Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă primește o susținere puternică, la momentul oportun!

14368
(reînnoit 18:53 13.04.2021)
Una dintre cele mai puternice organizații civice îi exprimă susținerea deschisă pentru senatoarea Diana Șoșoacă – și bate obrazul politicienilor! ”Îi trezește din somn, îi pune la muncă! Nu au fost jigniți de-a lungul celor 30 de ani de jaf instituționalizat”.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. După cum s-a anunțat, mâine are loc o ședință specială a Comisiei Juridice, de disciplină și imunități în care se va lua în discuție propunerea de sancționare a senatoarei Diana Șoșoacă.

PNL este cel care o acuză pe senatoarea independentă pentru atitudinea ei din Senat și încearcă să o oprească din intervențiile ei fulminante de la tribună. Liberalii merg chiar până la suspendarea Dianei Șoșoacă de a participa la ședințe ale Senatului.

O reacție puternică a venit din partea unui grup civic extrem de important -  Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” – care grupează personalități din diferite domenii, oameni cu valoare recunoscută în țară și străinătate.

Rețeaua Profesioniștilor își manifestă îngrijorarea față de curentul de opinie ”creat în mod artificial”, împotriva senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Șoșoacă, prin care” se încearcă suspendarea ei din Senat, pe bază de semnături”.

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, din rândurile căreia s-a ridicat Diana Iovanovici Șoșoacă, atrage atenția senatorilor și deputaților asupra următoarelor aspecte:

-„Senatoarea protestatară e mult mai aproape de interesele alegătorilor săi – și nu numai a celor din Iași, pe care-i reprezintă direct – decât colegii săi din alte partide, în sensul că e mai tot timpul în teritoriu, e aproape de oameni, stă de vorbă cu ei, le ascultă doleanțele, îi consiliază”.

Din acest punct de vedere, profesioniștii consideră că Diana Șoșoacă e un exemplu, ”forțându-i pe ceilalți senatori și deputați să facă la fel, sau măcar să mimeze că fac;”

-”Întrebările, interpelările și declarațiile ei politice de la tribuna Senatului sunt incisive, punctuale, argumentate și imperative, silindu-i pe miniștri și pe premier să dea socoteală, în fața societății românești, pentru deciziile luate”.

Profesioniștii atrag atenția că o consecință directă a acestei incisivități este obligarea celorlalți parlamentari ”să facă și ei ceva în sensul ăsta, măcar pentru a nu se vedea că nu fac nimic”.

”Altfel spus, senatoarea ridică nivelul de combativitate al parlamentarilor, ceea ce nu poate fi decât profitabil pentru societate”, spun Profesioniștii, subliniind ironic că ”principalul disconfort pe care-l creează este tocmai acesta, adică faptul că aleșii nu prea mai pot dormi în Parlament”

-Diana Iovanovici Șoșoacă este ”om politic în sensul străvechi al cuvântului, acela de „om al cetății” și, chiar atunci când greșește, prin excesivitate de limbaj, ea reprezintă „vocea care sparge geamurile”, strigătul de disperare al celor ignorați de toate partidele succedate la guvernare în ultimii 30 de ani. Și orice strigăt este disonant și supărător prin natura lui”.

Profesioniștii îi ironizează pe cei care se simt jigniți ”de aceste excese verbale ale „senatoarei protestatare””, dar nu au simțit și reacționat la fel ”de-a lungul celor 30 de ani de jaf instituționalizat asupra întregii avuții naționale”.

De aceea, profesioniștii consideră că ”în aceste momente în care se încearcă dezarmarea completă a României folosindu-se ca pretext așa-zisa pandemie Covid 19”, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este ”singura voce din Parlamentul României care contestă vehement măsurile aberante și inutile care se iau împotriva populației țării”.

”Credem că expunerea românismului și a valorilor naționale în Parlamentul României, cu o pregnanță fără precedent, prin partidul AUR pe de o parte, și Diana Iovanovici Șoșoacă pe de altă parte, a stârnit panică în rândul celor care consideraseră România o pradă gata „fezandată” pentru a fi livrată cu totul unor interese străine”, scriu Profesioniștii.

Mai mult, Profesioniștii consideră că însăși ”divorțul” dintre AUR și Diana Șoșoacă a fost ”indus de dușmanii lor comuni și că, în acest moment, se încearcă o discreditare a partidului AUR prin „senatoarea protestatară” și a acesteia prin AUR”.

Scopul final al acestei duble discreditări este ca ”românismul să dispară din Parlament”, apreciază profesioniștii.

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” sperăm ca și AUR ”să conștientizeze existența acestui asediu ocult și foarte bine orchestrat” și consideră că ”ar fi un moment prielnic ca Diana Iovanovici Șoșoacă să fie sprijinită chiar de cei care au exclus-o din partid”.

”Ar fi o dovadă de inteligență politică, profitabilă de ambele părți, și o mișcare total neașteptată pentru adversarii lor”, spun Profesioniștii, arătând că orice conflicte dintre AUR și senatoarea neafiliată ”sunt firești pe timp de pace, nu pe linia întâi, în tranșee, unde se trage din toate părțile împotriva lor”.

Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”, care ”reprezintă „rezerva la start” a mișcării de renaștere națională”, declară ferm că ”este alături și o susține pe Diana Iovanovici Șoșoacă în demersurile ei parlamentare și civice și adresează acest apel tuturor parlamentarilor români care mai simt sau mai gândesc românește”.

”Apelul nostru este, de fapt, un avertisment preluat de la Grigore Vieru: nu aruncați pruncul din albie o dată cu apa murdară!”, transmite Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem”.

Menționăm că Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” a fost un susținător principal al AUR în campanie – dar și în oferirea de candidați valoroși pentru noul partid.

14368
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Video: Protestatarii au ocupat Piața Victoriei! Diana Șoșoacă e în frunte!
Diana Șoșoacă o provoacă direct pe Laura Kovesi! ”Dacă tot e acolo, poate face ceva!”
Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”
Summitul București 9

Ce a cerut Iohannis la Summitul B9: mai mulți soldați americani în România

74
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la Summitul B9 de astăzi a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Klaus Iohannis a transmis astăzi printr-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni, după Summitul B9, că situaţia de securitate de la Marea Neagră este îngrijorătoare, indicând că acesta ar fi un motiv pentru care NATO ar trebui să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent. Iohannis se înscrie astfel în logica militară a NATO de a trimite cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei.

„Participarea Preşedintelui SUA, domnul Joseph Biden, şi a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, a întărit sentimentul unităţii aliate şi a reconfirmat realitatea că statele Formatului Bucureşti acţionează pentru consolidarea securităţii euroatlantice în ansamblul său şi în deplină conformitate cu deciziile adoptate la nivel aliat. Participarea Statelor Unite la cel mai înalt nivel şi a conducerii Alianţei Nord-Atlantice evidenţiază, totodată, faptul că dezvoltările de securitate din regiunea noastră au impact asupra întregii securităţi euroatlantice”, a transmis Klaus Iohannis după Summit.

Scopul NATO în România

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă arată încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic. Dar Iohannis nu a rămas dator și a cerut mai multe trupe SUA în România!

 „Pentru România, participarea în premieră a preşedintelui Biden la Summitul Formatului Bucureşti este cu atât mai relevantă cu cât anul acesta celebrăm 10 ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, demonstrează încrederea de care se bucură România la Washington, ca partener şi aliat puternic”, a vrut președintele României să demonstreze reușita evenimentului. Dar, de fapt, Summitul s-a redus la vehicularea ”pericolului” rusesc, singura preocupare a NATO

”Am subliniat, în schimbul de opinii cu omologii mei, faptul că acţiunile destabilizatoare ale Rusiei din regiune sunt îngrijorătoare şi contribuie la menţinerea unui accentuat climat de insecuritate”, s-a grăbit Iohannis să riște poziția regională a României, lansând mesaje ostile și agresive înspre Moscova.

Acest lucru justifică de altfel și prezența lu Joe Biden și importanța acordată acestui Summit, de a obține solicitarea ca NATO, și în speță SUA, să își trimită noi trupe pe teritoriul României, doar că de această dată Iohannis nu a mai primit o șapcă în schimbul serviciilor aduse, ca pe vremea lui Trump, ci o prezență virtuală și un mesaj online la Summit din partea lui Joe Biden.

„De aceea, am pledat – inclusiv în discuţia cu preşedintele Biden – pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic. Mă bucur că preşedintele Biden s-a referit în intervenţia sa la importanţa unei Alianţe mai puternice şi relevante global şi, mai presus de toate, la importanţa specială a articolului V din Tratatul de la Washington, pe care Statele Unite ale Americii îl susţin extrem de puternic. De asemenea, împărtăşesc ce a spus preşedintele Biden legat de necesitatea întăririi cooperării transatlantice: Parteneriatul transatlantic acoperă Europa şi se întinde nu doar peste Ocean, ci merge până la Marea Baltică şi Marea Neagră, acesta fiind cheia de boltă a tot ceea ce am realizat în secolul XX şi până acum”, s-a făcut Iohannis purtătorul de cuvânt al intereselor americane în zonă.

Trebuie, de asemenea, să rămânem angajaţi faţă de partenerii din Vecinătatea Estică, pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi sporirea rezilienţei lor în faţa provocărilor multiple cu care se confruntă”, a mai spus preşedintele României.

Iohannis a mai anunțat înfiinţarea şi demersurile făcute pentru operaţionalizarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, menționând că acest centru Euro-Atlantic pentru Rezilienţă va avea sediul la Bucureşti.

74
Tagurile:
summit, Joe Biden, Klaus Iohannis
Tematic
Primele declarații ale lui Klaus Iohannis și Andrzej Duda în ajunul summitului
Primele declarații de la Summit-ul B9: din nou obsesia Rusiei

Загрузка...
Vizita oficială a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în România

Primele declarații ale lui Klaus Iohannis și Andrzej Duda în ajunul summitului

224
(reînnoit 14:08 10.05.2021)
Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda au participat la o conferință de presă comună înaintea summitului B9 care se desfășoară virtual

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis și omologul său polonez Andrzej Duda au făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni, înaintea summitului B9 la care și-a anunțat participarea online și președintele SUA Joe Biden.

În declarația sa, Iohannis a vorbit despre consolidarea schimburilor comerciale cu Polonia, el anunțând că acestea au depășit 7 miliarde de euro anul trecut în ciuda pandemiei.

Iohannis a arătat că discuțiile dintre cei doi președinți s-au axat și pe dimensiunea securității, el afirmând că dialogul pe domeniul securității aduce beneficii certe pentru ambele țări, pentru regiune noastră și pentru NATO.

Iohannis a detaliat arătând că în convorbirile cu președintle Poloniei au fost abordate evoluțiile din vecinătatea estică, Republica Moldova și situația din Ucraina și Belarus.

Și președintele Andrzej Duda a afirmat că discuțiile s-au referit la  securitatea din regiune și a insistat pe atenția pe care o acordă Polonia Belarusului, dar a amintit că s-a discutat și despre situația din Ucraina și din Republica Moldova.

Vizita preşedintelui polonez la București, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, are loc în contextul Summitului Formatului București (B9) care reunește statele NATO de pe flancul estic.

Acest summit a dobândit o importanță sporită o dată cu anunțul că va participa online și președintele SUA Joe Biden, dar și secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, vor mai participa șefii de stat din Europa de Est, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

224
Tagurile:
Andrzej Duda, Klaus Iohannis
Tematic
În plină criză economică și pandemică, Iohannis pregătește ”Summitul ISTERIEI”
Scandal cu acuzații grave: legătură între IOHANNIS și PRINȚUL care a împușcat URSUL!
Iohannis le-a promis iarăși românilor bani de la UE
Joe Biden participă la summit-ul virtual găzduit de Iohannis

Загрузка...
Vladimir Putin

Ce rezultate a înregistrat Putin după vaccinare

0
(reînnoit 20:01 10.05.2021)
Președintele a vorbit despre rezultatele înregistrate după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că are un rezultat pozitiv după vaccinarea împotriva coronavirusului. Potrivit medicilor, șeful statului are un coeficient de pozitivitate egal cu 15.

“În ceea ce privește servitorul vostru umil, între-adevăr, pe 9 mai am fost testat, iar rezultatul este pozitiv. Ați vorbit despre aceste titre, acum specialiștii vorbesc de coeficientul de pozitivitate – care la mine este de 15. Precum au spus medicii, e un rezultat bun”, a declarat Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat de un jurnalist despre rezultatele vaccinării împotriva COVID-19.

​Pe 23 martie, președintele rus a primit prima component a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, iar pe 14 aprilie și-a administrat cel de-al doilea component. După vaccinare, Putin a menționat că potrivit medicilor, reacția imună a fost una bună. În același timp, președintele nu a numit preparatul cu care a fost vaccinat, denumirea acestuia fiind cunoscut doar de medicul personal al liderului rus.

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”
Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze activ

Загрузка...