Klaus Iohannis

Se îngroașă gluma: Iohannis a primit ultimatum!

3362
(reînnoit 14:55 02.04.2021)
Avocatul Dan Chitic i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să convoace un referendum consultativ la care romanii să răspundă dacă sunt sau nu de acord cu încetarea stării de urgenta și revenirea la normalitate, precum și cu interzicerea privatizărilor în pandemie

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Activistul Dan Chitic a ridicat miza protestelor de fiecare seară care au cuprins România, lansând un ultimatum pentru Iohannis: fie accept un referendum pe tema încetării stării de urgență, fie să își dea demisia sau să fie demis.

Chitic spune de altfel clar că „Neconvocarea imediata a referendumului constituie motiv suficient pentru a ne îndreptăți să cerem și mai convinși demisia sau demiterea președintelui”.

Dan Chitic vrea de fapt ca la referendum românii să fie întrebați dacă sunt de acord să fie abrogata în întregime Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adic să înceteze starea de alerta, iar lumea să revină la normalitate.

A doua întrebare a referendumului consultativ gândit de către Dan Chitic face trimitere la unul dintre pilonii Legii suveranității naționale, iar la acest al doilea punct românii ar urma să răspundă daca sunt sau nu de acord cu privatizările în vremea crizei economice generate de pandemie.

Dacă Iohannis refuză convocarea referendumului, atunci Chitic crede că românii ar trebui să fie chemați la un referendum de demitere a președintelui.

Iată textul integral al manifestului – ultimatum adresat de Dan Chitic președintelui Iohannis:

„#NoiPoporul,

Cerem Președintelui României, Klaus Werner Iohannis,

Organizarea unui Referendum Consultativ prin care, în temeiul art 90 din Constituție și art. 11 și 12 din Legea 3/2000,

să ceara poporului să-și exprime voință cu privire la doua probleme de interes national, urmând să se pronunțe prin "DA" sau "NU" asupra următoarelor probleme supuse referendumului:

1. Sunteți de acord cu abrogarea Legii 55/2020, încetarea stării de alerta și revenirea la normalitate?

DA / NU

2. Sunteți de acord cu interzicerea înstrăinării pe perioada pandemiei a activelor statului roman sau a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice alta societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută?

DA / NU

Consider că, având în vedere problemele majore prin care trece majoritatea populației, societatea noastră în ansamblul ei, aparenta divizare a populației precum și vădită lipsa de legitimitate a guvernului și a majorității parlamentare (care reprezintă cel mult 15% din electoratul cu drept de vot),

Președintele, în rolul sau de garant al independentei naționale, al unității și al integrității teritoriale a tarii, de garant al respectării Constituției și al bunei funcționari a autorităților publice, dar mai ales de mediator intre puterile statului, precum și intre stat și societate (art. 80 din Constituție), trebuie să se întoarcă la popor, și să îl lase pe acesta să își decidă soarta cum vă crede acesta de cuviință.

Proteste la București, România, împotriva restricțiilor COVID
© Inquam Photos / Alberto Groşescu

Orice pasivitate a Președintelui, orice refuz al acestuia de a chema poporul să se pronunțe asupra problemelor fundamentale ale acestor ani cruciali îl plasează pe acesta în afara menirii funcției acestuia, îl face să nesocotească principalele sale atribuții, și anume acelea de garant al respectării Constituției și mediator intre stat și societate.

Neîndeplinirea atribuțiunilor stabilite de Constituție în sarcina să constituie fapte grave ale Președintelui prin care încalcă flagrant prevederile Constituției, motiv pentru care Președintele României poate și trebuie să fie suspendat și demis, în temeiul art. 95 din Constituție!

Neconvocarea imediata a unui referendum consultativ de către Președinte constituie un motiv suficient pentru a ne îndreptați să cerem și mai convinși

#DemisiaPresedintelui sau #DemitereaPresedintelui!”, a transmis Chitic pe pagina sa de facebook.

3362
Tagurile:
Dan Chitic, Klaus Iohannis
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Tematic
Un mare sociolog anunță proteste de 100000 de oameni
A cincea seară de proteste în România – transmisiune live
Arafat spulberă speranța protestatarilor privind relaxarea restricțiilor
Florin Cîțu

VIDEO: Florin Cîțu, declarații despre lockdown în România

63
Premierul României a exclus ideea potrivit căreia România ar putea reintra în carantină. Șeful Executivului a precizat că este nevoie de o economie sănătoasă, dar și de oameni sănătoși care să pună umărul la crearea unei economii puternice.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Declarații interesante ale premierului României, Florin Cîțu: acesta a exclus ideea unei carantinări totale și a subliniat că este nevoie de o economie sănătoasă.

Șeful Executivului de la București a subliniat că își dorește ca economia să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie, lucru pe care, din punctul său de vedere, România l-a reușit până acum.

Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței intitulată ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.

Premierul a recunoscut că este traversăm o perioadă complicată, când trebuie administrată criza din domeniul sanitar.

Referirot la ce a făcut statul român în 2020, Florin Cîțu a precizat că este vorba despre două lucruri: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

 

63
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Claudiu Năsui

Se cere demisia lui Năsui: ”Aici mor firme de export, oamenii în șomaj”

93
Co-președintele Consiliului de Export al României spune că ministrul Economiei, Claudiu Năsui se ascunde de exportatori de 4 luni și că trebuie demis. Ce i se solicită premierului României, Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de dezinteres, neprofesionalism și de inițierea unor măsuri ilegale. Acuzațiile vin din partea Consiliului de Export al României, care solicită destituirea ministrului Claudiu Năsui.

Co-președintele Consiliului de Export al României, Mihai Ionescu, spune că, de la instalarea lui Năsui, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale.

”Năsui pentru noi este Voiculescu 2. (…) Aici mor firme de export, oamenii sunt aruncați în șomaj, România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar - în continuă creștere, iar firmele nu mai pot fi prezente cu standuri naționale la târgurile internaționale. De altfel, din CV-ul ministrului nimic nu-l recomandă pentru imensa responsabilitate de ”şef” al economiei”, spune Mihai Ionescu.

Acesta solicită premierului Florin Cîțu, în numele organizației pe care o reprezintă, declanșarea de urgență a analizei mandatului ministrului Claudiu Năsui și acționarea în consecință, prin demiterea demnitarului.

În opinia lui Ionescu, orice zi de perpetuare a actualei stări de lucruri de la Ministerul Economiei aduce grave prejudicii mediului de afaceri, bugetului de stat, balanței de plăți a țării.

93
Tagurile:
România, Export

Загрузка...
CFR

Mersul trenurilor de Paște și de 1 Mai

0
(reînnoit 12:11 20.04.2021)
CFR Călători informează că, în perioada 30 aprilie - 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, vor fi asigurate, în plus față de trenurile existente deja în programe, legături noi. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Românii mai au puțin de așteptat până când vor intra în minivacanța de Paște. Tocmai de aceea, compania CFR Călători s-a gândit să vină în întâmpinarea dorinței lor de a călători și a suplimentat numărul trenurilor.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță și confort. Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă.

CFR Călători roagă pasagerii să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

- online de pe www.cfrcalatori.ro;
 - de la automatele de vânzare bilete din gări;
direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.
- Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate.

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante, informează cfrcalatori.ro.

De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%, la cumpărarea cu anticipație discontul este de până la 10%. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la vagoane clasa a 2-a. Totate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic local/ Oferte.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

- 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR, publicate pe cfrcalatori.rola secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro
- aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- site-ul companiei cfr.rosunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la secţiunea Mers tren trafic intern.
- şi întrebând personalul nostru din staţii.

0
Tagurile:
Trenuri

Загрузка...