Clotilde Armand

Știrea nopții: Confirmare, Clotilde a pierdut alegerile de la Sectorul 1!

6484
(reînnoit 07:10 20.04.2021)
Vestea că ancheta numărării voturilor a dat câștig de cauză lui Dan Tudorache (PSD) la Sectorul 1 a apărut aseară ca o știre de presă ”pe surse” – dar a fost confirmată ulterior de la cel mai înalt nivel politic

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Aseară, publicația ”Ziua News” titra: ”S-a terminat renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Tudorache ar fi bătut-o pe Armand cu peste 1.360 de voturi (surse)”.

În text se arată că ”polițiștii si procurorii din Operatiunea "Frauda de la Sectorul 1" au terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale care au avut loc anul trecut” și că surse din anchetă au precizat pentru Ziuanews că diferență ar fi cea menționată: 1.360 de voturi in favoarea lui Daniel Tudorache de la PSD, și deci Clotilde Armand ar fi pierdut cursa electorală!

Știrea a fost preluată de mass media – nu au existat replici clare, în schimb preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat știrea!

Ciolacu spune chiar că interesul USR de a desființa urgent SIIJ se datorează tocmai faptului un procuror de la SIIJ se ocupă de ancheta numărării voturilor.

”Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde a pierdut alegerile”, a spus Ciolacu, completând ”Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar”.

În direct la TVR1, Ciolacu a confirmat: ”Domnul Tudorache a câştigat alegerile”, arătând că intenția USR e clară: ”În momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă”.

Ciolacu a subliniat că PSD ”va strânge semnături pentru organizarea unui referendum şi pentru organizarea de alegeri la Sectorul 1”.

”Presupun că doamna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără, îşi va da demisia - va pleca”, spune Ciolacu, punctând – ”SIIJ nu se va desfiinţa până ancheta va fi finalizată”.
6484
Tagurile:
Dan Tudorache, București, numărarea voturilor, Alegeri, Clotilde Armand
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră: schimbare de semnal!

164
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj care subliniază schimbarea radicală a strategiei în relaționarea cu românii

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Toate lumea își amintește de conferințele de presă ale președintelui și ale Guvernului în care se spune că vina pentru extinderea infectărilor și situația gravă este a românilor care NU respectă regulile! Nimic despre greșelile evidente ale sistemului!

În ultimele săptămâni constatăm o schimbare evidentă a semnalului autorităților. Primul a fost președintele, care a transmis românilor numai vești bune, însoțite de mulțumiri.

A urmat premierul Florin Cîțu, cu același stil de tip nou: mulțumiri românilor!

Acum puțin timp, premierul a transmis un mesaj optimist, tot pe „stil nou”.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?”, întreabă premierul, anunțând că ”Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”.

Apoi, trece la „noua strategie” – mulțumirile: ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați”.

”Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil”, scrie Cîțu, mulțumind încă o dată: ”Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”.

Să aibă această schimbare legătură cu schimbarea controversatului Andi Manciu de la Grupul de Comunicare Strategică? Posibil. Sau e pregătirea pentru vești ceva mai puțin plăpcute – cum ar fi cele despre (insuccesul) PNRR?

164
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă intervine ferm în cazul lui Lazarus!

948
(reînnoit 10:08 15.05.2021)
Cunoscutul realizator TV este internat în spital, iar asupra diagnosticului său se fac speculații și comentarii răutăcioase – Diana Șoșoacă intervine!

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. O veste a șocat opinia publică – Luis Lazarus, cunoscutul realizator TV și manager de întreceri sportive este în spital și ar fi grav bolnav de Covid-19!

Imediat au apărut comentarii răutăcioase – pentru că Lazarus este nu numai unul dintre liderii manifestațiilor contra măsurilor din pandemie, dar este și realizatorul unor emisiuni fulminante pe această temă.

În plus, este unul dintre apropiații și prietenii Dianei Iovanovici Șoșoacă – iar în această calitate senatoarea a intervenit punând lucrurile la punct:

”LUIS LAZARUS NU ARE COVID!”, transmite ferm senatoarea, completând - ”Le-ar plăcea ăstora să aibă!”

De fapt,  ”ARE PNEUMONIE!”, scrie senatoarea – în urma unor discuții cu Luis Lazarus.

Mai mult, Diana Șoșoacă prezintă proba că Lazarus nu are Covid:  ”5 teste negative COVID! Și ei tot ”covidat” îl consideră!”.

”Deocamdată este mai bine să nu vorbească”, scrie senatoarea, care prezintă și fotografiile testelor adăugând ”M-a rugat să vă transmit aceste date”.

Interesant este că la interval de 2 ore, un test a ieșit pozitiv, apoi negative. ”Noaptea minții!”, comentează Diana Șoșoacă.

948
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...

Care este diferența dintre moldoveni și europeni: Cifre comparative

0
(reînnoit 13:06 15.05.2021)
Europenii trăiesc mai mult decât moldovenii în medie cu aproape 11 ani, iar vârsta medie a populației din UE este mai mare cu patru ani decât cea a țării noastre. Datele au fost prezentate de către Biroul Național de Statistică.
Republica Moldova vs Europa
© Sputnik / Vadim Rusu

Datele Biroului Național de Statistică (BNS) arată că speranța de viață la naștere a moldovenilor este de 70,9 ani, iar la europeni este de 81,3 ani. Totodată, vârsta medie a populației din Republica Moldova este de 39,3 ani, iar cea a europenilor este de 43,7 ani.

Statisticele mai arată că europenii nu se grăbesc să creeze o familie. Astfel, vârsta medie a femeilor la prima naștere din Europa este de 29,4 ani, în schimb moldovencele nasc cu aproape patru ani mai devreme - la 25,2 ani. Și rata natalității în Moldova este mai mare. Conform datelor oficiale, în 2019 rata natalității, adică procentul de nou-născuți la o mie de persoane, era de 12 la sută în țara noastră, în timp ce în Europa era de 9,3%. 

Totodată, în țara noastră la o sută de bărbați revin 108 femei, iar în Europa - 104 femei. 

În Europa, 67,6 la sută din populația aptă de muncă este încadrată în câmpul muncii, iar în Moldova - doar 45,7%. 

Echipa Sputnik Moldova vă îndeamnă să analizați datele din grafica informativă și să aflați și alte date curioase despre moldoveni și europeni.

0

Загрузка...