Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici provoacă românii care… fac praf NATO!

858
Reacția românilor față de NATO este edificatoare – și chiar apreciatul fost ministru Teodorovici este luat de valul nemulțumirii

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Printre ultimele figuri publice care au lăudat aderarea la NATO a României s-a aflat Eugen Teodorovici.

Deși de origine sârbă, Teodorovici spune că 2004 a reprezentat ”un moment istoric ce ne-a apropiat de familia națiunilor democratice și ne-a oferit garanțiile de stabilitate și securitate de astăzi”.

Fostul ministrul lansează un mesaj inteligent, vorbind de ”necesitatea promovării intereselor economice ale membrilor” – deci de acel aspect mereu neglijat – mai ales de ”partenerul strategic”, pilonul NATO.

”În contextul geopolitic actual, în care provocările se succed cu repeziciune, consider că apartenența la NATO trebuie să depășească granițele stricte ale instrumentelor politice și militare, și să contribuie inclusiv la promovarea intereselor economice ale membrilor săi”, scrie Teodorovici.

Panțir-S-1
© Photo : пресс-служба Западного военного округа Минобороны РФ
Fostul ministru încheie urând ”La mulți ani României în NATO!”, iar postarea sa a stârnit multe reacții.

De fapt, a stârnit reacții dure ale românilor, care, cu toată aprecierera pentru Teodorovici, au văzut roșu în fața ochilor când a venit vorba de NATO! Și asta este cea mai clară dovadă a adevăratelor sentimente ale românilor față de NATO și de ”strategici”.

Iată opinii pe care le reproducem fără corecturi.

Ionescu Gheorghe: ”Mi se pare că e o șmecherie americană să vină în coastele rușilor , s-ar putea să ne coste și pe noi”

Radu Gheorghe: ”O sa va iasa pe nas. Si noua, dar si voua ! Carne de tun pentru SUA, asta vom fi si noi, dar si voi...”

Valter Boţilă: ”A constituit inceputul sfarsitului pentru Romania”

Ana Alexandru: ”Până în 2004, cine ne -a aparat? Când e vorba de NATO, care înseamnă SUA, toți politicienii de la stânga până la dreapta sunteți la fel de slugarnici! Ce legătură are securitatea României cu prezenta in Afganistan a militarilor români!”

Virgil Coroiu: ”Acolo sunt banii mei de pensie”

Nicolae Mișcă: ”Da aderarea la NATO ȘI UE, ne-a lăsat fără industrie fără bogățiile țării și am ajuns sclavii occidentului, și ne dictează niște neica nimeni din sua ,germania, franța”.

Anastasiu Gabriel: „An de an aceeasi propaganda...”

Cristina Stoian: „La mulți ani România și atât ! NATO și U E ne au dus la dezastru și curând la pieire!”

Maria Maria: ”Intrarea în NATO a făcut României mult rău”

Iulian: ”UE , un dezastru!”

Asnet Cristea: ”UE este o mizerie care ne-a distrus economia si implicit nivelul de trai iar NATO este o organizatie terorista si criminala care o sa ne faca,cit de curind, carne de tun,in razboiul lor idiot impotriva rusilor!!! Iar voi slugoilor nemernici,toti, de la stinga la dreapta,îi pupati în fund si nu va pasa ca distrug tara si poporul roman!!!Dar o data cu noi va vor distruge si pe voi trdatori ordinari de neam si tara ce sunteti!!!”

Lili Ciunel Gheorghe: ”Na tolănit-o destul.... Poziția o aleg ei”.

Radulescu Cati: ”Bombardarea Bucureștiului în al Doilea Război Mondial In data de 04/04/1944 de către Americani!!!!! ( NATO) de astăzi!„

Andreea Mihaela: „Aderarea Romaniei, atat la NATO cat si la UE, li se datoreaza PSD-ului si guvernului condus de Adrian Nastase iar statul roman a stiut sa-i “multumeasca” din plin!”

Ionut Terchi: ”Suntem in NATO doar cu numele...suntem in UE doar cu numele...suntem folositi,dar clasa noastra politica nu intelege!!!”

Gheorghe Pitulice: ”Îți poți da seama, cât de puternici și de temut suntem acum , dacă facem parte din aceasta spoială americana , hai sa fim serioși !?!?....

Nicolae Bancea: ”Nu ne-a ,apropiat ,am intrat Sluga Globalistilor .Cu CE ne-a ,ajutat NATO . ? Stii destul de bine ca NATO ESTE ,CORPORATIA MILITARA A Globalistilor . Ai fost de acord ptr Bombardarea SERBIEI de catre NATO . ? Vad ca tot ridici NATO in slavi , pai tu esti Sirb ? Ai Uitat ? Eu Nu UIT ,Bombardarea SERBIEI de SF.Pasti”.

Eduard Rădulescu: ”Si dvs. ne luati cu propaganda asta? Pacat..”

Mihai Oprea: ”Cea mai mare prostie a fost întrarea în UE”

Gabi Onu: ”După intrarea în NATO am devenit complici la toate crimele lor de pe ”teatrele de război” din lume. Frumooooossss! Aveți cu ce vă mândri, noi ca neam tâmpit, la fel!!!”

858
Tagurile:
NATO, Eugen Teodorovici
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu descrie situația dramatică a României subordonate străinilor

429
(reînnoit 16:41 17.04.2021)
Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atras azi atenția la Congresul ALDE că Romania nu are niciun obiectiv politic, devenind yesmanul UE care preia tot pe nemestecate.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, în care l-a pus la zid pe Klaus Iohannis acuzându-l că a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici, relatează Inpolitics.

”S-a dovedit că o bună parte din lupta anticorupție era o luptă între diferitele clanuri de interese care aveau sprijin din partea unora dintre grupările statului-paralel. În această așa-zisă luptă anticorupție au căzut foarte mulți oameni nevinovați care și-au văzut distruse carierele politice și profesionale, familiile și, în final, chiar viețile și au stat închiși la închisoare degeaba”, a definit Tăriceanu lupta anti-corupție despre care a afirmat că a avut ca scop supunerea României.

Astfel, potrivit lui Tăriceanu, singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate.

”Singurul obiectiv politic al României în acești ani care s-au scurs din 2014, singura țintă, și în plan inter și în plan extern, pare să fi rămas lupta anticorupție, cu care unii fac gargară de dmineață pînă seara și o grămadă de proști se uită în gura lor și cred că de asta stă România pe loc”, a mai spus fostul președinte al ALDE, pentru că la congres a a fost ales un alt lider al formațiunii.

Tăriceanu a admis că lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar a observat că aceasta nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național, care pune România într-o postură jenantă față de celelalte țări din UE pentru că se transformă astfel în campioana corupției.

”Și vă spun că am experiența politică necesară să afirm clar că nu România e campioana corupției, că sunt țări precum Grecia, Italia, Spania și multe alte țări unde corupția ia forme mult mai extinse și mult mai grave decât în România. Dar ele își văd de drumul lor înainte”, a mai declarat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, România nu a avut în acești ultimi 6-7 ani în care a fost condusă de Iohannis niciun obiectiv de politică externă, ci a devenit un yesman care ascultă ce spun ceilalți și preia fără să mestece orice obiectiv pe care îl fixează UE, la nivelul țărilor mari.

”Din păcate, câteva țări europene mari dictează interesele lor și le impun celorlalte țări mai mici”, a spus deschis Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului chiar a exemplificat cum liderii importanți din UE nu au dorit să apară un pol puternic în interiorul uniunii, format din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria ori Slovacia ”și au lovit acolo unde era pântecele slab, unde erau unii mai slabi de înger: la conducerea României. Și, din păcate pentru România – și acest lucru o să se vadă pe termen mediu și lung – au avut succes, în defavoarea României”, a descris el situația ingrată în care a fost pusă țara.

429
Tagurile:
România, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Ultima oră – s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban iese la atac: orice ministru care atacă premierul își scrie demisia

169
(reînnoit 14:19 17.04.2021)
Ludovic Orban a ieșit cu declarații anti-USR în conferința de presă de astăzi, arătându-le pisica partenerilor de Guvernare.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat astăzi că orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia.

”Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca”, a fost mesajul de forță al liderului PNL care vrea să clarifice astfel raportul de forțe cu USR.

Președintele PNL a adăugat că în nici un stat democratic un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă. El a justificat demiterea Vlad Voiculescu ca fiind nu un ”moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldova, care a fost demisă odată cu Voiculescu, au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR și Grupul minorităților există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiție de oameni care suferă de vedetism, este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri să guvernăm România, a adăugat președintele PNL.

169
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
Ultima oră: Orban, ferm despre schimbarea lui Vlad Voiculescu
USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...