Diana Șoșoacă

Declarația fulminantă pentru care e pedepsită Diana Șoșoacă. NIMENI nu a publicat-o!

2995
(reînnoit 06:27 08.04.2021)
Iată declarația care a pus capac răbdării politicienilor și pentru care au decis să o oprească prin orice mijloace pe Diana Iovanovici Șoșoacă – până acum nu a fost publicată. Nu ați mai citit de zeci de ani așa ceva!

BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Multă lume a observat că, în ultima săptămână, s-a declanșat un atac masiv, din mai multe direcții, asupra senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă.

În paralel, se petrece o manevră specifică diversionismului – se încearcă marginalizarea ei mediatică și promovarea altor personaje, pe post de ”lideri ai protestelor”. Astfel, televiziuni care nici nu pomeneau de aceste personaje le alocă spații editoriale vaste, deși notorietatea și impactul lor public nu ar justifica așa ceva.

Motivele țin de o lucrare de ”diversiune”, în scopul înlocuirii personajului (personajelor) considerate periculoase fie cu oameni ai sistemului, ”legendați” în protestatari și opozanți, fie cu figuri terne, fără charismă și discurs penetrant – ceea ce ar duce la scăderea interesului și, în final, la dispariția protestului.

Există și un precedent recent, cu acel „organizator” al mitingului din 10 august 2019, un medic stabilit în Anglia, care a venit brusc, a rezervat Piața Victoriei, și a pus la cale un miting perfect controlat și perfect… zero barat! Apoi, la fel de brusc, a dispărut în ”ceață”.

Dar trecem peste asta – și ajungem la tema articolului: Declarația fulminantă, care a dus la reacția dură a liberalilor – încercarea de a o opri pe Diana Șoșoacă prin ”sancțiuni” (e la modă termenul, chiar dacă Diana Șoșoacă nu alipit Crimeea…).

Iată ce spune Diana Iovanovici Șoșoacă în declarația politică ”Revolta antirestricții covid-19 în România”.

Românii - bătuți, tâlhăriți și prostiți de o ”veritabilă dictatură de tip neofascist”

Mai întâi, senatoarea arată că, deși aplicate de un an, restricțiile anti-”așa-zisă pandemie”, nu au dus la nici un rezultat, ”din contră, după instituirea obligativității purtării măștii în spațiul public numărul infectărilor a explodat”.

A explodat ”din pix”, spune senatoarea, arătând motivul: ”pentru că băieții deștepți de la guvernare mai trebuie să fure niște bani, de ordinul sutelor de milioane de euro, ne-am  trezit cu și mai multe restricții”.

Că, deh, spune senatoarea, ”dacă tot prostim poporul cu televizorul, presa mainstream fiind șpăguită cu fabuloasa sumă de 160 milioane de euro pentru a cânta elucubrațiile puterii de la București, să mai restricționăm poporul și mai mult, să vedem cât rezistă și cât mai acceptă minciuna”.

”După ce că poliția și jandarmeria bat în români ca la fasole și îi tâlhăresc la drumul mare pentru măști și plimbări nocturne, aplicându-le amenzi neconstituționale, însoțite de bătăi cu vărsări de sânge, ca într-o veritabilă dictatură de tip neofascist, Guvernul plin de o competență ce ne duce cu gândul la o amibă, se gândește că poporul rămâne prost și mai suportă o tură de restricții, mai dure, pe modelul inchizitorial și prelungește o stare de alertă neconstituțională, nelegală, netemeinică și ne impune și ora când să venim și să plecăm de acasă”.

Recapitulând motivele de enervare a puterii politico-mediatico-afaceriste, să punctăm că senatoarea a vorbit de ”fabuloasa sumă” pentru cumpărarea presei, de asemănarea cu dictatura neo-fascistă, de incompetența guvernului și de neconstituționalitatea stării de alertă.

A mai spus cineva așa din prim planul politicii așa ceva? Categoric, nu! Și, nota bene, e vorba de cel mai urmărit de public politician al momentului!

”Uniunea Europeană are nevoie de sclavi,  poporul român a avut răbdare prea multă”

Și Diana Șoșoacă NU se oprește aici: ”Ca să fie sigur că nu plecăm, noi cei cu copii, decretează și vacanță prelungită, întrucât 2 luni e prea mult, le-au obosit creierele de la învățătură”.

”Nu mai bine stau părinții acasă și nici nu mai muncesc, apoi nu mai plătesc taxe și impozite și îi executăm silit, le luăm casele, pentru că și așa sunt prea mulți proprietari în  România și Uniunea Europeană ne-a atras atenția să mai terminăm cu atâta drept de proprietate, când are nevoie de sclavi, mai ales la sparanghel și mai ales pe timp de pandemie?”, întreabă Diana Șoșoacă, răscolind alt mușuroi – cel al intereselor euro-bancare!  

Ei bine însă… uite că nu a fost să fie, remarcă ironic Diana Șoșoacă: ”românul s-a cam enervat, nu de alta, dar prea multă bătaie, prea multe amenzi, vine căldura, vine vara și fără grătar și mare și distracție la soare nu merge”.

”Poporul român a avut răbdare, mult prea multă”, consideră senatoarea, argumentând: ”a zis că poate crede, a căutat ”carcalacul” în toiul nopții și… nu l-a găsit! Păi cum să îl găsească, când el stă numai în spitale și se însoțește cu infecțiile nosocomiale și cu protocoalele lui Arafat ducând la moarte sigură?”.

Dar, când poporul a văzut ”cum îi sunt aruncați morții în saci și duși la groapă fără slujbă, fără familie, fără respectarea demnității și onoarei omului, când vede că i se profanează morții”, atunci a răbufnit și ”bine a făcut”, punctează senatoarea.

”Românii vă cer, dragi guvernanți criminali, demisia!”

Diana Iovanovici Șoșoacă a atras atenția la ce s-a scandat în zilele de protest: ”Jos Arafat, Jos Guvernul, Jos Johannis, Demisia tuturor și alegeri anticipate”.

Cum a răspuns Puterea? ”Îi sfidează, ba, mai mult, trimite jandarmii și poliția să îi dea o mamă de bătaie și comandă folosirea muniției de război împotriva propriului popor”.

Rezultatul – ””Criminalii” se aude peste tot. Morții cer răzbunare!”, spune Diana Șoșoacă, subliniind fără echivoc: ”Bătaia de joc, înjosirea românilor, minciuna plandemiei trebuie să se sfârșească.

”După cum merg lucrurile, eliberarea va porni din România! Românii vă cer, dragi guvernanți criminali, demisia!”, declară incendiar Diana Șoșoacă.

Adevăratul curaj se măsoară în fapte – în cazul de față, ”nici un oficial nu a catadicsit să coboare la protestatari”.

”Iohannis cu geaca lui roșie nu are de ce. Nu mai are aranjamente cu multinaționalele și băncile și televiziunile ca să scoată lumea în  stradă. Acum are Guvernul lui, Președintele lui și Parlamentul lui. Cu o excepție - EU sunt a poporului! Și nu mă voi lăsa până nu vă stric planul criminal”, declară Diana Șoșoacă.

Întrebare – vă mai mirați că partidele și grupurile de interese vor să scape de Diana Iovanovici Șoșoacă? Stați așa… că nu a terminat! Ce e mai tare urmează!

”Predați-vă justiției și plătiți pentru crimele cu premeditare pe care le-ați comis!”

”A fost nevoie să fie omorâți oameni pentru ca guvernanții și politicienii  afaceriști să câștige bani și să vândă țara pas cu pas”, acuză incendiar senatoarea independentă, trecând și la mijlocul de presiune al puterii, presa cumpărată: ”Presa minte cu nerușinare și anunță câteva sute de oameni în stradă. Trădătorilor! Jurnaliști de tinichea! Doi bani nu faceți cei mai mulți! Jumătate de România este în stradă!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că autoritățile au fost avertizate de mult ”să înceteze cu restricțiile! Nu au ascultat! S-au crezut Dumnezei, fără să își dea seama cum își sapă singuri groapa”.

”Cred că nu realizați cât de aproape sunteți de un război civil”, declară fulminant Diana Șoșoacă, avertizându-i pe guvernanți: ”Încetați cu abuzurile, plecați de la putere, predați-vă justiției și plătiți pentru crimele cu premeditare pe care le-ați comis”.

Mămăliga fierbe rău și este aproape de explozie – spune Diana Șoșoacă. ”Eu nu v-aș dori vreodată să ajungeți să cunoașteți poporul român cu adevărat”.

Finalul este la fel de incendiar, amintind de discursurile lui Corneliu Vadim Tudor: ”Opriți jandarmii și polițiștii să mai comită acte de violență împotriva copiilor, poporului român. Opriți crimele din spitale! Opriți restricțiile și redați poporului român demnitatea umană, drepturile și libertățile cetățenești, pentru că altfel și le va lua singur!”.

”S-a terminat! România renaște din propria cenușă! România s-a răsculat și nu vă mai suportă! România vă spune urlând din străfundul istoriei și suferinței: POPORUL ESTE SUVERAN! Iar voi, slugile lui!”, transmite Diana Șoșoacă.

***

În opinia mea, este unul dintre cele mai puternice discursuri rostite în ultimii 20 ani de la tribuna Parlamentului – și poate cel mai dur de la ieșirea din viața cetății a oratorilor naționaliști Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu sau Gheorghe Dumitrașcu.

Așa încât, ca o concluzie, repet întrebarea: vă mai mirați că partidele și grupurile de interese vor să scape de Diana Iovanovici Șoșoacă? Și să o facă să tacă?

2995
Tagurile:
Declarație, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă, anunțul anului – e pur și simplu cutremurător ce dezvăluie!
Diana Șoșoacă provoacă politicienii: ”Ați avea curaj?! Ce faceți acum e înaltă trădare!”
Diana Șoșoacă, nou demers fulminant! Dă în vileag ce le ascund românilor Guvernanții
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, acțiune cheie în Parlament! Pune pe jar conducerea Sistemului!

2366
(reînnoit 20:00 22.04.2021)
Singura senatoare independentă din Parlamentul României pune pe jar gruparea de putere din instituție – o acțiune decisivă ce vizează unul dintre personajele cheie ale Sistemului politic.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Războiul declanșat de Sistem împotriva senatoarei independente se întoarce contra inițiatorilor! Asta pentru că experimentata avocată nu a lăsat atacurile contra sa nesancționate, ci a făcut un pas decisiv!

Printr-o adresă către Biroul Permanent al Senatului, Diana Șoșoacă denunță  ”abaterile disciplinare ale Comisiei juridice”, pentru care le acuză direct pe senatoarele Iulia Scântei, președinta Comisiei, și Alina Gorghiu, inițiatoarea atacului în Comisie.

Senatoarea o acuză pe Alina Gorghiu că ”a inițiat o adevărată campanie mediatică prin care s-a desfășurat un veritabil proces cu privire la sesizarea acesteia și a grupului parlamentar PNL, astfel că toate acuzațiile cu privire la subsemnata s-au judecat în public și nu într-un cadru instituționalizat”.

În acest fel, s-au încălcat grav principiul prezumției nevinovăției și dreptul la apărare și un proces echitabil, reclamă Diana Șoșoacă, subliniind că vorbim de o ”judecată” în cadrul unei Comisii a Senatului, deci ”cu atât mai mult, aceste principii ar trebui respectate în condițiile în care Parlamentul României este legislativul, prima instituție care ar trebui să le respecte, nu să le încalce”.

În cazul Laurei Iulia Scântei, Diana Șoșoacă acuză că șefa Comisiei juridice „a solicitat participarea presei la ședința în care subsemnata ar fi trebuit să fiu ”linșată” politic, mediatic și personal, deși subsemnata am solicitat participarea presei, însă mi-a fost refuzată cererea, pe motiv că ar fi ședință secretă”.

”Mai mult, presa era poziționată în fața ușii Comisiei, astfel încât s-a exercitat un adevărat abuz emoțional, social, linșaj mediatic și atac la persoană, la comanda expresă a Senatorului Laura-Iulia Scântei”, punctează Diana Șoșoacă. .

De asemenea, senatoarea reclamă faptul că însăși Comisia  juridică ”și-a depășit atribuțiile și a votat neconformitatea unei măști, în speță a subsemnatei, încălcându-mi-se dreptul la apărare și antepronunțându-se cu privire la acuzația referitoare la mască, menționând că masca mea nu ar fi conformă”.

”Votarea conformității de către o Comisie Parlamentară în cadrul unei anchete disciplinare, adaugă la lege, încalcă Constituția României și depășește atribuțiile acesteia, mai ales că nu există niciun act normativ care să menționeze date exacte cu privire la mască, în afara faptului că trebuie să acopere gura și nasul”, argumentează Diana Șoșoacă, subliniind că ”masca purtată de mine este folosită de foarte  mulți parlamentari”.

Mai mult, senatoarea atrage atenția că sunt poze și filmări – inclusiv în posesia ei, cu ”nenumărați colegi parlamentari care nu poartă niciodată mască, și-o dau jos când vorbesc între ei sau o țin sub bărbie, niciunul dintre dvs nu păstrați distanța fizică”.  

Deci, o primă concluzie: ”tot ceea ce ați pornit împotriva subsemnatei se circumscrie infracțiunilor de hărțuire și abuz în serviciu”.

Motivul interzicerii intrării ei în sala Comisiei juridice, invocându-se o așa-zisă neconformitate a măștii este acela că ”s-a urmărit în mod deliberat, premeditat ca subsemnata să nu-mi exprim poziția, să nu particip în fața anchetei desfășurate de această Comisie”.

De asemenea, deși Diana Șoșoacă s-a prezentat asistată de avocat, Președinta Comisiei juridice ”a interzis acestuia accesul în sală și exercitarea profesiei de avocat, încălcând dispozițiile Lg. 51/1995, precum și art. 48 CEDO, art. 24 Constituție cu privire la dreptul la apărare”.

Avocatul a putut să mă asiste ”doar la intervenția dlui Senator Daniel Fenechiu, vicepreședinte al UNBR”, însă Președinta Comisiei ”i-a interzis să vorbească”.

În aceste condiții  - și a altor detalii pe care le puteți citi în ”Adresa” reprodusă integral mai jos – Diana Șoșoacă subliniază că ”toată această mascaradă, precum și discuțiile purtate de dvs în Biroul Permanent împotriva mea, discuții care sunt publice, nu constituie altceva decât acțiuni de intimidare, amenințare, hărțuire, discreditare publică mincinoasă, încălcarea garantării independenței parlamentarului”,

Asta duce la o concluzie: ”acțiunile întreprinse de dvs să se circumscrie unor infracțiuni prevăzute de Codul penal”.

”Senatul României îmi încalcă flagrant drepturile și mă împiedică să îmi exercit mandatul, având în vedere că  de când sunt Senator neafiliat, de peste 2 luni, nu am fost numită în Comisia solicitată: Comisia Juridică, având în vedere profesia mea juridică și nu s-a alocat un birou pentru Senatorii neafiliați, deși conform Lg. 96/2006 și Regulamentului Senatului toți Senatorii sunt OBLIGAȚI să facă parte dintr-o Comisie a Senatului”, scrie senatoarea.

Conform faptelor descrise, a Regulamentului și legilor, Diana Șoșoacă transmite că prin acțiunile întreprinse, președinte Comisiei juridice, Iulia Scântei, ”creează premisele unei antepronunțări, atacului la persoană, hărțuirea și amenințarea subsemnatei, instigarea la ultraj împotriva mea, abuzul mediatic, social, emoțional și fizic și defăimarea imaginii subsemnatei”.

Ca atare, senatoarea face un demers cheie: solicită SUSPENDAREA președintei Comsiei Juridice și sancționarea severă a Alinei Gorghiu – dar și înlocuirea membrilor Comisiei, ”complici la faptele descrise”.

”Solicit SUSPENDAREA doamnei senator  Laura-Iulia Scântei din FUNCȚIA de PREȘEDINTE AL Comisiei juridice - iar în ceea ce privește CAZUL subsemnatei solicit ÎNLOCUIREA acesteia și a TUTUROR MEMBRILOR Comisiei care au fost COMPLICI la FAPTELE descrise mai sus, fără să aibă nici un fel de poziție, PERMIȚÂND și TOLERÂND aceste ÎNCĂLCĂRI FLAGRANTE ale LEGII și CONSTITUȚIEI României”, scrie Diana Șoșoacă.

În cazul Alinei Gorghiu, Diana Șoșoacă solicită ”și cercetarea disciplinară a acesteia pentru considerentele de mai sus”.

Deci, un demers dur, care vizează două piese grele ale Sistemului  - componenta politico-legislativă: Iulia Scântei, cu un rol important în scandalul ”Arhiva SIPA – dosarele magistraților” și Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, om cheie în multe combinații politice.

***

Iată TEXTUL Integral trimis de senatoarea neafiliată Diana Iovanovici-Șoșoacă Biroului Permanent al Senatului.

CĂTRE

BIROUL PERMANENT AL SENATULUI ROMÂNIEI

De la: SENATOR NEAFILIAT DIANA IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ (CIRCUMSCRIPȚIA NR. 24 IAȘI)

Având în vedere evenimentul din data de 13.04.2021 petrecut în Comisia Juridica, de numiri, disciplină, imunități și validări, când subsemnata am fost invitată pentru a discuta așa-zisa sesizare a grupului parlamentar PNL cu privire la presupuse abateri de la deontologia parlamentară, vă aduc la cunoștință următoarele abateri disciplinare ale Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări și, mai ales, ale Președintei acesteia, Laura-Iulia Scântei, dar și ale dnei Senator Alina Gorghiu:

-Dna Senator Alina Gorghiu a inițiat o adevărată campanie mediatică prin care s-a desfășurat un veritabil proces cu privire la sesizarea acesteia și a grupului parlamentar PNL, astfel că toate acuzațiile cu privire la subsemnata s-au judecat în public și nu într-un cadru instituționalizat, încălcându-se grav principiul prezumției nevinovăției, precum și dreptul la apărare și un proces echitabil, chiar dacă vorbim de o ”judecată” în cadrul unei Comisii a Senatului, dar cu atât mai mult, aceste principii ar trebui respectate în condițiile în care Parlamentul României este legislativul, prima instituție care ar trebui să le respecte, nu să le încalce.

-Dna Senator Laura-Iulia Scântei a solicitat participarea presei la ședința în care subsemnata ar fi trebuit să fiu ”linșată” politic, mediatic și personal, deși subsemnata am solicitat participarea presei, însă mi-a fost refuzată cererea, pe motiv că ar fi ședință secretă. Mai mult, presa era poziționată în fața ușii Comisiei, astfel încât s-a exercitat un adevărat abuz emoțional, social, linșaj mediatic și atac la persoană, la comanda expresă a Senatorului Laura-Iulia Scântei.

-Comisia  juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și-a depășit atribuțiile și a votat neconformitatea unei măști, în speță a subsemnatei, încălcându-mi-se dreptul la apărare și antepronunțându-se cu privire la acuzația referitoare la mască, menționând că masca mea nu ar fi conformă și oferindu-mi-se o mască din cele existente în Senat, oferite gratuit. Vă învederez că în conformitate cu prevederile Ordinului 874/81/2020 masca trebuie să acopere gura, cât și nasul, condiție îndeplinită de masca subsemnatei. Mai mult, mi s-a încălcat flagrant dreptul la sănătate, în condițiile în care subsemnata dețin adeverință medicală care atestă faptul că sunt exceptată de la purtatul măștii. Tot în ordinul menționat, se permite participarea la adunări în interior fără mască, dacă sunt mai puțin de 16 persoane prezente și există o distanță de 3 m față de persoana care stă fără mască; condiții îndeplinite. În plus, măștile din Senatul României nu sunt adecvate apărării de virusul sars-cov-2 ( nu că ar exista vreuna, o mască neputând să apere de un virus), iar pe cutia acestora scria:

”Nu utilizați această mască în spații neaerisite, în timpul somnului sau când aveți probleme respiratorii”. Nu este menționat dacă aceste măști apără împotriva sars-cov-2. În aceste condiții, ceea ce purtați dvs în  Senat nu pot fi numite măști conforme.

În plus, în momentul în care mi s-a oferit o altă mască, deși am solicitat să mi se comunice de ce masca pe care o purtam eu nu era conformă, iar masca oferită de Președintele Comisiei ar fi fost conformă, nu am primit niciun răspuns, ci mi s-a citit un articol din Legea 55/2020 care menționa că în spațiile publice în interior și exterior se poate institui obligativitatea purtării măștii, aspect nerelevant în situația dată, opinez încă o dată că în realitate, încă din momentul prezentării mele în fața Comisiei, s-a urmărit ca subsemnatei să îmi fie îngrădit dreptul la apărare.

Mai mult, votarea conformității de către o Comisie Parlamentară în cadrul unei anchete disciplinare, adaugă la lege, încalcă Constituția României și depășește atribuțiile acesteia, mai ales că nu există niciun act normativ care să menționeze date exacte cu privire la mască, în afara faptului că trebuie să acopere gura și nasul. În plus, masca purtată de mine este folosită de foarte  mulți parlamentari și mai mult, dețin poze și filmări cu nenumărați colegi parlamentari care nu poartă niciodată mască, și-o dau jos când vorbesc între ei sau o țin sub bărbie, niciunul dintre dvs nu păstrați distanța fizică, astfel că tot ceea ce ați pornit împotriva subsemnatei se circumscrie infracțiunilor de hărțuire și abuz în serviciu.

-Prin interzicerea intrării mele în sala Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, invocându-se o așa-zisă neconformitate a măștii mele, s-a urmărit în mod deliberat, premeditat ca subsemnata să nu-mi exprim poziția, să nu particip în fața anchetei desfășurate de această Comisie.

-Deși m-am prezentat asistată de avocat, Președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a interzis acestuia accesul în sală și exercitarea profesiei de avocat, încălcând dispozițiile Lg. 51/1995, precum și art. 48 CEDO, art. 24 Constituție cu privire la dreptul la apărare. Avocatul meu a putut să mă asiste doar la intervenția dlui Senator Daniel Fenechiu, vicepreședinte al UNBR, însă Președinta Comisiei Juridice, de numiri, disciplină, imunități și validării i-a interzis să vorbească. Toate acestea sunt înregistrate.

-Ulterior, Comisia a suspendat lucrările pentru 30 de minute, s-a reunit după 20 de minute și a solicitat unui număr de 2 persoane din personalul Biroului de Apărare Internă, care nu au vrut să își decline identitatea în fața subsemnatei, să îmi interzică accesul în sală, aceștia acționând violent împotriva mea, lovindu-mă cu picioarele, ușa, mâinile, (totul este filmat), precum și un coleg Senator, al cărui nume nu îl cunosc, care îl înlocuia pe Dl Senator Cazanciuc, care m-a lovit cu pumnul în piept, totul petrecându-se în fața presei, la ordinul expres al Președintei Comisiei, Laura-Iulia Scântei. Cei doi ”paznici” au avut un comportament total abuziv, acționând ca niște veritabili angajați personal ai dnei Senator Laura-Iulia Scântei și nicidecum ca angajați ai Parlamentului României, care au obligația să respecte EGAL TOȚI  PARLAMENTARII. SOLICIT ANCHETAREA ȘI SANCȚIONAREA ACESTORA.

-Am fost nevoită să solicit intervenția poliției prin serviciul de urgență 112 și am formulat plângere penală împotriva celor care au instigat și au săvârșit infracțiunile descrise mai sus.

-Ulterior s-a mai făcut o ședință, astfel cum am aflat din presă, cu ușa închisă, astfel încât subsemnata să nu mai am dreptul la apărare.

Având în vedere aspectele reliefate, vă învederez faptul că subsemnata sunt egală în drepturi cu orice alt coleg Senator, nu suntem în raporturi de subordonare unii față de alții,  reprezentăm prin vot popular poporul român, pentru declarații și opinii politice nu răspundem  conform art. 72 Constituție, astfel că toată această mascaradă, precum și discuțiile purtate de dvs în Biroul Permanent împotriva mea, discuții care sunt publice, nu constituie altceva decât acțiuni de intimidare, amenințare, hărțuire, discreditare publică mincinoasă, încălcarea garantării independenței parlamentarului, ceea ce duce ca acțiunile întreprinse de dvs să se circumscrie unor infracțiuni prevăzute de Codul penal.

Conform art. 30 Constituție, libertatea de exprimare prin viu grai, prin scris, prin imagini sau prin alte mijloace de comunicare în public SUNT INVIOLABILE. Alin. 2 menționează CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

Mai mult, Senatul României îmi încalcă flagrant drepturile și mă împiedică să îmi exercit mandatul, având în vedere că  de când sunt Senator neafiliat, de peste 2 luni, nu am fost numită în Comisia solicitată: Comisia Juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, având în vedere profesia mea juridică și nu s-a alocat un birou pentru Senatorii neafiliați, deși conform Lg. 96/2006 și Regulamentului Senatului toți Senatorii sunt OBLIGAȚI să facă parte dintr-o Comisie a Senatului.

Astfel, consider că Președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări împreună cu membrii acesteia au încălcat flagrant dispozițiile art. 206 lit. a, c, d, e din Regulamentul Senatului rap. la prev. Art. 51 lit. a, b, c, d din Lg. 96/2006, astfel că solicit aplicarea art. 207 din Regulamentul Senatului și art. 52 din Lg. 96/2006.

Având în vedere starea conflictuală creată chiar de către Președinta Comisiei Juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, care prin acțiunile întreprinse creează premizele unei antepronunțări, atacului la persoană, hărțuirea și amenințarea subsemnatei, instigarea la ultraj împotriva mea, abuzul mediatic, social, emoțional și fizic și defăimarea imaginii subsemnatei, solicit SUSPENDAREA DNEI SENATOR LAURA-IULIA SCÂNTEI DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL COMISIEI JURIDICE, DE NUMIRI, DISCIPLINĂ, IMUNITĂȚI ȘI VALIDĂRI, IAR ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CAZUL SUBSEMNATEI SOLICIT ÎNLOCUIREA ACESTEIA ȘI A TUTUROR MEMBRILOR COMISIEI CARE AU FOST COMPLICI LA FAPTELE DESCRISE MAI SUS, FĂRĂ SĂ AIBĂ NICIUN FEL DE POZIȚIE, PERMIȚÂND ȘI TOLERÂND ACESTE ÎNCĂLCĂRI FLAGRANTE ALE LEGII ȘI CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI.

În ceea ce o privește pe dna Senator Alina Gorghiu solicit și cercetarea disciplinară a acesteia pentru considerentele de mai sus.

Senator neafiliat Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

2366
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Ultima oră: Diana Șoșoacă – plângere penală, despăgubiri de MILIOANE de euro!
Diana Șoșoacă primește o susținere puternică, la momentul oportun!
Diana Șoșoacă, oprită să intre în Comisia Juridică, pătrunde cu forța! Acuză loviri!
LIVE acum: Diana Șoșoacă transmite incidentul de la Senat
Diana Șoșoacă, demers internațional! Reacție puternică
Diana Șoșoacă vorbește despre PARTIDUL ei și… Marine Le Pen!
”Nimeni nu scapă… de Diana Șoșoacă!” Lovește în plin combinațiile și combinatorii!

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, declarație interesantă - România începe devină responsabilă?

832
Președintele Iohannis a făcut acum puțin timp o declarație care arată o atitudine responsabilă, total diferită de a diverșilor propagandiști sau aventurieri.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Pas cu pas, România a alunecat în capcana dominației SUA – așa că libertatea de mișcare a liderilor actuali, impuși prin imixtiunea directă a occidentului, este foarte mică.

De aceea, nu ne putem aștepta la o atitudine care să apere și să promoveze interesele suverane ale României, ci cel mult ponderare. Adică domolirea unor excese de zel ale politrucilor, propagandiștilor și a altor minioni ai SUA și NATO, a căror activitate duce România în zona periculoasă. Și chiar a unor aventurieri, trimiși în zonă de interesele vânzătorilor de moarte.

Dar, spre deosebire de aceștia, Klaus Iohannis are o responsabilitate uriașă, prin funcția sa supremă în stat; ca atare, se observă că, în momente tensionate, cum este acesta, președintele are tendința unei ponderări a enunțurilor.

În cazul tensiunilor din Est, Iohannis a folosit, în declarația de azi, formula ”este nevoie de întreaga atenție a NATO” – deci nu bazaconii ridicole cu intervenție sau acuzații furios-inepte la adresa Rusiei, specifice propagandiștilor NATO.

Iohannis spune că tensiuni și îngrijorări există în toată Europa, ”dar pentru noi, în România este important să fim pe fază”.

”Noi solicităm și văd în ultima perioadă reușim să o facem tot mai bine, să generăm o strategie a NATO pentru zona de Est - avem structurile noastre specializate care se ocupă de aceste probleme”, spune Iohannis.

Asta s-ar traduce și prin ”lăsați aventurierii” și ”strategii militari” de pe sticlă, are cine să se ocupe. Adică o nouă ponderare a aberanților de serviciu.

 ”Este nevoie de colaborare europeană și la NATO și este nevoie de întreaga atenție a NATO, dacă vorbim din punct de vedere militar”, spune Iohannis – punctând inteligent: dar e nevoie și de ”o atenție deosebită din partea Uniunii Europene în zona infrastructurii critice”.

Adică, dacă UN vrea securitate și ca noi să ne jucăm rolul de ”gardieni” ai Estului, atunci investiți și susțineți financiar și economic România. ”Pe flancul estic sunt membri noi ai UE, care nu se pot încă compara cu țările occidentale”, spune foarte corect Iohannis.

Concluzia lui Iohannis este, în ciuda exagerării pro-occidentale, una de bun simț: ”Este prioritar pentru Uniunea Europeană ca țările din Europa de Est să ajungă nu doar ca nivel de trai, ci și la nivelul infrastructurii critice”.

Desigur, nici ca ”nivel de trai” și nici ca ”nivel al infrastructurii critice” România nu va ajunge Occidentul – dar ca mesaj este unul corect și dovedește, repet, responsabilitate într-un moment dificil.

Să fie acesta un semnal clar că România începe să devină responsabilă? Cel puțin în anumite domenii…

832
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Președintele Iohannis, PREMIERĂ de ultimă oră!
Verdict de la Bruxelles: România lui Iohannis s-a făcut de râs! ”Exemplu negativ”
Iohannis, declarație surpriză – încredere mică în Guvern

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...