Lucian Nicolae Bode

Bode: Voiculescu și Turcan vor fi amendați pentru nepurtarea măștii în spațiul public

179
Doi miniștri importanți ai cabinetului Cîțu – cel al Muncii și cel al Sănătății vor fi sancționați pentru nepurtarea măștii în spațiile publice, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Acesta este principiul după care se ghidează ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat că își va sancționa doi colegi – pe ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Motivul îl reprezintă nepurtarea măștii în spațiile publice.

Bode a explicat că nu este adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii și că rolul autorităților este în special unul de prevenție.

”Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție. Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu”, a punctat ministrul de Interne, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a adăugat că toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii.

Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55 poate fi transmisă către cel care a încălcat acea lege în termen de șase luni.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins fără masă pe holurile Parlamentului, iar Raluca Turcan, la o acțiune de împădurire din zona Sibiului. Demnitarul de la Muncă a postat pozele în care apare fără mască pe pagina sa de Facebook.

Unul dintre participanții la acțiune a ajuns la spital cu COVID, după câteva zile. Raluca Turcan susține că ”distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții”, scrie digi24.ro.

179
Tagurile:
Raluca Turcan, Vlad Voiculescu
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

164
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

164
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir lansează NUCLEARA: ce vrea ascundă Cîțu

220
(reînnoit 07:29 23.04.2021)
Trecutul lui Florin Cîțu este marcat de câteva episoade despre care NU se vorbește – și pe care premierul și PNL le doresc uitate

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Unul dintre prea puțini parlamentari PSD care mai pun probleme reale Puterii – nu fac doar declarații de presă – este senatorul Daniel Zamfir.

Fie prin legi precum ”Darea în plată”, fie prin dezvăluiri, Daniel Zamfir rămâne un ghimpe în coasta Puterii – mai ales a lui Florin Cîțu, cu care senatorul are un „meci” vechi.

Acum, Daniel Zamfir vine cu o adevărată ”NUCLEARĂ” pe care o amorsează cu întrebarea: ”CE AȚI ÎNGROPAT ÎN FUNDUL CURȚII, CÎȚULE?”

Dincolo de metaforă, aflăm de la Zamfir că, în Comisia Economică a Senatului a ajuns o nouă Ordonanță de Urgență care ar fi, de fapt, ”o nouă încercare - a treia - de a-i prelungi pe viață mandatul președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu”.

Ori, în cazul acestui OUG, apare în primul rând întrebarea – ”De ce ar fi asta o urgență?” și completarea – ”De ce după ce a mai fost respinsă propunerea, vine iar Cîțu cu ea?”.

Ei bine, răspunsul ar putea veni dintr-o altă întrebare… ”ajutătoare”: ”Îl leagă ceva atât de strâns  pe domnul Cîțu de domnul Chirițoiu?”.

”Daaa!”, răspunde Daniel Zamfir – ”Investigația din 2008, condusă de Chirițoiu, cu privire la atacul speculativ asupra leului în care a fost implicat Cîțu!”.

Ceea ce este corect, a existat așa ceva! De aceea, Zamfir consideră că ”Reformatorul” premier Cîțu ”vrea să dea mandat pe viată la Consiliul Concurenței, ca să-și plătească "datoria" pe care o are la Chirițoiu”.

Teoria/acuzația lui Zamfir este o adevărată ”nucleară”, pentru că arată o vulnerabilitate a premierului – care ar putea fi folosită și de alții.

În plus, spune Zamfir, pe modelul argumentației lui Cîțu în cazul Chirițoiu, ”mâine o să solicite și Curtea de Conturi și Curtea Constituționala și ASF și ANCOM și ANRE, că au căpătat experiență și e bine să rămână acolo”.

Încă un detaliu relevant: ”Coaliția de guvernare a amânat de mai multe ori decizia în Comisii la Senat, tocmai pentru a putea trece proiectul tacit, fără să se mai facă valuri”.

”Rușine!”, spune în final Daniel Zamfir – ”Atenție!”, spunem noi, pentru că acoperirile problemelor la acest nivel se fac cu mari sacrificii. Pe care le plătește țara, de cele mai multe ori – iar efectele se înlănțuie.
220
Tagurile:
Florin Cîţu, Daniel Zamfir

Загрузка...
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Mesaje de Sfântul Gheorghe: urări de fericire și belșug

0
Credincioșii ortodocși de rit nou îl sărbătoresc, anual, în data de 23 aprilie, pe Sfântul Gheorghe. Românii trimit mesaje de urare celor care poartă numele Sfântului.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Românii care poartă numele Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, își serbează ziua în fiecare an în data de 23 aprilie.

Cunoașteți pe cineva care se numește Gheorghe, Georgeta, Gherghina, George, Georgiana etc? Atunci, cu siguranță vă gândiți să îi trimiteți câteva cuvinte de felicitare.

Dacă, însă, nu sunteți inspirat, Sputnik vă vine în ajutor cu câtva sugestii de mesaje de felicitare, scoțându-vă, astfel, din impas.

 • ”Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!”
 • ”La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!”
 • ”Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!
  La mulţi ani!”
 • ”Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”
  ”Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!”
  ”Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La mulți ani, Georgeta/Georgiana!”
 • ”La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”
 • ”Dragă Gheroghe, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!”
 • ”La mulţi ani, Georgiana! Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La mulţi ani!”

Indiferent ce mesaje transmiteți celor dragi, important este ca acestea să vină din inimă.

Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian (secolul al IV-lea). Datorita vitejiei si victoriilor sale, ajunge mare conducător de oști.

în anul 303, împăratul Dioclețian va începe lupta împotriva creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte. Dioclețian a dat poruncă ca cei ce se vor lepăda şi vor părăsi pe Hristos să se învrednicească de cinstiri împărăteşti şi de daruri, iar cei cer nu se vor supune poruncii, să fie omorâți.

În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care a fost întemnițat. Ulterior a fost supus la diverse chinuri: loviri cu sulița, tras pe roată, îngropat în var, lespezi de piatră puse pe piept, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa.Cei prezenți, uimiți de faptul ca Sfântul Gheorghe a rămas în viață și că a înviat un mort, au renunțat la păgânismul lor și s-au convertit la creștinism. Minunea învierii celui decedat a convins-o și pe sotia lui Diocletian, împărăteasa Alexandra, să adere la creștinism.

Pentru că nu s-a lepădat de Hristos, Sfântul Gheorghe a fost condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie/6 mai 304, aceasta fiind și ziua de prăznuire.Sfântul

Sfântul Gheorghe pe Steagul Moldovei

Sfântului Gheorghe doborând balaurul este reprezentat pe Steagul Țării Moldovei, care se află la Mănăstirea Zografu din Muntele Athos. Pe acest steag este scrisă și rugăciunea Sfântului Ștefan cel Mare către Sfântul Gheorghe:

"O, luptătorule și biruitorule, mare Gheorghe, în nevoi și în nenorociri grabnic ajutător și cald sprijinitor, iar celor întristați, bucurie nespusa, primește de la noi această rugăminte a smeritului tău rob, a Domnului Io Ștefan Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domnul Tarii Moldovei. Păzește-l pe el neatins în lumea aceasta și în cea de apoi, pentru rugăciunile celor ce te cinstesc pe Tine, ca să Te preamărim în veci. Amin. Și aceasta a făcut-o în anul 7008 (1500), în al 43-lea an al Domniei Sale".

Totodată, menționăm că pecetea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei poartă chipul Sfântului Gheorghe, preluat după steagul de luptă al Sfântului Ștefan cel Mare.

0
Tagurile:
Mesaje, Sfântul Gheorghe

Загрузка...