Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ultima oră: Premierul Florin Cîțu, anunț scandalos pune în pericol România!

742
(reînnoit 13:04 28.03.2021)
Premierul Florin Cîțu face un anunț complet deplasat și fără acoperire, putând provoca o reacție ce ar afecta grav România

BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik. Deși are pe cap multe probleme, premierul Cîțu a făcut acum puțin timp un anunț scandalos și fără acoperire în cazul recentei greve de la Metrou.

Sub titlul ipocrit ”Nimeni nu este mai presus de lege!”, premierul care a participat la acțiunile ilegale care au provocat pagube uriașe României în perioada 2017 – 2020, scrie acum că greviștii de la Metrou trebuie să plătească ”pagubele produse”.  

”Ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi”, scrie Cîțu, înșirând niște demersuri cel puțin bizare, dacă nu chiar inepte:

- recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați

- constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor;

- Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;

- instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;

- sesizări penale care au fost deja făcute.

Faptul că Ion Rădoi este fost deputat PSD (de fapt, și fost senator) nu are nicio relevanță, relațiile cu PSD fiind de mult rupte – a se vedea și conflictul cu fostul ministru PSD Lucian Șova.

Apoi, în ce bază legală și în ce principiu al democrației internaționale face fostul speculant bursier ”imputarea” în cazul unei greve spontane?! Evident, o asemenea idee ar supune România reacțiilor puternicelor organizații sindicale internaționale – și, desigur, unor acțiuni în justiția europeană.

Ideea de ”constituire a Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor” pare clar o presiune și un șantaj la adresa salariaților, iar faptul că ”Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală” este o altă inepție, atât timp cât NU el, premierul, este în măsură să stabilească legalitatea unei acțiuni de protest.

Poate că greviștii au uitat să poarte pancarte cu ”Muie PNL” sau ”Muie Cîțu” ca să intre în legalitatea celor din 2017 – 2020, alături de care se afișau Cîțu, Drulă și alți membri ai Guvernului?  

”În mandatul meu nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot” – mai scrie Cîțu, o afirmație halucinantă, care arată care e concepția ”liberală” despre mișcările de protest și organizațiile sindicale!

Cîțu spune, în final că ”Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii” și că ”REFORMA companiilor de stat continuă!”.

Da, se vede – salarii uriașe ale managerilor numiți de PNL și USR, în paralel cu tăieri și înghețări de salarii ale lucrătorilor, disponibilizări, închideri. Mai nou, iată, și acțiuni în justiție contra angajaților. Curat liberal, ca la grevele din perioada ante și interbelică, reprimate brutal de guvernări!

De fapt, inepția, nepriceperea și iresponsabilitatea lui Cîțu sunt șocante – pentru că abia acum, după acest anunț, el dă motiv sindicatului USLM și marilor organizații sindicale naționale să reacționeze oficial – pentru că premierul neagă dreptul la protest și amenință cu represalii sindicaliștii!

Cu alte cuvinte, iresponsabilul premier pune cu adevărat în pericol România, prin crearea condițiilor unui blocaj prin reacții sindicale de amploare!

Întrebare firească: nu cumva, chiar asta urmărește Florin Cîțu?...

742
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu pune în pericol major banii României - decizie anunțată ACUM
Tăriceanu, mesaj puternic pentru Cîțu! Ca de la premier la premier!
Cîțu, reacție la Șoșoacă și la proteste! Declarații uluitoare!
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu descrie situația dramatică a României subordonate străinilor

418
(reînnoit 16:41 17.04.2021)
Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atras azi atenția la Congresul ALDE că Romania nu are niciun obiectiv politic, devenind yesmanul UE care preia tot pe nemestecate.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, în care l-a pus la zid pe Klaus Iohannis acuzându-l că a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici, relatează Inpolitics.

”S-a dovedit că o bună parte din lupta anticorupție era o luptă între diferitele clanuri de interese care aveau sprijin din partea unora dintre grupările statului-paralel. În această așa-zisă luptă anticorupție au căzut foarte mulți oameni nevinovați care și-au văzut distruse carierele politice și profesionale, familiile și, în final, chiar viețile și au stat închiși la închisoare degeaba”, a definit Tăriceanu lupta anti-corupție despre care a afirmat că a avut ca scop supunerea României.

Astfel, potrivit lui Tăriceanu, singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate.

”Singurul obiectiv politic al României în acești ani care s-au scurs din 2014, singura țintă, și în plan inter și în plan extern, pare să fi rămas lupta anticorupție, cu care unii fac gargară de dmineață pînă seara și o grămadă de proști se uită în gura lor și cred că de asta stă România pe loc”, a mai spus fostul președinte al ALDE, pentru că la congres a a fost ales un alt lider al formațiunii.

Tăriceanu a admis că lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar a observat că aceasta nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național, care pune România într-o postură jenantă față de celelalte țări din UE pentru că se transformă astfel în campioana corupției.

”Și vă spun că am experiența politică necesară să afirm clar că nu România e campioana corupției, că sunt țări precum Grecia, Italia, Spania și multe alte țări unde corupția ia forme mult mai extinse și mult mai grave decât în România. Dar ele își văd de drumul lor înainte”, a mai declarat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, România nu a avut în acești ultimi 6-7 ani în care a fost condusă de Iohannis niciun obiectiv de politică externă, ci a devenit un yesman care ascultă ce spun ceilalți și preia fără să mestece orice obiectiv pe care îl fixează UE, la nivelul țărilor mari.

”Din păcate, câteva țări europene mari dictează interesele lor și le impun celorlalte țări mai mici”, a spus deschis Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului chiar a exemplificat cum liderii importanți din UE nu au dorit să apară un pol puternic în interiorul uniunii, format din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria ori Slovacia ”și au lovit acolo unde era pântecele slab, unde erau unii mai slabi de înger: la conducerea României. Și, din păcate pentru România – și acest lucru o să se vadă pe termen mediu și lung – au avut succes, în defavoarea României”, a descris el situația ingrată în care a fost pusă țara.

418
Tagurile:
România, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Ultima oră – s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban iese la atac: orice ministru care atacă premierul își scrie demisia

169
(reînnoit 14:19 17.04.2021)
Ludovic Orban a ieșit cu declarații anti-USR în conferința de presă de astăzi, arătându-le pisica partenerilor de Guvernare.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat astăzi că orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia.

”Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca”, a fost mesajul de forță al liderului PNL care vrea să clarifice astfel raportul de forțe cu USR.

Președintele PNL a adăugat că în nici un stat democratic un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă. El a justificat demiterea Vlad Voiculescu ca fiind nu un ”moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldova, care a fost demisă odată cu Voiculescu, au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR și Grupul minorităților există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiție de oameni care suferă de vedetism, este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri să guvernăm România, a adăugat președintele PNL.

169
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
Ultima oră: Orban, ferm despre schimbarea lui Vlad Voiculescu
USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...