Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Ce ascund românilor Iohannis și Cîțu: pierderea IMENSĂ!

711
(reînnoit 07:04 22.04.2021)
Un subiect despre care Iohannis, Cîțu, dar și miniștrii USR și PNL au tăcut brusc – și care, dacă se adeverește varianta expusă, e un dezastru pentru România – pe care NU îl vor putea ascunde!

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Vă aduceți aminte cum spuneau liberalii că Iohannis „s-a luptat” pentru cele 80 de  miliarde? Cum construiau deja autostrăzi, spitale și aduceau România în secolul XXII?

Ei bine, unde sunt banii – dar mai ales de ce se tace atât de… tare pe acest subiect?

Întrebarea pare să aibă un răspuns nedorit – România NU a fost în stare să prezinte un plan de redresare clar, coerent și mai ales acceptabil pentru UE. Asta spunea ieri europarlamentarul Victor Negrescu – și asta spune acum și cunoscutul economist Adrian Câciu!

”Nu vi se pare că este o liniște mormântală pe subiectul vizitei ministrului Ghinea la Bruxelles de săptămâna trecută pentru prezentarea PNRR si a programelor operaționale?”, întreabă Adrian Câciu, punctând – ”Păi e și normal!”.

Într-o exprimare plastică, Adrian Câciu spune că Ghinea ”a plecat cu șuturi de la Bruxelles” și că ”totul e praf, sunt probleme mari pe PNRR, mare parte din el respins și trimis la refăcut dar jalea este și mai mare pe cadrul financiar multianual 2021-2027”.

”Cristian Ghinea s-a ascuns de frică de când s-a întors în țară”, scrie Adrian Câciu, ba chiar mai mult decât atât ”a instituit omerta la Ministerul pe care îl conduce astfel încât să nu afle nimeni cum a făcut praf PNRR și programele operaționale”.

Tradus: fondurile europene, celebrele 80 de miliarde de euro ale lui Iohannis ”sunt în mare pericol”, dezvăluie Adrian Câciu. În schimb, ministrul Ghinea… ”tace și se ascunde!”.

”Vă dau o știre: pe programele operaționale din CFM 2021-2027 nu vom lua nici un ban în anul 2021, pentru că nu vor fi aprobate până la final de an”, spune ferm economistul.

În privința PNRR, Adrian Câciu crede că ”ne vor aproba de milă prin iulie –august”, dar… ”știind că nu vom face absorbție...”..

”Uitați de reforme, de ținte, de obiective. Niște habarniști!”, spune Adrian Câciu, subliniind – ”Asta este realitatea care se suprapune peste absorbția dezastruoasă realizată de Ghinea pe CFM 2014-2020” – în cifre ”doar 168 milioane de euro din peste 7 miliarde”.

Ei bine, concluzia scandaloasă și provocare la replică este clară: ”Asta vi se ascunde! Dezastrul din fondurile europene!”.

Așteptăm reacțiile celor implicați: Iohannis, Cîțu, Nazare, Ghinea etc. Adică multe nume, multe vorbe – prea puțini concret!

711
Tagurile:
Florin Cîţu, Claus Iohannis
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

20
(reînnoit 13:57 11.05.2021)
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional ”Justice Sword 21”.

Trecând peste numele ridicol al exercițiului, preluat probabil din lumea benzilor desenate Marvel, să menționăm că președintele a spus că românii și trupele NATO se pregătesc pentru… misiuni de luptă!

”Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a spus Iohannis, subliniind – ”Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”.

Sigur, întrebarea oricărui om logic și informat este ”apărare”… contra cui și bazat pe ce considerente?!

Trecând peste declarațiile absurde marca NATO, nimeni nu neagă importanța pregătirii militare comune, mai ales alături de o armată atât de valoroasă cum este cea poloneză.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună”, a spus Iohannis, menționând că ”Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională”.

Iohannis spune corect că ”este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți”, și a adăugat sintagma cheie - pentru a fi pregătiți pentru ”misiuni de luptă”.

Întrebarea, pe care desigur că nu i-o pune nici un ziarist acreditat, este – când a participat NATO la vreo ”misiune de apărare”? Că despre misiuni de atac și invazie, cred că putem da destule exemple.

”Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a conchis președintele României.

20
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

40
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

40
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...