Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, oprită intre în Comisia Juridică, pătrunde cu forța! Acuză loviri!

611
(reînnoit 13:45 13.04.2021)
”S-a dat ordin să fiu bătută”. Incident la Comisia Juridică a Senatului, unde Diana Șoșoacă urma să se apere de acuzațiile care i-au fost aduse de grupul PNL.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă s-a luptat fizic pentru a intra în Comisia Juridică, unde accesul i-a fost interzis fără o mască… pe placul șefei comisiei, senatoarea PNL Iulia Scântei.

Reamintim că, la această oră, Comisia Juridică trebuia să discute sesizarea PNL împotriva Dianei Șoșoacă, pe care o acuză că ”sfidează orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”.

Diana Șoșoacă a venit la audierea sa cu o mască transparentă, care îi acoperea nasul și gura, dar Iulia Scântei a considerat că nu este o mască admisibilă!

Ca atare, s-a încercat blocarea senatoarei, care a trebuit să se lupte și să pătrundă în forță în sală! Cei care încercau să o oprească i-au prins piciorul în ușă, cauzându-i vătămări fizice.

Diana Șoșoacă a sunat la 112, chemând poliția – iar Iulia Scântei și ceilalți senatori au părăsit în grabă sala de ședințe/

Șoșoacă o acuză pe Scântei: ”Să fii tu parlamentar și să vii să spui că o mască e conformă sau nu, e încălcare a legii!”.

”Doar pentru că ești președinta Comisiei Juridice, să spui tu că nu e conformă, înseamnă un abuz. E greu să înțeleagă aceste legi și e greu de crezut că poate conduce Comisia Juridică. A încercat să cheme jandarmii să ne dea afară și a vrut să interzică intrarea avocatului meu în sală", a declarat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a fost însoțită de avocatul Mihai Rapcea… finul senatorului PNL Daniel Fenechiu, la rândul său un cunoscut avocat!

611
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

34
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

34
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...
Drapelul României

Politolog: ”Dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”

446
Unul dintre cei mai apreciați comentatori face o necesară îndreptare față de manipulările și exagerările din spațiul public

BUCUREȘTI, 11 mai  - Sputnik. Succesiunea rapidă a evenimentelor din ultima săptămână, plus schimbările în legătură cu ”pandemia”, au făcut să treacă aproape neobservată cvasi-ignorarea de către autorități a zilei Independenței, 9 mai 1877.

Cu toate astea, în spațiul public s-au avansat tot felul de variante despre evenimentele de atunci, totul în ton cu rusofobia se ce vrea a fi impusă românilor.

În acest context, politologul și teologul Bogdan Duca, doctorand în istorie, a avut o reacție care merită reținută, privind importanța capitală a Rusiei în obținerea Independenței de stat a României.

”Războiul de independență a României este cunoscut de istoricii care nu sunt români ca războiul ruso-turc”, scrie Duca, subliniind că ”un adevăr pe care nu ne place să îl știm este a acela că datorăm independența rușilor”.

Bogdan Duca recunoaște – ”armata română a ajutat eroic, indubitabil, armata rusă”, dar, atenție, lupta a fost relativ punctuală, în zona Plevna-Vidin, în contextul unui război derulat în mai multe zone.

Mai mult, Duca observă: ”Manualele noastre de istorie lasă impresia că dacă armata română nu ar fi trecut Dunărea, rușii ar fi pierdut războiul”.

”În fapt, armata rusă a luptat pe cel puțin trei fronturi - și a ajuns la 14 km de Istanbul (la Yeșilkoy- San Stefano), fiind necesară intervenția fermă a Angliei ca să împiedice ocuparea Constantinopolului de către ruși”, lămurește Bogdan Duca situație.

Deci, concluzia, ca și ideea postării, e simplă: ”dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”.

”Și Serbia modernă, și Muntenegru, și statalitatea Bulgariei moderne este datorată tot victoriei rusești împotriva turcilor”, scrie Bogdan Duca.

Desigur, ca majoritatea postărilor sale, și aceasta a generat numeroase comentarii.

446
Tagurile:
Rusia, Independență, România, Bogdan Duca

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...