Dominic Fritz

Fritz, primarul conspirațiilor și al diversiunii ”E o listă neagră a protestatarilor”

401
Primarul Dominic Fritz face anunțuri șocante, transformând protestele anti-restricții într-un adevărat complot la nivel național în care o amestecă și pe… Maia Morgenstern!

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Așteptată cu interes după protestele de azi noapte, conferința de presă a primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a fost o adevărată surpriză.

În cazul său, Fritz consideră că NU sunt proteste împotriva primarului Timișoarei, sunt organizate la nivel național împotriva guvernului – cine e în spate, cine profită… asta trebuie să afle organele abilitate”, a spus primarul.

Reamintim că lui Dominic Fritz i se cere demisia de mai multe zile. S-a gândit primarul să demisioneze?, a fost întrebarea unui jurnalist.

”Sunt primarul Timișoarei, voi fi primarul Timișoarei, voi candida în 2024, nu m-am gândit nicio să renunț la această misiune”, a răspuns sigur pe el Dominic Fritz.

Dar bomba a venit când primarul ajuns în funcție prin partidul protestelor ilegale, consideră că…  protestele anti-restricţii ar fi fost ”deturnate spre naţionalism, xenofobie şi antisemitism, fiind atacaţi preşedintele Iohannis, secretarul de stat Arafat, actriţa Maia Morgenstern, el, iar la Pitești s-a strigat împotriva maghiarilor”, consemnează Mediafax

”În alte oraşe s-au adunat chiar în faţa spitalelor şi s-a strigat împotriva medicilor. Sunt incitări la ură şi discriminare împotriva străinilor şi împotriva cadrelor medicale. Este un lucru grav pentru că de la violenţăverbală la violenţă fizică este o distanţă mică”, spune Fritz.

Ce treabă are marea actriță cu aceste atacuri? După cum se știe, întreaga țară o apără și este alături de ea în contextul insultelor și amenințărilor primite de la un nebun pe pagina de socializare! Deci, de ce o introduce Fritz în ”discursul” său?!

Mai ciudat, Fritz susține că a primit ”semnale de la medici din Timişoara, de la intelectuali care au apărut pe liste, care sunt îngrijoraţi, vecinii mei sunt îngrijoraţi”.

Întrebat despre aceste liste, câte a văzut sau de câte a fost informat, primarul a fost vizibil încurcat, rostind două-trei nume de ”intelectuali de pe lista neagră”.

Dar, prunarul susține ferm că există ”liste negre” ale protestatarilor! Probabil se bazează pe experiența #REZIST, care avea o ”listă” cu politicieni pe care îi urmărea până acasă și agresându-i.

În contextul actual însă, Fritz face apel la mândria locală -  ”În oraşul deschiderii, al toleranţei există nişte antreprenori ai urii, care se folosesc de nemulţumirea reală a oamenilor pentru o altfel de agendă”.

”„Cred că nu trebuie să avem nicio iluzie despre ce fel de agendă este”, spune primarul conspiraționist, ”Această agendă nu are nicio legătură cu restricţiile, nicio legătură cu pandemia, este o agendă care se împotriveşte modernizării oraşelor şi a ţării noastre. Este o agendă care ameninţă tocmai libertatea şi democraţia pentru care oamenii au murit în Timişoara în 1989”.

Mai mult, Fritz consideră că întreaga societate şi clasă politică ar trebui ”să se dezică de acest tip de incitări care nu au legătură cu democraţia sau cu libera exprimare”

”Mă aştept ca poliţia să identifice organizatorii şi persoanele care incită la ură”, a spus Fritz.

Primarul a povestit și o întâmplare ciudată care ”mi s-a întâmplat acum câteva zile într-un supermarket, că şi primarul mai merge la cumpărături”.

”M-a abordat o femeie şi m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus. I-am răspuns că cred în amândoi şi mi-a spus că nu se poate, trebuie să aleg între Dumnezeu sau virus”, spune primarul, subliniind – ”Cred că această întrebare este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră”.

Odată cu această povestire ”progresistă”, primarul atrage atenția că ”se vrea să facem alegeri false între Dumnezeu şi virus, între libertate şi sănătate, între sănătate şi economie, între români adevăraţi şi străini”.

”Toate aceste alegeri sunt false şi toate aceste alegeri false au un singur scop: să ne dezbine şi cred că nu trebuie să cădem în această capcană”, spune Fritz, ”Nu trebuie să ne lăsăm dezbinaţi, chiar dacă avem păreri diferite despre care este calea cea mai bună de a învinge acest virus, această pandemie”.

Ca o concluzie, Fritz consideră că, ”dincolo de toate diferenţele de opinie despre cum poate fi învinsă pandemia, nu ne putem lăsa dezbinaţi, pentru că „degeaba învingem pandemia dacă moare democraţia”.

Un singur comentariu: nu cred că se putea auzi o mai interesantă lecție de… cum se aplică în teren teoriile din manualul diversionistului.

401
Tagurile:
Dominic Fritz
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Tematic
Dominic Fritz - agent străin, parte a unui plan autonomist?
Fritz de Timișoara, agent al serviciilor germane?
Fritz de Timișoara, prima reacție după ce NU a fost validat
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

LIVE: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

2
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

2
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

243
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
243
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...