Diana Șoșoacă

”Nimeni nu scapă… de Diana Șoșoacă!” Lovește în plin combinațiile și combinatorii!

9669
(reînnoit 07:11 22.04.2021)
S-a lansat un nou slogan:” Nimeni nu scapă… de Diana Șoșoacă!” – iar senatoarea dovedește că nimic și nimeni nu scapă de vigilența sa – nici măcar controversatele combinații și afaceri din Pandemie.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. De mai mult de un an o parte a presei, politicieni, dar mai ales diverși oameni ”informați” atrag atenția că pandemia a fost mobilul și acoperirea prin care s-au produs adevărate înavuțiri – toate pe banii statului.

Calea prin care s-a făcut asta a fost, în primul rând, procedura ”achiziției directe”, pentru că, deh, Pandemia!

Ori, dacă în primele luni, țara fiind luată prin surprindere – deși din ianuarie 2020 OMS transmisese mesajul că este Pandemie! – apoi fiind instaurată și starea de urgență, hai să spunem că metoda achiziției directe era admisibilă.

Dar, de mai mult de un an, ar fi trebuit să se revină la metode normale de achiziție… ceea ce nu se întâmplă! Sunt interese? Evident!

Dar, deși prea multă lume tace în această privință (inclusiv o bună parte a presei), faptul NU i-a scăpat senatoarei Diana Șoșoacă.

Senatoarea atacă direct subiectul, printr-un demers oficial – o ”Întrebare” pusă de la tribuna Senatului premierului Florin Cîțu și vicepremierilor, dar și miniștrilor Sănătății și Internelor.

Obiectul întrebării este foarte clar și la subiect: ” De ce nu se renunță la achizițiile directe?”

Senatoarea arată din start către problema vizată: ”Starea de urgență declanșată în pandemia de coronavirus a instaurat haos și un teren fertil pentru abuzuri în achizițiile publice făcute de stat”.

”Autoritățile au justificat aceste achiziții directe de faptul că ar fi o situație de criză, fapt ce a dus la încălcarea dispozițiilor legale cu privire la achizițiile publice”, arată Diana Șoșoacă, subliniind însă că, ulterior, ”în starea de alertă artificial inventată, această procedură a fost prelungită, astfel că și la acest moment procedura de procurare de materiale și echipamente necesare combaterii epidemiei de Covid-19 se face tot prin achiziție directă”.

Așa că, având în vedere cele menționate, senatoarea le adresează demnitarilor menționați un set de 8 întrebări, la care a solicitat răspuns punctual!

Iată întrebările – ale căror răspunsuri le așteaptă mulți:

Câte autorități și instituții care au contact direct cu cetățenii au fost digitalizate pentru a evita contactul în timpul pandemiei, din data de 16.03.2020 și până în prezent și care au fost societățile care au realizat digitalizarea?

Câte cazuri de abuzuri în achizițiile directe în vreme de pandemie au fost descoperite,  cercetate și deferite judecății?

Care sunt societățile comerciale care au livrat materiale și echipamente necesare combaterii pandemiei de Covid-19, pe perioada 16.03.2020 - prezent și care sunt autoritățile și instituțiile care au făcut aceste achiziții directe?

Care sunt materialele pentru care s-au făcut achizițiile directe pe perioada 16.03.2020 - prezent și care sunt autoritățile și instituțiile care au făcut aceste achiziții directe?

Care este pragul legal de achiziție directă în timpul pandemiei de covid-19?

Care este motivul pentru care nu se renunță la achizițiile directe în starea de alertă?

Care sunt criteriile de alegere a societăților comerciale pentru achiziții directe?

Care este suma cheltuită de autorități și instituții pe achiziții directe în timp de pandemie, din data de 16.03.2020 și până în prezent, defalcat pe materiale, luni, autorități, instituții etc?

 Fiecare dintre întrebări este trimisă la țintă – și este de mirare că organele statului NU s-au sesizat în legătură cu aceste teme, fiind vorba, în total, de o sumă uriașă de la bugetul statului.

Așteptăm răspunsurile – la fel ca, de altfel, foarte mulți cetățeni intersați de ce se întâmplă în țara lor.

9669
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă vorbește despre PARTIDUL ei și… Marine Le Pen!
Ultima oră: Diana Șoșoacă – plângere penală, despăgubiri de MILIOANE de euro!
LIVE acum: Diana Șoșoacă transmite incidentul de la Senat
Videoconferință cu Prim-ministrul și cu miniștrii cu responsabilități în gestionarea epidemiei COVID-19

Cunoscut avocat: ”România este prăbușită, regimul Iohannis mai are doar propaganda”

222
(reînnoit 19:18 18.05.2021)
Unul dintre cei mai cunoscuți avocați face o tăioasă analiză a situației României – cu o concluzie gravă: îndatorarea țării pentru totdeauna și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie. În schimb, ”multinaționalele vor scoate din țară 300 de miliarde!”

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Apreciat pentru excelentele sale comentarii politice, avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD scrie una dintre cele mai dure analize ala situației în care regimul Iohannis a adus România.

În textul intitulat ”Propaganda – ultima armă a regimului Iohannis: drumul glorios spre UE”, Pavelescu începe prin a descrie situația economică, socială și politică pe scurt: ”România este prăbușită și trăiește, prin regimul Iohannis - PNL/USR -, exclusiv pe credit”.

”Cele 30 de miliarde de euro împrumutate anul trecut și încă pe atât anul acesta, care s-au topit și se vor topi pe cheltuieli curente, fără nicio investiție reală în viitor”, consideră Pavelescu, arătând că ”de la o îndatorare de 35% acum 2 ani, vom ajunge în 2023 la 55-60%”.

Ce înseamnă asta, dincolo de cifre? Cunoscutul avocat și om politic e direct: ”Îndatorarea țării pentru totdeauna, dobânzi imense în viitor, restricționarea posibilității de împrumut în condiții decente și compromiterea generațiilor viitoare: sărăcie și iobăgie”.

Ori, întrebarea firească este ”Ce se întâmplă în asemenea situații?” O legitate istorică, răspunde Pavelescu, adică ”societățile și economiile cad sub controlul  propagandei” – ceea ce presupune două aspecte: ”minciuna și represiunea”.

”Teza este aceeași: e nevoie de noi sacrificii pentru salvarea țării. Vina este a altora, din trecut, iar actuala putere are ”misiunea istorică” de a rezolva în sfârșit, costurile fiind necesare”, reproducând ”argumentele” mereu folosite de guvernanți.

Apoi, spune Pavelescu, ”urmează promisiunea arhicunoscută, și anume UE” – adică noile generații ”merită să se sacrifice pentru UE!”,

”UE care ne și ajută enorm, cu miliarde”, spun autoritățile, dar Pavelescu atrage atenția că asta e, de fapt, ”principala minciună a propagandei”.

De ce e o minciună? Pentru că anunțatele 80 de miliarde pentru următorii 7 ani ”nu înseamnă nimic nici dac-ar veni (vreo 36 sunt oricum împrumuturi), pentru că, iată, numai în 2020 -2021 împrumutăm 60 de miliarde care se topesc în cheltuieli de subzistență”.

În acest context, Pavelescu subliniază că ”singurele care sunt programate să facă bani buni, chiar în pandemie, fiind multinaționalele. În cei 7 ani, multinaționalele vor scoate din țară, cam 300 de miliarde!”.

Atenție la următoarea afirmație a lui Aurelian Pavelescu: ”Ceea ce nu știu, sau știu și nu-i interesează, este că panaceul propagandei UE este ultimul stadiu al dictaturii în care ne aflăm - înțelegând prin dictatură ruperea puterii politice de popor”.

”Prăbușirea totală va veni mai devreme sau mai târziu”, este concluzia lui Aurelian Pavelescu – iar singura întrebare care rămâne este ”dacă poporul va fi pregătit pentru acel moment, să se restaureze”. Și, desigur, după răspunsul greșit al României sub regimul Iohannis la întrebarea „A fi sau a nu fi”, nu poate poate fi decât un singur final: ”Restul e tăcere”.

222
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis, gest deosebit - pentru români merituoși… la cel mai înalt nivel!
Ultima oră: ce se întâmplă cu anul școlar - Iohannis, explicații
Dan Chitic e de neînduplecat - reacție fulminantă la anunțul lui Iohannis

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis vrea campanie de vaccinare la sate

86
(reînnoit 17:36 18.05.2021)
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la finalul ședinței de la Cotroceni la care au participat premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri şi mai mulţi miniştri.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Potrivit președintelui Klaus Iohannis, vaccinarea merge bine, el insistând că de vaccinare depinde deschiderea tuturor sectoarelor economice.

Iohannis a indicat că primarii indiferent de culoare politică trebuie să se implice activ în campania de vaccinare și a indicat că trebuie insistat în zona rurală, unde oamenii ar trebuie să fie informați și să se meargă din poartă în poartă pentru campania de informare.

Iohannis a continuat să facă de fapt campanie pentru vaccinare pe toată durata declarațiilor sale, el spunând că cei nevaccinați riscă să facă o formă severă a bolii.

Iohannis a adăugat că deciziile în educație, în această perioadă, s-au luat pe baza unor scenarii legate de rata de infectare și că România se află aproape de momentul în care majoritatea elevilor pot relua orele în format fizic.

De asemenea, Iohannis a cerut soluții pentru reluarea evenimentelor culturale și a anunțat că de săptămânile următoare campania de vaccinare va primi noi forme atractive.

”Sper că îi vom putea convinge pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a adăugat Iohannis.

86
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

0
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

0

Загрузка...