Cătălin Drulă

Ministrul Drulă - USR, plângere penală de ultimă oră!

275
(reînnoit 15:30 26.03.2021)
În locul soluțiilor, ministrul Cătălin Drulă alege calea dură, a reprimării protestelor cu instrumentele de forță ale statului - și taie orice punte de dialog cu sindicatul lucrătorilor de la Metrou.

BUCUREȘTI, 26 martie – Sputnik. După tăieri, disponibilizări, desființări etc. politica guvernului USR PNL a ajuns la faza plângerilor penale! Și nu împotriva oricui, ci a liderilor sindicali!

”Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi”, a scris acum puțin timp Drulă, expunînd și o listă cu ”infracțiunile” de care îi consideră vinovați pe sindicaliști.

- zădărnicirea combaterii bolilor

- abuz în serviciu

- trafic de influență

- folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane

- folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite

- șantaj

- infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Ministrul cere procurorilor ”să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă”.

Prejudiciul este în curs de cuantificare, precizează ministrul, trecând la acuzații demne de un ziarist de scandal, nu de un demnitar cu responsabilități uriașe:

”Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției”, scrie Drulă.

Mai mult, Drulă, exponent al libertății totale (și chiar extinse), ca orice progresist, nu vrea să discute cu oamenii, ci acțiune în forță – ”Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație”.

”Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului”, spune Drulă, încheind cu o altă afirmație gravă: ”Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”.

275
Tagurile:
USR, Ministru
Tematic
PSD, reacție NEAȘTEPTATĂ la criza de la Metrou! Sunt UNICI pe plan mondial!
Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!
Ultima oră: Cîțu, atitudine incalificabilă față de criza de la Metrou!
Florin Cîțu

VIDEO: Florin Cîțu, declarații despre lockdown în România

71
Premierul României a exclus ideea potrivit căreia România ar putea reintra în carantină. Șeful Executivului a precizat că este nevoie de o economie sănătoasă, dar și de oameni sănătoși care să pună umărul la crearea unei economii puternice.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Declarații interesante ale premierului României, Florin Cîțu: acesta a exclus ideea unei carantinări totale și a subliniat că este nevoie de o economie sănătoasă.

Șeful Executivului de la București a subliniat că își dorește ca economia să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie, lucru pe care, din punctul său de vedere, România l-a reușit până acum.

Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței intitulată ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.

Premierul a recunoscut că este traversăm o perioadă complicată, când trebuie administrată criza din domeniul sanitar.

Referirot la ce a făcut statul român în 2020, Florin Cîțu a precizat că este vorba despre două lucruri: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

 

71
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Claudiu Năsui

Se cere demisia lui Năsui: ”Aici mor firme de export, oamenii în șomaj”

102
Co-președintele Consiliului de Export al României spune că ministrul Economiei, Claudiu Năsui se ascunde de exportatori de 4 luni și că trebuie demis. Ce i se solicită premierului României, Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de dezinteres, neprofesionalism și de inițierea unor măsuri ilegale. Acuzațiile vin din partea Consiliului de Export al României, care solicită destituirea ministrului Claudiu Năsui.

Co-președintele Consiliului de Export al României, Mihai Ionescu, spune că, de la instalarea lui Năsui, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale.

”Năsui pentru noi este Voiculescu 2. (…) Aici mor firme de export, oamenii sunt aruncați în șomaj, România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar - în continuă creștere, iar firmele nu mai pot fi prezente cu standuri naționale la târgurile internaționale. De altfel, din CV-ul ministrului nimic nu-l recomandă pentru imensa responsabilitate de ”şef” al economiei”, spune Mihai Ionescu.

Acesta solicită premierului Florin Cîțu, în numele organizației pe care o reprezintă, declanșarea de urgență a analizei mandatului ministrului Claudiu Năsui și acționarea în consecință, prin demiterea demnitarului.

În opinia lui Ionescu, orice zi de perpetuare a actualei stări de lucruri de la Ministerul Economiei aduce grave prejudicii mediului de afaceri, bugetului de stat, balanței de plăți a țării.

102
Tagurile:
România, Export

Загрузка...

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare

0
Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021, pentru probele de Matematică și Limbă Maternă. Când vor fi afișate baremele.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație au pus la dispoziția elevilor de clasa a opta testele de antrenament.

© Sputnik / Илья Питалев

Pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a opta, testele de antrenament pot fi descărcate de aici. Vorbim despre testele pentru Matematică și Limba Maternă.

Testele pentru proba scrisă de Limba Română pot fi descărcate de aici.

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri, 23 aprilie 2021.

Calendar Evaluarea Națională 2021

07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

0
Tagurile:
Teste
Tematic
Testele de antrenament pentru BAC 2021, publicate
Bac 2021: testele de antrenament, setul 6, publicate
Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației

Загрузка...