Partidul Social Democrat, PSD

Se confirmă pas cu pas: PSD pregătește alianța cu USR!

1263
Social democrații lui Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu face din nou exces de zel în fața Justiției, depășind chiar atitudinea PNL – și aliniindu-se vizibil la linia USR, impusă de Timmermans și PES, pasul logic fiind alianța progresistă.

BUCUREȘTI, 19 aprilie – Sputnik. Cu un aplomb demn de o mare realizare, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunțat că ”în şedinţa de Birou Politic Naţional, am luat decizia clară, fermă, în unanimitate”.

Ei bine, nu, nu e vorba de o realizare de tipul celor cu care ne obișnuise PSD Iliescu, Năstase, Ponta sau Dragnea – ci una de tip Ciolacu – Dâncu: o aprobare în avans a unei urmăriri penale cerută de DNA!

”Toţi colegii senatori să voteze pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul domnului Bodog, pentru ca domnul Bodog să fie pus la dispoziţia Justiţiei”, a anunțat Simonis.

Deci, lăsând la o parte excesul de zel, e și o inepție – pentru că asta se traduce prin impunerea votului pentru senatori, adică ajungem la ”vot imperativ” – care este nul de drept. ”Nu cred că vom fi în situaţia în care colegii nu vor respecta decizia BPN”, a adăugat autoritarul Simonis.

Decizia PSD vine chiar înaintea votului din Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități, Simonis subliniind că ”decizia politică a PSD nu are legătură cu votul din Comisia juridică a Senatului, al cărei raport este oricum consultativ”.

Să precizăm două aspecte: Bodog e acuzat de DNA că pe vremea ministeriatului său ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să ”îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract”.

Adică un fel de caz Liviu Dragnea și angajatele de la Teleorman!

Al doilea aspect - în 2019, senatorii au respins această solicitare care îl viza pe Florian Bodog.

Ulterior, procurorii au mai adăugat ”patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu” – rețineți, în același caz!

Altfel spus, în țara în care firme și personaje din anturajul guvernării se îmbogățesc pe spinarea românilor care mor în spitale, DNA are timp și se ocupă cu asiduitate de cazul unui… consilier personal care nu și-ar fi luat un salariu modest ”fără să își fi îndeplinit niște obligații de serviciu”!...

Iar ca noaptea minții să fie și mai întunecată, PSD aprobă – cu aplombul și emfaza unei realizări politice! – urmărirea penală a unui fost ministru, ba chiar își previne senatorii să nu se abată de la linia trasată de Biroul Politic!

Ori, asta spune clar că PSD Ciolacu a adoptat atitudinea USR, ceea ce este în concordanță cu cele trasate de la Bruxelles, de liderul progresist Timmermans.

Și, să nu uităm, PSD a mers în sincron cu USR și în cazul ”pensiilor” parlamentarilor  - făcând demersuri ridicole precum cel al demisiei cu câteva zile înainte de finalul mandatului.

Să amintim că și în cazul liderului sindical de la Metrou, Ion Rădoi, atacat virulent și fără probe de ministrul USR Drulă, PSD s-a comportat… userist. Nu i-a luat apărarea lui Rădoi, fost deputat și senator PSD, ci… s-au dezis de orice legătură cu liderul sindical! Culmea, chiar împotriva definirii politologice a unui partid social democrat – legătura cu sindicatele.

Dar PSD nu mai e social democrat, ci… progresist. De altfel, la ora actuală socialiștii europeni fac parte din ”Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților” – denumire care spune multe.

De asemenea, PSD Ciolacu-Dâncu a renunțat la orice tentă națională din discurs, exact pe formula progresistă – PES și USR.

Așteptăm acum pasul următor, extrem de logic: alianța cu USR. Își vor respecta chiar zicala lor: ”Atât au putut!”…

1263
Tagurile:
PSD, USR
Tematic
Laura Vicol trezește din adormire PSD – Ciolacu recunoaște!
PSD profită de războiul din Coaliție – mutare decisivă!
PSD anunță o mutare BOMBĂ, în premieră! Implică și AUR
Summitul București 9

Ce a cerut Iohannis la Summitul B9: mai mulți soldați americani în România

66
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la Summitul B9 de astăzi a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Klaus Iohannis a transmis astăzi printr-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni, după Summitul B9, că situaţia de securitate de la Marea Neagră este îngrijorătoare, indicând că acesta ar fi un motiv pentru care NATO ar trebui să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent. Iohannis se înscrie astfel în logica militară a NATO de a trimite cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei.

„Participarea Preşedintelui SUA, domnul Joseph Biden, şi a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, a întărit sentimentul unităţii aliate şi a reconfirmat realitatea că statele Formatului Bucureşti acţionează pentru consolidarea securităţii euroatlantice în ansamblul său şi în deplină conformitate cu deciziile adoptate la nivel aliat. Participarea Statelor Unite la cel mai înalt nivel şi a conducerii Alianţei Nord-Atlantice evidenţiază, totodată, faptul că dezvoltările de securitate din regiunea noastră au impact asupra întregii securităţi euroatlantice”, a transmis Klaus Iohannis după Summit.

Scopul NATO în România

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă arată încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic. Dar Iohannis nu a rămas dator și a cerut mai multe trupe SUA în România!

 „Pentru România, participarea în premieră a preşedintelui Biden la Summitul Formatului Bucureşti este cu atât mai relevantă cu cât anul acesta celebrăm 10 ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, demonstrează încrederea de care se bucură România la Washington, ca partener şi aliat puternic”, a vrut președintele României să demonstreze reușita evenimentului. Dar, de fapt, Summitul s-a redus la vehicularea ”pericolului” rusesc, singura preocupare a NATO

”Am subliniat, în schimbul de opinii cu omologii mei, faptul că acţiunile destabilizatoare ale Rusiei din regiune sunt îngrijorătoare şi contribuie la menţinerea unui accentuat climat de insecuritate”, s-a grăbit Iohannis să riște poziția regională a României, lansând mesaje ostile și agresive înspre Moscova.

Acest lucru justifică de altfel și prezența lu Joe Biden și importanța acordată acestui Summit, de a obține solicitarea ca NATO, și în speță SUA, să își trimită noi trupe pe teritoriul României, doar că de această dată Iohannis nu a mai primit o șapcă în schimbul serviciilor aduse, ca pe vremea lui Trump, ci o prezență virtuală și un mesaj online la Summit din partea lui Joe Biden.

„De aceea, am pledat – inclusiv în discuţia cu preşedintele Biden – pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic. Mă bucur că preşedintele Biden s-a referit în intervenţia sa la importanţa unei Alianţe mai puternice şi relevante global şi, mai presus de toate, la importanţa specială a articolului V din Tratatul de la Washington, pe care Statele Unite ale Americii îl susţin extrem de puternic. De asemenea, împărtăşesc ce a spus preşedintele Biden legat de necesitatea întăririi cooperării transatlantice: Parteneriatul transatlantic acoperă Europa şi se întinde nu doar peste Ocean, ci merge până la Marea Baltică şi Marea Neagră, acesta fiind cheia de boltă a tot ceea ce am realizat în secolul XX şi până acum”, s-a făcut Iohannis purtătorul de cuvânt al intereselor americane în zonă.

Trebuie, de asemenea, să rămânem angajaţi faţă de partenerii din Vecinătatea Estică, pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi sporirea rezilienţei lor în faţa provocărilor multiple cu care se confruntă”, a mai spus preşedintele României.

Iohannis a mai anunțat înfiinţarea şi demersurile făcute pentru operaţionalizarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, menționând că acest centru Euro-Atlantic pentru Rezilienţă va avea sediul la Bucureşti.

66
Tagurile:
summit, Joe Biden, Klaus Iohannis
Tematic
Primele declarații ale lui Klaus Iohannis și Andrzej Duda în ajunul summitului
Primele declarații de la Summit-ul B9: din nou obsesia Rusiei

Загрузка...
Vizita oficială a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în România

Primele declarații ale lui Klaus Iohannis și Andrzej Duda în ajunul summitului

218
(reînnoit 14:08 10.05.2021)
Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda au participat la o conferință de presă comună înaintea summitului B9 care se desfășoară virtual

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis și omologul său polonez Andrzej Duda au făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni, înaintea summitului B9 la care și-a anunțat participarea online și președintele SUA Joe Biden.

În declarația sa, Iohannis a vorbit despre consolidarea schimburilor comerciale cu Polonia, el anunțând că acestea au depășit 7 miliarde de euro anul trecut în ciuda pandemiei.

Iohannis a arătat că discuțiile dintre cei doi președinți s-au axat și pe dimensiunea securității, el afirmând că dialogul pe domeniul securității aduce beneficii certe pentru ambele țări, pentru regiune noastră și pentru NATO.

Iohannis a detaliat arătând că în convorbirile cu președintle Poloniei au fost abordate evoluțiile din vecinătatea estică, Republica Moldova și situația din Ucraina și Belarus.

Și președintele Andrzej Duda a afirmat că discuțiile s-au referit la  securitatea din regiune și a insistat pe atenția pe care o acordă Polonia Belarusului, dar a amintit că s-a discutat și despre situația din Ucraina și din Republica Moldova.

Vizita preşedintelui polonez la București, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, are loc în contextul Summitului Formatului București (B9) care reunește statele NATO de pe flancul estic.

Acest summit a dobândit o importanță sporită o dată cu anunțul că va participa online și președintele SUA Joe Biden, dar și secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, vor mai participa șefii de stat din Europa de Est, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

218
Tagurile:
Andrzej Duda, Klaus Iohannis
Tematic
În plină criză economică și pandemică, Iohannis pregătește ”Summitul ISTERIEI”
Scandal cu acuzații grave: legătură între IOHANNIS și PRINȚUL care a împușcat URSUL!
Iohannis le-a promis iarăși românilor bani de la UE
Joe Biden participă la summit-ul virtual găzduit de Iohannis

Загрузка...
Vladimir Putin

Ce rezultate a înregistrat Putin după vaccinare

0
(reînnoit 20:01 10.05.2021)
Președintele a vorbit despre rezultatele înregistrate după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că are un rezultat pozitiv după vaccinarea împotriva coronavirusului. Potrivit medicilor, șeful statului are un coeficient de pozitivitate egal cu 15.

“În ceea ce privește servitorul vostru umil, între-adevăr, pe 9 mai am fost testat, iar rezultatul este pozitiv. Ați vorbit despre aceste titre, acum specialiștii vorbesc de coeficientul de pozitivitate – care la mine este de 15. Precum au spus medicii, e un rezultat bun”, a declarat Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat de un jurnalist despre rezultatele vaccinării împotriva COVID-19.

​Pe 23 martie, președintele rus a primit prima component a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, iar pe 14 aprilie și-a administrat cel de-al doilea component. După vaccinare, Putin a menționat că potrivit medicilor, reacția imună a fost una bună. În același timp, președintele nu a numit preparatul cu care a fost vaccinat, denumirea acestuia fiind cunoscut doar de medicul personal al liderului rus.

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”
Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze activ

Загрузка...