Victor Ponta

Ponta, fulminant: ”Te-ar împuşca, în mod normal, în orice ţară normală!”

1359
(reînnoit 07:12 19.04.2021)
Reacție extrem de dură a fostului premier Victor Ponta după scandalurile din guvern, mai ales după cel de la ministerul Sănătății

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. O adevărată dezlănțuire a fostului premier Victor Ponta în emisiunea ”Subiectiv”, unde a criticat dur ceea ce se petrece la guvernare, mai ales în sistemul de Sănătate, acuzându-i pe cei din USR de intenții malefice.

”Situaţia e mai gravă decât în 1996-2000, pentru că acum avem în interiorul coaliţiei -  mă refer la cei de la PLUS, la domnul Cioloş, la domnul Voiculescu - nişte personaje, crescute, educate, treinute prin străinătate”, spune Ponta.

Și, atenție – Ponta aruncă o acuzație intersantă, mai ales pentru cineva care a avut legătură cu Serviciul de Informații Externe: ”Toţi au doi ani din viaţă în care nu ştii ce au făcut în străinătate”.

De altfel, Ponta spune clar: ”Eu cred că au fost trimişi în România special ca să ne mai ia ce mai era de luat”, arătând că au mai rămas două domenii în care sunt bani foarte mulţi – ”la Apărare, unde acolo România are cu America, cumpără direct din America, nu prea poţi să te bagi, şi Sănătatea”.

”Domnul ăsta, Voiculescu, de patru-cinci ani se bagă bani în el”, afirmă Ponta, arătând că, în fapt, Voiculescu nu are nu se pricepe deloc la domeniu. ”Dacă îl întrebi, domne', de când te pricepi tu la sănătate, sau mă rog, nu ştiu, ai vreo legătură? Nu, eu am venit să fac reforme, reforme însemnând să le facă dosare penale la medici, să transforme totul la privat, să trimită pe pacienţii din România în străinătate”.

Ponta consideră că ”oamenii ăştia au un program de distrugere, de haos - este un program, clar, eu fac diferenţa”.

”Domnul Cioloş a apărut în România din neant, a devenit comisar european, aici domnul Băsescu ar trebui să ne spună, ce legătură a avut cu România”, spune fostul prim ministru. ”A reapărut ca premier şi ar trebui să ne spună domnul Iohannis, de fapt, Rareş Bogdan ştia dinainte de Colectiv şi dinainte ca eu să îmi dau demisia, că o să fie Cioloş prim-ministru”.

În cazul actual, Vlad Voiculescu câţiva ani ”a dispărut prin Austria, zice că a făcut şcoală, dar nu ştim ce şcoală”.

”Dumneavoastră știți ce școală are, că nu a reușit nimeni să găsească școala”, spune ironic Ponta – ”A făcut Medicină? Are un unchi care vinde medicamente, am înțeles. Poate aveam și eu un unchi, care poate, nu știu, făcea televiziune, nu însemna că trebuie să fac emisiuni”.

Ori, toate astea înseamnă, în opinia lui Victor Ponta, ”o sfidare pentru un sistem esențial în orice țară, în cel mai greu moment”.

”Eu nu cred că pentru Sănătatea din România a fost un moment mai greu, nu știu, din timpul războiului încoace”, atrage atenția Ponta, ”Nimeni nu a fost pregătită, nici America, nici Marea Britanie, nici Franța pentru pandemia de COVID. Și tu îți bați joc”.

Victor Ponta a povestit că l-a întrebat cineva ”dacă era normal să îl demită Cîțu”. Nu, răspunde ferm Ponta – ”Era normal să nu îl pună”.

”L-a pus pentru că cei de la PNL sunt foarte slabi și bătălia dintre domnul Orban și domnul Cîțu, de multe ori le ocupă toată energia, în loc să mai administreze și țara și Guvernul, încât, evident au acceptat un Voiculescu, despre care evident știau de unde vine și cu ce scop vine”, spune fostul premier.

Mai grav chiar, Victor Ponta crede că marea problemă este ”lipsa de pregătire şi intenţia clară de a face haos într-un momentul cel mai greu al acelui sistem”.

”E ca şi când noi am fi acum în război şi la Apărare îl iei pe unu' şcolit la Viena pe la vreo firmă privată care e ocupat să ne vândă armament”, dă exemplu Ponta, conchizând – ”E trădare asta… te-ar împuşca în mod normal, în orice ţară normală. Noi îl luăm şi îl jeluim, că l-a dat Cîţu afară”.
1359
Tagurile:
Victor Ponta
Klaus Iohannis

Iohannis le-a promis iarăși românilor bani de la UE

86
În declarația dinaintea Summit-ului social al liderilor UE de la Porto, președintele Klaus Iohannis le-a promis iarăși românilor că problemele sociale ale țării vor fi rezolvate cu banii europeni.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj înaintea Summit-ului social de la Porto, ocazie de a le promite din nou românilor banii europeni care vor rezolva problemele țării, inclusiv cele sociale, în ciuda evidențelor că o bună parte din acești bani pentru România au început să fie deja tăiați de Comisia Europeană.

Important de semnalat că Iohannis a făcut referire la egalitatea de gen ca una din problemele sociale care trebuie rezolvate, o încercare de a strecura pe agenda discuțiilor teme progresiste care nu au legătură cu sărăcia și cu criza economică.

Ungaria și Polonia se opun, de altfel, ca declarația finală de la Summit să conțină referiri la probleme de gen și egalitate de sexe, sesizând viclenia UE de a parazita agenda publică europeană despre sărăcie cu teme care țin de repertoriul ideologic progresist, băgat cu forța pe gâtul europenilor.

Un Summit degeaba?

Liderii UE discută începând de astăzi, la Porto, despre soluții în lupta împotriva sărăciei și pentru promovarea egalității în Europa, în cadrul reuniunii informale a Consiliului European.

24 dintre liderii UE, inclusiv președintele român Klaus Iohannis, sunt prezenți fizic la summit-ul din Porto, în timp ce cancelarul german Angela Merkel și premierii Maltei și Olandei vor participa prin videoconferință.

Gazda, premierul portughez Antonio Costa, a declarat că pandemia de coronavirus „a scos în evidență costul condițiilor precare de muncă și al inegalităților de gen, dar și nevoia de a reglementa noile forme de muncă - telemunca și platformele digitale”.

După această parte va urma un summit UE extins, la care liderii se vor aduna pentru a discuta la cină cele mai noi evoluții în lupta împotriva pandemiei, inclusiv propunerea Statelor Unite de a suspenda brevetele pentru vaccinurile anti-COVID, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare.

Discuțiile pe teme sociale vor avea loc mâine, înaintea summit-ului cu premierul Indiei, Narendra Modi, la care vor lua parte și liderii europeni absenți, Angela Merkel, Mark Rutte și Robert Abela.

Discuțiile pe teme economice se vor axa pe o propunere fără caracter obligatoriu a UE, care vrea să aducă țările membre la o rată de angajare de 78% până în 2030, să instruiască cel puțin 60% dintre adulți în fiecare an și să reducă numărul persoanelor în risc de sărăcie cu 15 milioane. 

Partidele de stânga au organizat însă un contra-summit și plănuiesc să demonstreze mâine pe străzile din Porto, nemulțumite că summit-ul oficialilor UE reprezintă doar o pierdere de vreme, fără măsuri serioase împotriva sărăciei.

Olivier De Schutter, raportor special ONU pentru drepturile omului, a dezvăluit tabloul sumbru al UE: 700.000 de oameni dorm pe străzi și peste 20 de milioane de muncitori trăiesc în sărăcie, din cauza condițiilor precare de muncă oferite de platformele digitale pentru livrare de mâncare sau taxi.

Cele 27 de state UE sunt profund divizate în problemele sociale. Țările din sud - Franța, Italia, Spania, Portugalia - militează pentru protecția celor vulnerabili economic.

Țările bogate din nord, atașate de modelele lor de succes, și țările estice, care se tem că-și vor pierde competitivitatea, refuză să meargă pe această cale.

86
Tagurile:
Bani, Klaus Iohannis
Tematic
În plină criză economică și pandemică, Iohannis pregătește ”Summitul ISTERIEI”
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
România pierde miliarde de EURO de la UE - Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Un celebru analist pune PARIU: ”Șoșoacă e înaintea TUTUROR dacă e măsurată în sondaje!”

543
Faptul că Diana Șoșoacă este evitată de sondaje a ridicat multe semne de întrebare – iar un celebru analist și consilier politic face o prinsoare în privința Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă
© Inquam Photos / GEORGE CALIN
BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Mai mulți observatori ai politicii au remarcat că, în mod straniu, cel mai mediatizat politician al momentului, Diana Șoșoacă, este ”ocolită” de sondajele din 2021.

Asta vede și unul dintre cei mai cunoscuți controversați analiști și consilieri politici, fostul deputat Cozmin Gușă.

”Cea care ar avea scorul cel mai mare nu este măsurată, Diana Șoșoacă”, a spus Cozmin Gușă, la DCNews TV

Cozmin Gușă spune că nu este un admirator al Dianei Șoșoacă, dar are curajul să lanseze un pariu: ”senatoarea fenomen” ar fi pe primul loc în preferințele publicului!

”Eu pun pariu, nu e un pariu fericit pe care îl pun - și repet că nu apreciez calitatea politică a Dianei Șoșoacă în niciunul fel - dar pun pariu că dintre toți din sondaje, Orban, Ciolacu, George de la AUR, mereu uit cum îl cheamă, cei doi frați pătați de la USR PLUS, Barna cu Cioloș, cred că ea era înaintea tuturor, dacă era măsurată”, a spus Cozmin Gușă.

Deci, în opinia experimentatului Cozmin Gușă, atâția ”bărbați politici” sunt învinși de o femeie?...

Întrebarea vine firesc: acceptă provocarea vreo companie de sondare a opiniei publice – sau cineva se teme de Diana Șoșoacă – ca de ”Lupul cel mare și rău” al politicii românești?

543
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Represalii contra Dianei Șoșoacă – decizie de ultimă oră!
Diana Șoșoacă, acțiune cheie în Parlament! Pune pe jar conducerea Sistemului!
Diana Șoșoacă a avut dreptate – dar recunoaște cineva?

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...