Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici face praf mascarada ”ajutorului” pentru Moldova și geo-politizarea Pandemiei

390
Fostul ministru dă o palmă președintelui Iohannis și premierului Cîțu în cazul promisiunilor pentru Moldova – dar și politizării pandemiei

BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. Avizat și atent la ceea ce se petrece și cum se cheltuie banii, Eugen Teodorovici face praf așa zisul ajutor promis de președintele Ioahnnis și premierul Cîțu pentru Moldova.

Teodorovici caracterizează acțiunea ca fiind ”O încercare penibilă de a obține capital politic pe spatele unei națiuni greu încercate‼️”. 

”Care este valoarea unui ajutor pentru doar 25.000 de persoane din toată populația Republicii #Moldova?”, întreabă Teodorovici, arătând că ”Dându-și seama de penibilul situației, Cîțu ridică miza și promite 200.000 de doze. Deci ar trebui să fie suficient pentru 100.000 de persoane”.

Pe de altă parte, ce vaccin promite Cîțu? – întreabă Teodorovici. Pfizer, Astra Zeneca?... Și cum va face asta – ”Reușește să obțină o suplimentare a numărului de doze alocat României sau pur și simplu reduce cu de la sine putere numărul dozelor destinate românilor de pe malul drept al Prutului?”

Eugen Teodorovici e părere că premierul Cîțu sau ”schiorul de la Cotroceni” ar trebui să-i sprijine cu adevărat pe românii de dincolo de Prut, ”ridicând problema la nivel european și obținând sprijin real pentru Republica Moldova, nu să le arunce câteva doze din ceea ce este și așa insuficient în România”.

”Poporul acesta nu este un popor de cerșetori care așteaptă mila unor politicieni parveniți de pe meleaguri dâmbovițene”, scrie Teodorovici, subliniind că ”Republica Moldova merită același tratament european pentru că moldovenii, ca și românii și ca toate celelalte națiuni sunt EUROPENI”.

Reamintim că ieri, în cadrul unui dialog cu ambasadorul Rusiei, președintele Maia Sandu a declarat că subiectul prioritar acum ”este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri”.

”Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, a declarat președintele de la Chișinău.

În context, Eugen Teodorovici, ca și alte personalități politice, din presă sau medicină, a subliniat că nu trebuie politizată pandemia – și că interesele geopolitice NU ar trebui să împiedice cooperarea internațională și să îngrădească accesul la soluții medicale.

”Problema pandemiei, a luptei împotriva COVID-19 nu este una națională sau europeană ... este o lupta mondială, pentru că #pandemia nu cunoaște granițe geopolitice”, a scris Eugen Teodorovici.
390
Tagurile:
Florin Cîţu, Klaus Iohannis, Moldova, Pandemie, vaccin, Eugen Teodorovici
Liviu Dragnea

Ultima oră: Încă o victorie pentru Liviu Dragnea!

74
(reînnoit 16:07 23.04.2021)
Victorie și în instanță pentru fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea – e la un pas de revenirea la libertate!

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. O veste bună a venit pentru Liviu Dragnea de la judecătoria Sectorului 5, care a admis plângerea făcută de fostul președinte al PSD împotriva Penitenciarului Rahova.

Astfel, judecătorul instanței de la Sectorului 5 a fost de părere că lui Liviu Dragnea trebuie să-i fie recunoscute drept muncite ”o parte dintre zilele pe care nu le-a putut lucra efectiv în spatele gratiilor”, transmite mass media.

 Dragnea a cerut instanței să recunoască faptul că direcțiunea penitenciarului nu i-a acceptat dreptul la muncă timp de 49 de zile - zile care ar fi putut fi socotite la primirea avizul de eliberare condiționată al comisiei în luna februarie.

În condițiile legii, zilele lucrate în penitenciar îi ajută pe deținuți să iasă mai repede, existând posibilitatea să fie scăzute din perioada de pedeapsă în cazul  liberării condiționate.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru ”instigare la abuz în serviciu” în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

De asemenea, amintim că, săptămâna aceasta, fostul președinte PSD a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

În curând, instanța va anunța decizia cu privire la eliberarea lui Liviu Dragnea - pe data de 27 aprilie, dacă nu se va face apel.

74

Загрузка...
Dan Barna

Lider PNL: “USR e o formațiune creată distrugă această țară”

127
(reînnoit 14:55 23.04.2021)
Scandalul din Coaliție reizbucnește puternic între PNL și USR – acuzații puternice și blocaje financiare între partidele de la guvernare

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Chiar dacă este zi de sărbătoare, pentru partidele aflate la guvernare este o zi perfectă pentru a relua scandalul.

De fapt, pentru a-l continua – pentru că, la Iași, disputele și blocajele între USR, reprezentat de apriga Cosette Chicirău, și primarul PNL Mihai Chirica nu au încetat niciodată!

Aseară târziu, după ora 22, bugetul municipiului Iași a fost respins de Consiliul Local după  opt ore de dispute.

Blocajul a venit prin votul consilierilor locali PSD, dar și ai USR PLUS, care s-au distins prin atacuri la primar.

În replică, primarul Mihai Chirica a izbucnit în direct la Antena 3, acuzând USR că vrea răul municipiului, dar și al țării.

”USR este o formațiune creată să distrugă această țară, să o saboteze în toate privințele”, a declarat acum puțin timp Mihai Chirica.

Acum câteva săptămâni, Mihai Chirica lansa o acuzație asemănătoare despre USR PLUS:

”Este foarte clar că apariţia acestui partid, sau a acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat Chirica, într-o conferință de presă de la jumătatea lui martie.
127

Загрузка...