Klaus Iohannis

Iohannis, comunicat vehement contra protestatarilor: ”Extremism, xenofobie”

727
(reînnoit 14:21 30.03.2021)
Președintele a avut o primă reacție după proteste – o poziție vehementă, cu acuzații dure la adresa protestatarilor – ”extremism, xenofobie, ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața”

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Președintele Iohannis a transmis un comunicat în care face acuzații grave la adresa protestelor, amestecând manifestațiile pașnice cu actele de huliganism!

Reamintim că senatoarea Diana Șoșoacă a prevenit aceste manifestări, a denunțat instigatorii  și a cerut insistent să nu de dea curs provocărilor.

Iohannis începe prin a spune că ”libera exprimare a opiniilor este garantată”, că toți ”avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public”, dar și că ”demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale”.

Apoi, președintele trece la atac – ”Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor”.

”Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”, declară Iohannis, punctând direcția: ”Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriașă în aceste momente dificile pentru țara noastră”.

Președintele arată că ”violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive” și că ”Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România”.

Iohannis recunoaște că „fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite” și că ”este din ce în ce mai greu, știu că suntem obosiți după mai bine de un an de criză sanitară”.

Mai mult, Iohannis compătimește poporul – ”Știu că este descurajant că restricțiile nu pot fi încă ridicate, deși cu toții ne-am dori ca acest lucru să fie posibil imediat” dar subliniază că ”singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea”.

Iohannis cere să mai avem ”puțină răbdare și să trecem împreună, așa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situație de criză”

”În același timp, autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri, care este eficiența și eficacitatea lor, ce sperăm să se întâmple și, mai ales, să le ofere milioanelor de români care respectă măsurile, fac sacrificii și renunță temporar la confortul și libertățile lor, un orizont de timp rezonabil la care speră că aceste măsuri vor produce efecte și vor fi ridicate”, spune președintele.

Și, atenție la finalul comunicatului: ”Într-o pandemie în care singura certitudine a fost incertitudinea, toți facem greșeli. Nu au existat rețete certe, ci doar o adaptare permanentă a măsurilor pentru a câștiga un război inegal cu un virus a cărui principală componentă este impredictibilitatea”.

Interesant acest final, mai ales că nu prea are legătură cu declarațiile anterioare, în care nu s-a vorbit de greșeli. Și chiar ar fi interesant la ce și la cine se referă președintele?!

Întregul comunicat poate fi citit aici.

727
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Tematic
Iohannis a vorbit despre importul de vaccinuri din Rusia și China
Acum: Iohannis susține restricțiile în week-end
Culmea: Guvernul pregătește o lovitură anti-USR și… Iohannis! Radu Tudor, afectat!
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

108
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

108
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

259
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
259
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...