Sigla PSD

PSD profită de războiul din Coaliție mutare decisivă!

806
După ce USR a anunțat că e gata să-i retragă sprijinul politic premierului Florin Cîțu și chiar Coaliției, PSD anunță o mutare decisivă

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Războiul din Coaliție atinge cote maxime, iar USR a declarat ferm că nu îl mai susține pe Florin Cîțu.

Practic, asta ar însemna că, la o eventuală moțiune de cenzură, guvernul Florin Cîțu ar cădea, dacă USR ar vota alături de Opoziție.

Ei bine, de această situație vrea să profite PSD, președintele Marcel Ciolacu anunțând că face mișcarea decisivă: social - democrații vor depune o moțiune de cenzură chiar în această sesiune parlamentară.

”PNL nu își va da jos propriul Guvern, acum să vedem dacă USR sau PLUS va da jos Guvernul Cîțu”, spune Ciolacu subliniind esențialul – ”În ceea ce privește moțiunea de cenzură, categoric în această sesiune parlamentară vom depune o moțiune de cenzură”.

Desigur, se pune întrebarea de ce PSD face deja anunțul când, de fapt, nu prea are nimic pregătit – nici echipă, nici proiect și mai ales NU are o majoritate clară în parlament.

În schimb, Ciolacu folosește o retorică asemănătoare cu a Puterii, reducând totul la Pandemie și la… președintele Iohannis!

”În primul și în primul rând este atributul domnului Iohannis să găsească soluții cât mai rapide ca să încerce acest Guvern să se întoarcă la agenda României, nu la acest bâlci!”, a spus Ciolacu la „Subiectiv”, subliniind că ”Prioritatea zero a României este campania de vaccinare”.

Deci, nu găsirea unui tratament, nu economia – ci vaccinarea! În condițiile în care lumea nu se înghesuie la vaccinare – și vin tot felul de vești contradictorii.

Concluzia este că PSD va face mutarea decisivă – dar o face ca să câștige, sau doar ca să bifeze în calendarul opoziției, așa cum a făcut până acum?

806
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră: schimbare de semnal!

128
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj care subliniază schimbarea radicală a strategiei în relaționarea cu românii

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Toate lumea își amintește de conferințele de presă ale președintelui și ale Guvernului în care se spune că vina pentru extinderea infectărilor și situația gravă este a românilor care NU respectă regulile! Nimic despre greșelile evidente ale sistemului!

În ultimele săptămâni constatăm o schimbare evidentă a semnalului autorităților. Primul a fost președintele, care a transmis românilor numai vești bune, însoțite de mulțumiri.

A urmat premierul Florin Cîțu, cu același stil de tip nou: mulțumiri românilor!

Acum puțin timp, premierul a transmis un mesaj optimist, tot pe „stil nou”.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?”, întreabă premierul, anunțând că ”Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”.

Apoi, trece la „noua strategie” – mulțumirile: ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați”.

”Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil”, scrie Cîțu, mulțumind încă o dată: ”Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”.

Să aibă această schimbare legătură cu schimbarea controversatului Andi Manciu de la Grupul de Comunicare Strategică? Posibil. Sau e pregătirea pentru vești ceva mai puțin plăpcute – cum ar fi cele despre (insuccesul) PNRR?

128
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă intervine ferm în cazul lui Lazarus!

804
(reînnoit 10:08 15.05.2021)
Cunoscutul realizator TV este internat în spital, iar asupra diagnosticului său se fac speculații și comentarii răutăcioase – Diana Șoșoacă intervine!

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. O veste a șocat opinia publică – Luis Lazarus, cunoscutul realizator TV și manager de întreceri sportive este în spital și ar fi grav bolnav de Covid-19!

Imediat au apărut comentarii răutăcioase – pentru că Lazarus este nu numai unul dintre liderii manifestațiilor contra măsurilor din pandemie, dar este și realizatorul unor emisiuni fulminante pe această temă.

În plus, este unul dintre apropiații și prietenii Dianei Iovanovici Șoșoacă – iar în această calitate senatoarea a intervenit punând lucrurile la punct:

”LUIS LAZARUS NU ARE COVID!”, transmite ferm senatoarea, completând - ”Le-ar plăcea ăstora să aibă!”

De fapt,  ”ARE PNEUMONIE!”, scrie senatoarea – în urma unor discuții cu Luis Lazarus.

Mai mult, Diana Șoșoacă prezintă proba că Lazarus nu are Covid:  ”5 teste negative COVID! Și ei tot ”covidat” îl consideră!”.

”Deocamdată este mai bine să nu vorbească”, scrie senatoarea, care prezintă și fotografiile testelor adăugând ”M-a rugat să vă transmit aceste date”.

Interesant este că la interval de 2 ore, un test a ieșit pozitiv, apoi negative. ”Noaptea minții!”, comentează Diana Șoșoacă.

804
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...
Protest în Piața Universității din București

Acum, Live: Protest în Capitală parte a ”Marșului mondial pentru Libertate”

156
(reînnoit 16:10 15.05.2021)
,
Un protest se desfășoară acum în centrul Capitalei – protestatarii români s-au alăturat celor din alte țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. La ora aceasta a început în Piața Universității din București protestul intitulat ”Libertate și pământ”. Prin această manifestare, România s-a alăturat altor zeci de țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate.

Participanții subliniază că este cel de-al doilea protest mondial la care participă România, după cel din 30 martie 2021.

Protestul era anunțat pentru ora 15.00 de Dan Chitic și alte câteva figuri centrale ale protestului – Iulian Capsali, Pompiliu Diplan – dar bucureștenii s-au adunat ceva mai încet.

Manifestarea este asumată de 3 organizații, care au colaborat la organizare: ”Stare de Libertate”, ”Calea Neamului” și ”NEAMUNIT”.

După protestul din Piața Universității, manifestanții se vor deplasa în Piața Victoriei, unde vor protesta contra celor 12 luni de stare de alertă, a ”obligativității vaccinării” dar, atenție – și contra proiectului de lege pentru vânzarea pământurilor către străini. În lume, iese în evidență protestul omolog din Melbourne, Australia, unde participă câteva mii de participanți.

Sputnik va transmite Live secvențe de manifestare.

156
Tagurile:
Proteste

Загрузка...