni prim-ministrul Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-miniștrii Dan Barna și Hunor Kelemen, dar și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

420
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Președintele Iohannis, PREMIERĂ de ultimă oră!
Iohannis, declarație interesantă - România începe să devină responsabilă?
Ce ascund românilor Iohannis și Cîțu: pierderea IMENSĂ!
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

58
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

58
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae, bășcălie totală de campania de vaccinare

365
(reînnoit 06:27 06.05.2021)
Cunoscutul avocat și om politic a scris un text de excepție, în care își bate joc de ”logica” vaccinării din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Apreciatul politician se remarcă sin nou printr-un text plin de umor în care scoate în evidență lipsa de logică a anunțurilor și măsurilor vaccinării.

Șerban Nicolae propune ”MANUALUL DE VACCINURI LOGICE”, o grupare de cinci idei care rezultă din cele spuse și petrecute până acum. Sau, cum le numește el – ”certitudini în combinezon și izoletă”.

Iată cele cinci idei ”rezultate”:

1. Persoanele vaccinate sunt în pericol de contaminare de la persoanele nevaccinate!

2. Persoanele vaccinate pot fi purtătoare și transmițătoare de virus, dar nu mai sunt supuse restricțiilor și măsurilor de protecție sanitară!

3. Toate vaccinurile omologate sunt sigure până când nu mai sunt sigure și se renunță la ele!

4. Vaccinarea se face doar cu programare respectată cu strictețe și doar în centre cu destinație specială, până când programarea nu mai este necesară și vaccinarea se poate desfășura oriunde!

5. Campania de vaccinare organizată și promovată de ageamii și impostori are doar o problemă de comunicare!

Orice comentariu este de prisos, cu toții ne regăsim în ”logica” de față!

365
Tagurile:
Șerban Nicolae

Загрузка...
Cristian Rizea

Procurorii îl vor audia pe Rizea în cazurile deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi

0
Procuratura Generală a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi, anunță instituția într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați.

Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări să organizeze reluarea urmăririi penale.

Prin urmare, pentru valorificarea celor declarate de Rizea, procurorii responsabili urmează să-l citeze și să-l audieze în calitate de martor pentru a putea ulterior verifica informațiile prezentate prin acțiuni procesual-penale, menite să confirme sau să infirme faptul asasinatelor.

Procuratura Generală anunță că va informa suplimentar despre măsurile întreprinse în consecință.

0
Tagurile:
Cristian Rizea

Загрузка...