Traian Băsescu

Roata se învârte! Băsescu, declarația zilei: își apără fiica… și pe Liviu Dragnea!

1347
Comentând în premieră cazul fiicei sale Ioana, Traian Băsescu recunoaște că acuzația pentru care a fost condamnat Dragnea este absurdă.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Dragoș Dumitriu. Spre surprinderea jurnaliștilor și a opiniei publice, fostul președinte Traian Băsescu nu a comentat condamnarea fiicei sale, Ioana.

Dar, recent, Băsescu a ieșit din tăcere și a declarat la ”Realitatea plus” că încă mai are ”credința că disputele trebuie tranșate în instanță”.

”Am destule semne de întrebare, dar ce pot face instanței, ce pot face judecătorilor? Ei au ciocănelul”, a spus Băsescu, consemnează DC News

Și, atenție la fraza următoare, pentru că, în fapt, apărându-și fiica, Băsescu îi ia apărarea și lui… Liviu Dragnea! Iată ce spune Băsescu:

”Încă n-am văzut om condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a instigat, fără să fi luat vreun ban, fără să fi făcut ceva. Dar am văzut oameni care au furat milioane și sunt liberi, nimeni nu îi atinge, doar pentru că au făcut un denunț”.

Deci, exact cazul Dragnea – condamnat pentru ”instigare la abuz în serviciu”, dar fără a fi luat vreun ban și fără a se fi demonstrat, cu probe materiale, că a influențat angajările tinerelor de la Teleorman!

Iată cum roata se învârte – iar Traian Băsescu a ajuns să declare absurditatea condamnării celui pe care sistemul creat de el l-a scos din joc!

”N-aș vrea să fac din cazul meu sau al fiicei mele o dezbatere publică”, a mai zis fostul președinte, consemnează jurnalista Anca Murgoci – iar noi ne întrebăm de ce să nu se facă o dezbatere publică din cazul fiicei președintelui?

Sau, altfel spus, ar participa fostul președinte la o asemenea dezbatere publică – la care s-a prezenta cazurile altor victime (reale!) ale acuzațiilor de care încearcă să o apare acum pe fiica sa?

***

Reamintim că Ioana Băsescu a fost condamnată de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. În același dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

1347
Tagurile:
Liviu Dragnea, Băsescu
Tematic
Fiica lui Băsescu, Ioana – condamnare la închisoare!
Decizia zilei în dosarul Elena Udrea și Ioana Băsescu
Sume uriașe confiscate de instanță de la Udrea și Băsescu
Florin Cîțu

VIDEO: Florin Cîțu, declarații despre lockdown în România

75
Premierul României a exclus ideea potrivit căreia România ar putea reintra în carantină. Șeful Executivului a precizat că este nevoie de o economie sănătoasă, dar și de oameni sănătoși care să pună umărul la crearea unei economii puternice.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Declarații interesante ale premierului României, Florin Cîțu: acesta a exclus ideea unei carantinări totale și a subliniat că este nevoie de o economie sănătoasă.

Șeful Executivului de la București a subliniat că își dorește ca economia să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie, lucru pe care, din punctul său de vedere, România l-a reușit până acum.

Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței intitulată ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.

Premierul a recunoscut că este traversăm o perioadă complicată, când trebuie administrată criza din domeniul sanitar.

Referirot la ce a făcut statul român în 2020, Florin Cîțu a precizat că este vorba despre două lucruri: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

 

75
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Claudiu Năsui

Se cere demisia lui Năsui: ”Aici mor firme de export, oamenii în șomaj”

112
Co-președintele Consiliului de Export al României spune că ministrul Economiei, Claudiu Năsui se ascunde de exportatori de 4 luni și că trebuie demis. Ce i se solicită premierului României, Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de dezinteres, neprofesionalism și de inițierea unor măsuri ilegale. Acuzațiile vin din partea Consiliului de Export al României, care solicită destituirea ministrului Claudiu Năsui.

Co-președintele Consiliului de Export al României, Mihai Ionescu, spune că, de la instalarea lui Năsui, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale.

”Năsui pentru noi este Voiculescu 2. (…) Aici mor firme de export, oamenii sunt aruncați în șomaj, România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar - în continuă creștere, iar firmele nu mai pot fi prezente cu standuri naționale la târgurile internaționale. De altfel, din CV-ul ministrului nimic nu-l recomandă pentru imensa responsabilitate de ”şef” al economiei”, spune Mihai Ionescu.

Acesta solicită premierului Florin Cîțu, în numele organizației pe care o reprezintă, declanșarea de urgență a analizei mandatului ministrului Claudiu Năsui și acționarea în consecință, prin demiterea demnitarului.

În opinia lui Ionescu, orice zi de perpetuare a actualei stări de lucruri de la Ministerul Economiei aduce grave prejudicii mediului de afaceri, bugetului de stat, balanței de plăți a țării.

112
Tagurile:
România, Export

Загрузка...

VIDEO: SUA s-au speriat de „arma rusească a Apocalipsei”

79
Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, iar acest lucru îi pune în gardă pe americani.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Rusia continuă să testeze înfricoșătoarea „torpilă a Apocalipsei” Poseidon cu un focos nuclear, a anunțat jurnalul Popular Mechanics.

© Photo : Министерство обороны РФ

După cum a remarcat mass-media, vehiculul subacvatic fără pilot va avea o autonomie aproape nelimitată și va putea aborda rapid țintele de pe coasta americană. Testele de torpile vor continua anul acesta, iar desfășurarea armelor, conform planurilor, va avea loc în decurs de un deceniu.

La început, Poseidon a fost descris ca o torpilă uriașă sau chiar un mare submarin fără pilot. Potrivit experților, ea poate călători în mod independent peste oceanele Pacificului și Atlanticului, purtând o instalație nucleară. Viteza mare va face dificilă interceptarea.

Apoi a devenit cunoscut faptul că „Poseidon” va primi un focos termonuclear cu o capacitate de 100 megatoni: de două ori cel al celebrului „Țar Bomba”. Dacă ar exploda în largul coastei, ar inundat orașul din apropiere cu un tsunami radioactiv. Conform ultimelor estimări, randamentul focosului va fi de doar doi megatoni, ceea ce, totuși, nu îl va împiedica să provoace daune grave țintei de coastă.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonată sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

Potrivit autorilor articolului, criticii au ridiculizat în mod repetat „Poseidon”, numindu-l un mit și un bluff, dar „a devenit acum clar că Rusia este serioasă în activarea acestei arme a Apocalipsei”.

Drona Poseidon

În martie 2018, în timpul discursului său către Adunarea Federală, președintele a prezentat drona Poseidon pentru prima dată. Ulterior, în februarie 2019, Ministerul Apărării din Rusia a lansat videoclipul cu testarea acestei arme de ultimă generație.

Drona submarină rusească, supranumită de mass-media occidentală drept „arma Apocalipsei ”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, sau la mai mult de 200 km / h, datorită pernei de aer care o învăluie în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să schimbe direcția și adâncimea, ceea ce o face nevulnerabilă la mijloacele existente de luptă.

79
Tagurile:
Poseidon
Tematic
Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon
Bulgaria refuză să participe la manevrele NATO Poseidon 21 din Marea Neagră
Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

Загрузка...