Daniel Zamfir

Daniel Zamfir lansează NUCLEARA: ce vrea ascundă Cîțu

628
(reînnoit 07:29 23.04.2021)
Trecutul lui Florin Cîțu este marcat de câteva episoade despre care NU se vorbește – și pe care premierul și PNL le doresc uitate

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Unul dintre prea puțini parlamentari PSD care mai pun probleme reale Puterii – nu fac doar declarații de presă – este senatorul Daniel Zamfir.

Fie prin legi precum ”Darea în plată”, fie prin dezvăluiri, Daniel Zamfir rămâne un ghimpe în coasta Puterii – mai ales a lui Florin Cîțu, cu care senatorul are un „meci” vechi.

Acum, Daniel Zamfir vine cu o adevărată ”NUCLEARĂ” pe care o amorsează cu întrebarea: ”CE AȚI ÎNGROPAT ÎN FUNDUL CURȚII, CÎȚULE?”

Dincolo de metaforă, aflăm de la Zamfir că, în Comisia Economică a Senatului a ajuns o nouă Ordonanță de Urgență care ar fi, de fapt, ”o nouă încercare - a treia - de a-i prelungi pe viață mandatul președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu”.

Ori, în cazul acestui OUG, apare în primul rând întrebarea – ”De ce ar fi asta o urgență?” și completarea – ”De ce după ce a mai fost respinsă propunerea, vine iar Cîțu cu ea?”.

Ei bine, răspunsul ar putea veni dintr-o altă întrebare… ”ajutătoare”: ”Îl leagă ceva atât de strâns  pe domnul Cîțu de domnul Chirițoiu?”.

”Daaa!”, răspunde Daniel Zamfir – ”Investigația din 2008, condusă de Chirițoiu, cu privire la atacul speculativ asupra leului în care a fost implicat Cîțu!”.

Ceea ce este corect, a existat așa ceva! De aceea, Zamfir consideră că ”Reformatorul” premier Cîțu ”vrea să dea mandat pe viată la Consiliul Concurenței, ca să-și plătească "datoria" pe care o are la Chirițoiu”.

Teoria/acuzația lui Zamfir este o adevărată ”nucleară”, pentru că arată o vulnerabilitate a premierului – care ar putea fi folosită și de alții.

În plus, spune Zamfir, pe modelul argumentației lui Cîțu în cazul Chirițoiu, ”mâine o să solicite și Curtea de Conturi și Curtea Constituționala și ASF și ANCOM și ANRE, că au căpătat experiență și e bine să rămână acolo”.

Încă un detaliu relevant: ”Coaliția de guvernare a amânat de mai multe ori decizia în Comisii la Senat, tocmai pentru a putea trece proiectul tacit, fără să se mai facă valuri”.

”Rușine!”, spune în final Daniel Zamfir – ”Atenție!”, spunem noi, pentru că acoperirile problemelor la acest nivel se fac cu mari sacrificii. Pe care le plătește țara, de cele mai multe ori – iar efectele se înlănțuie.
628
Tagurile:
Florin Cîţu, Daniel Zamfir
Justiție

Veste proastă pentru PNL de la Justiție! Definitivă!

48
Curtea Supremă dă o veste proastă și definitivă PNL – unul dintre cei mai importanți lideri rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar într-un dosar penal rușinos.

BUCUREȘTI, 6 mai  - Sputnik. Rușine mare pentru PNL, promotor al ”doctrinei” anticorupție: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins acum puțin timp plângerea președintelui CJ Iași, Costel Alexe, împotriva măsurii preventive a controlului judiciar.

Decizia este definitivă.

Reamintim că fostul ministru și actual președinte CJ, Costel Alexe, este inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit șpagă 22 de tone de tablă.

Chiar dacă în urma inculpării Costel Alexe s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid, asupra PNL rămâne această mare rușine – de a avea unul dintre cei mai importanți oameni inculpați într-un dosar de o asemenea factură.

48
Tagurile:
Justiție, PNL

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

69
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

69
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...
A bear

Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

0
Românii au intrat în număr mare pe pagina de Google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Desant de comentarii pe pagina de google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

Inițial, înainte ca fapta de ”glorie” a prințului să devină cunoscută în lumea întreagă, castelul avea 5 stele la recenzii, fiind foarte apreciat ca destinație turistică. De ieri însă, românii au intrat în număr mare punând în majoritatea lor un comentariu simplu la pagină: ”Arthur, România”. Sutele de comentarii care acordă acum minimum-ul de o stea paginii a declasat imediat destinația, aducând-o la 2,5 stele astăzi, dar procesul de degradare al calității destinației continuă, pentru că alte sute de români intră și își arată dezaprobarea pentru fapta comisă de prinț în România.

Un comentariu de la laurentiu.albei@yahoo.com spune ”ARTHUR: ROMANIA RULES”, ar un altul, de la Olteanu Samy, transmite ”Hooooo - Arthur România”.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Alții sunt mai direcți: Pradatu Cosmin transmite ”NU RECOMAND... peste tot sunt urme de labă......”.

Dar comentariile la recenzii sunt depășite de întrebările adresate pe aceeași pagină, care sunt foarte dure la adresa prințului.

”Vânătoarea de urși este inclusă?”, întreabă Arthur din România, sau ”Vă simțiți bine că ați ucis ursul Arthur în România?”. În diferite limbi de circulație, cum ar fi engleza sau germana, vizitatorii paginii mai întreabă ironic dacă găsesc capul ursului Arthur în castel, iar alții îi cer prințului să stea departe de România, și îi spun : ”Rușine să îți fie” și îl întreabă dacă în Austria e voie să vânezi urși din zonele protejate.

Așadar, scandalul uciderii ursului Arthur a devenit nu numai o știre internațională, ci începe să își producă efectele peste tot pe unde apare numele prințului respectiv, inclusiv, după cum s-a văzut, pe proprietatea acestuia din Riegersburg, faima negativă dobândită de prinț reflectându-se direct asupra destinației turistice respective care îi aparține.

0
Tagurile:
Urs

Загрузка...