Șerban Nicolae

Șerban Nicolae revine, propune un set de MĂSURI alternative anti-pandemie NU copiate!

2934
(reînnoit 07:39 30.03.2021)
Măsuri ”logice și necesare” propuse de cunoscutul jurist – ”Nu prin imitarea mecanică a măsurilor din alte țări”

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciați juriști și oameni politici social democrați, scos din joc de conducerea PSD Ciolacu, revine în atenție și propune ”ALTERNATIVA” la măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei.

Șerban Nicolae amintește că încă de anul trecut a cerut ca măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 ”să fie logice și necesare - NU prin imitarea mecanică a măsurilor din alte țări și nu la întâmplare”.

Adică, nu așa cum acuză azi protestatarii că procedează autoritățile!

”Propun public, un set de măsuri, alternativă la măsurile guvernamentale”, scrie acum Șerban Nicolae, subliniind că e gata ”pentru orice explicații și confruntare cu măsurile aflate în vigoare sau anunțate de autoritățile publice”.

Ca principiu de bază ”măsurile iau în calcul transmisibilitatea specifică virusului Sars-Cov-2” iar ”singurul criteriu luat în calcul este cel privind reducerea posibilității de transmitere a virusului”.

De asemenea, ”normele de protecție sanitară privind dezinfectarea permanentă a suprafețelor, aerisirea spațiilor închise și igienizarea rămân valabile” și, atenție ”Pe întreg teritoriul României, se elimină restricțiile privind libertatea de circulație a persoanelor, asociate anterior prevenirii și combaterii efectelor epidemiei de COVID-19”.

Iată setul de 10 MĂSURI pentru PREVENIREA ȘI COMBATEREA RĂSPÂNDIRII EPIDEMIEI DE COVID-19, în viziunea lui Șerban Nicolae.

1. În spațiile publice, este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nările, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 7 ani.

- Purtarea măștii de protecție nu este obligatorie dacă se păstrează o distanță fizică de minimum doi metri față de orice altă persoană.

- Sunt asimilate măștii de protecție dispozitivele medicale de protecție, din material plastic, poziționate în fața gurii și a nărilor.

2. Activitățile didactice -

a) Activitatea școlară se desfășoară cu prezență fizică, potrivit programului stabilit, pentru preșcolari, pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial, pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a și pentru elevii aflați în an terminal în învățământul profesional și post-liceal. Măsurile privind identificarea și izolarea elevilor care prezintă simptome specifice COVID-19 rămân aplicabile.

b) La clasele din învățământul preuniversitar, altele decât cele menționate la lit. a), precum și în învățământul superior, cursuri de zi, activitatea didactică se desfășoară alternativ, cu prezență fizică și prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. La nivelul fiecărei instituții de învățământ cursurile se organizează prin rotație, astfel încât să se asigure, în cazul prezenței fizice, un regim nediscriminatoriu al prezenței la cursuri și respectarea regulilor de protecție privind distanța între persoane.

3. Activitățile economice de comerț/prestări servicii în spații închise/și sau deschise, publice și/sau private, inclusiv în centre comerciale utilizate de doi sau mai mulți agenți economici, în piețe agroalimentare și în piețe volante se desfășoară potrivit programului specific stabilit de fiecare operator economic, cu respectarea următoarelor reguli:

- determinarea, potrivit prezentei hotărâri, și afișarea la loc vizibil, în exterior, la toate căile de acces pentru public, a numărului maxim de persoane admise simultan în spațiul deținut;

- limitarea numărului de persoane care au acces simultan în spațiile de desfășurare a activității în funcție de suprafața disponibilă, calculată la un minimum de 7m.p./persoană;

- asigurarea unei distanțe fizice între persoane de minimum 2 metri, cu excepția rudelor și afinilor de până la gradul III inclusiv și a minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani;

- triaj al accesului persoanelor în spațiile destinate activităților menționate, bazat pe determinarea temperaturii corporale cu instrumente non-contact și identificarea vizuală a simptomelor asociate COVID-19.

4. Transportul public de persoane se desfășoară potrivit programului de lucru stabilit de fiecare operator, cu respectarea următoarelor reguli specifice:

- acces separat pentru urcare și coborâre;

- interzicerea consumului de alimente în interiorul mijlocului de transport;

- respectarea regulilor prevăzute la pct. 1 și 3 privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței între persoane.

Regulile specifice se aplică și în spațiile de așteptare, autoritățile publice sau operatorul, după caz, având obligația asigurării măsurilor necesare respectării regulilor. Programul de lucru poate fi prelungit și numărul mijloacelor de transport poate fi suplimentat pentru a asigura evitarea contactului între persoane și a aglomerației.

5. Activitățile religioase în spații închise se desfășoară potrivit procedurilor specifice fiecărui cult, cu respectarea regulilor prevăzute la pct. 1 și 3.

6. Activitățile culturale în spații închise se desfășoară potrivit programului specific, cu respectarea regulilor prevăzute la pct. 1 și 3.

7. Activitățile sportive, inclusiv cele desfășurate în cadrul programului școlar, precum și cele de fitness, în spații închise, se desfășoară potrivit programului specific, cu respectarea regulilor privind distanța între persoane, prevăzute la pct. 3. Persoanele care desfășoară activități sportive și de fitness sunt exceptate de la purtarea măștii de protecție pe durata activității respective.

8. Activitățile de îngrijire personală, tratament balnear, cosmetică și masaj se desfășoară numai cu programarea clientelei, astfel încât să se asigure respectarea măsurilor de protecție sanitară. Se exceptează de la regulile privind distanța fizică între persoane clientul și prestatorul activității. Se exceptează de la purtarea măștii de protecție clientul căruia procedurile de îngrijire personală, cosmetică sau masaj i se aplică facial.

9. Regimul contravențional pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64/70 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

10. Toate măsurile de protecție sanitară destinate prevenirii și combaterii răspândirii epidemiei de COVID-19 se dispun numai pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute la pct. 1-8.

Deci, un set de măsuri concrete, pe care Șerban Nicolae cu siguranță le-a gândit serios, pentru că propunându-le dezbaterii se expune atât criticilor autorităților – cât și ale opozanților. Ba chiar și ale fostului său partid, PSD, „plin” actualmente de specialiști!

Dar, sunt sigur că apreciatul jurist și om politic a luat aceste aspecte în calcul și s-a gândit bine înainte de a se aventura.

2934
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, restrictii, proteste, Șerban Nicolae
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1746)
Florin Cîțu

Primul Ordin al lui Cîțu: anulează Ordinul lui Voiculescu

272
(reînnoit 19:58 14.04.2021)
Abia desemnat ca interimar la Sănătate, Florin Cîțu a dat un prim Ordin de ministru prin care… anulează un controversat ordin al lui Vlad Voiculescu!

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Coaliția de guvernare merge perfect… dar după principiul ”Racul, broasca și o știucă”. Mai exact, abia desemnat ca ministru interimar la Sănătate, Florin Cîțu a dat un prim Ordin prin care… anulează ultimul Ordin al lui Vlad Voiculescu.

Este vorba de Ordinul prin care se modificau criteriile de apreciere a necesității introducerii carantinei – și care a fost dat de Andreea Moldovan, fără știrea premierului și chiar a ministrului Voiculescu.

Prin Ordinul respectiv se stabilea o grilă de punctaj care, odată aplicată, ar fi impus decis  carantinarea multor orașe și zone – inclusiv a Capitalei.

272
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu, prima declarație după demiterea lui Voiculescu – mișcare politică surpriză
Cîțu a anunțat revocarea lui Voiculescu și demisia lui Moldovan
Ciolacu nu-i iartă pe Iohannis și pe Cîțu pentru că l-au protejat pe Voiculescu

Загрузка...
Florin Cîțu

NUCLEARA serii: Guvernul, gata cadă! USR a decis BOICOTAREA lui Cîțu!

299
(reînnoit 19:49 14.04.2021)
USR a reacționat imediat după desemnarea lui Cîțu – USR a luat o decizie care aruncă în aer Guvernul! Situație nemaiîntâlnită!

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. O știre de ultimă oră vine să confirme cea mai sumbră ipoteză – Guvernul este pe cale să cadă!

Concret, o știre anunțată de apreciatul ziarist Răzvan Dumitrescu spune că, în urma de susținerii lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului, miniștrii USR vor boicota ședințele.

„USR ar fi decis că miniștrii lor nu participă la ședințele de Guvern cât timp Florin Cîțu va fi premier”, anunță jurnalistul Antena 3, citând informații pe surse.

299
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu, prima declarație după demiterea lui Voiculescu – mișcare politică surpriză
Ultima oră: USR dă ȘAH coaliției și lui Cîțu: este surpriza zilei!
Dan Barna ARUNCĂ în aer Coaliția – retrage susținerea lui Cîțu

Загрузка...
Арктические комплексы ПВО Тор-М2ДТ на базе вездехода ДТ-30 после торжественной церемонии передачи в общевойсковое соединение Северного флота на территории 726 учебного центра войсковой ПВО в городе Ейске.

"Așteptăm tehnica până în august": Americanii se pregătesc debarce în Arctica

0
(reînnoit 18:21 14.04.2021)
Statele Unite ale Americii încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Federația Rusă în Arctica.

MOSCOVA, 14 apr – Sputnik, Andrei Koț. Statele Unite încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Rusia în Arctica. Recent, Forțele terestre au încheiat un contract cu concernul Oshkosh Defense în cooperare cu compania singaporeză ST Engineering și BAE Systems pentru dezvoltarea echipamentului militar pentru Arctica. S-a descoperit că americanii pur și simplu nu au mașini moderne de acest tip, iar cele pe care le au sunt deja de mult depășite. Comandamentul se așteaptă că va experimenta noutățile deja în luna august. Despre ceea ce se cunoaște despre acestea din urmă – în materialul Sputnik.

Finalizate până în iunie

Arctica reprezintă o provocare serioasă pentru orice armată. Temperaturi ultra-scăzute, creste de presiune, banchize plutitoare, lipsa infrastructurii, logistică dificilă, noapte polară îndelungată – toate acestea complică foarte mult desfășurarea unui mare grup militar.

În timpul Războiului Rece, Statele Unite, spre deosebire de URSS, nu au acordat suficientă atenție acestei regiuni, de aceea, astăzi, Pentagonul dispune de un singur spărgător de gheață funcționabil – Polar Star. Rusia are mai mult de 40 de nave de acest tip. În plus, americanii nu au, de fapt, baze militare acolo.

De asemenea, Forțele terestre nu au suficientă tehnică, care ar fi în grad să transporte mărfuri și militari în condițiile polare extrem de grele. Singurele cap tractoare-ATV-uri adecvate pentru acest lucru – suedezele Bandvagn 206 cu două șenile, care au fost adoptate sub denumirea Small Unit Support Vehicle (SUSV). Cu toate acestea, primele mașini de acest tip au fost scoase de pe linie acum 40 de ani și de mult timp nu mai corespund cerințelor moderne.

Armata a decis să actualizeze parcul tehnicii arctice și a anunțat un concurs în cadrul programului Coldweather, All-Terrain Vehicle (CATV). Pentagonul este gata să cheltuiască pentru dezvoltarea, construirea și testarea capului tractor promițător 6,6 milioane în anul fiscal 2021 și 9,25 milioane – pentru achiziționarea a 110 unități CATV.

Parcul va fi apoi extins până la 163 de ATV-uri. Prototipurile ar trebui să fie gata până pe 14 iunie. Din august până la sfârșitul lunii decembrie – testări la poligonul din Alaska. Câștigătorul va fi determinat în anul fiscal 2022.

Patru versiuni

Se așteaptă că vor fi prezentate patru versiuni de CATV-uri. ATV-ul de uz general trebuie să fie în stare să transporte la bord cel puțin nouă soldați, fără șofer, precum și să dispună de echipamente și provizii pentru trei zile de funcționare autonomă.

Versiunea sanitară cu echipament medical este proiectată pentru doi medici, doi pacienți în poziție orizontală și patru pacienți ușor răniți. ATV-ul de comandă va fi echipat cu cele mai moderne mijloace de comunicare și gestionare a trupelor. În cele din urmă, ATV-ul cargo este destinat transportării echipamentelor militare de dimensiuni mari pe distanțe lungi.

"Aceste mașini vor putea rezolva o gamă largă de sarcini la temperaturi extrem de scăzute pe terenuri, unde alte tehnici nu pot trece", a spus jurnaliștilor ofițerul armatei Statelor Unite, Tim Goddette, responsabil pentru programul CATV. "Ele trebuie să se deplaseze cu ușurință pe gheață, să depășească obstacolele de apă, să se urce cu ușurință pe dealuri, să fie ușor de întreținut și să cheltuiască combustibil în mod economic ".

Participanții la concurs se bazează pe dezvoltările anterioare. Oshkosh și ST Engineering au luat drept bază cap tractorul Bronco 3. Această mașină se află în serviciul armatei britanice mai bine de 20 de ani și a participat la ostilitățile din Afghanistan.

Bronco 3 dispune de un blindaj anti-glonț, o turelă cu mitralieră, un fund în formă de V, care reduce daunele în cazul unei explozii miniere. ATV-ul depășește obstacolele de apă la o viteză de cinci kilometri pe oră.

BAE Systems vor propune o noutate pe baza cap tractorului Beowulf, care este în multe privințe similar cu Bronco 3 și SUSV, dar are o capacitate de încărcare mai mare.

Să o ajungă din urmă pe Rusia

În "Strategia Arctică" publicată acum o lună, americanii și-au declarat în mod deschis dorința de a stingheri în regiune pe Moscova și Beijing. Pentagonului îi provoacă o preocupare deosebită Rusia, care dispune de cea mai mare flotă de spărgători de gheață din lume, de o rețea de baze militare la latitudinile nordice și de un arsenal bogat de tehnică, capabilă să funcționeze în condiții de frig extrem fără perfecționări ulterioare.

În cadrul paradelor organizate de Ziua Victoriei participă în mod constant modificațiile arctice ale sistemelor autohtone de apărare antiaeriană: complexul cu rază mică de acțiune "Tor-M2DT", complexul "Panțir-SA", precum și versiunile speciale ale mașinilor auxiliare.

Aproape toată tehnica terestră pentru regiunea arctică este montată pe baza ATV-urilor cu două șenile DT-30 "Vityaz", care nu se tem nici de cele mai severe înghețuri (până la minus 55). Unele modificații pot traversa obstacolele de apă, fapt care, în condițiile aproape constante de formare a crestelor de presiune, crește semnificativ mobilitatea. Noile complexe "Panțir" și "Tor" protejează regiunile unde sunt bazate sistemele cu rază lungă de acțiune S-400, desfășurate în Arctica începând cu anul 2015.

Dispune de un arsenal unic și prima trupă arctică completă a Forțelor terestre – cea de-a 80-a brigadă separată de pușcă motorizată, dislocată în satul Alakurtti din regiunea Murmansk. Infanteria rezistentă la îngheț învață cum să stăpânească, în special, vehiculele cu accesibilitate ridicată în zonele mlăștinoase și înzăpezite TREKOL, care se deplasează pe roți cu anvelope enorme cu presiune ultra-scăzută. Astfel de mașini traversează inclusiv terenurile accidentate, fără a reduce din viteză.

În plus, luptătorii brigăzii 80 dispun de camioane cu tracțiune integrală "Ural" și KAMAZ, adaptate la temperaturi extrem de scăzute, snowmobilurile TTM-1901 "Berkut" cu cabină încălzită, pernoptere. De asemenea, de sănii trase de câini și reni.

În anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, săniile au jucat un rol important în apărarea regiunii polare. Pe câini și reni erau livrate munițiile și personalul militar la locul de muncă. Animalele pot să treacă acolo unde tehnica s-ar bloca. În plus, pentru brigada arctică, se dezvoltă modificații speciale ale tancurilor, ale mașinilor de luptă ale infanteriei și ale elicopterelor – în special Mi-8AMTSh-VA cu un sistem de încălzire a agregatelor instalației de propulsie.

0
Tagurile:
Americani, Arctica
Tematic
Bastion, apărarea de coastă a Rusiei, a lansat primele rachete supersonice în Arctica
Catastrofă climatică: consecințele globale ale emisiilor de metan din Arctica
Putin: Rusia va fi activă în Arctica... „O rachetă ajunge la Moscova în 15 min”

Загрузка...