S-au înregistrat 171 de voturi ”Pentru”, 136 ”Contra”, iar doi deputaţi nu au votat.
De asemenea au fost adoptate mai multe amendamente, printre cel care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.
Camera decizională în această speță este Senatul.
Deci, în fapt, problema e la PSD, care trebuie să organizeze un lobby suficient de puternic pentru a bloca desființarea Secției – sau, în caz contrar, să formuleze un atac pertinent la Curtea Constituțională.
În caz contrar, PSD va confirma faptul că toată ”opoziția” este doar de formă. Ceea ce nici nu ar fi de mirare, mai ales că însăși Ambasada SUA se implică, total ilegal, în desființarea Secției. Ceea ce, desigur, PSD NU vede!
BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Declarații interesante ale premierului României, Florin Cîțu: acesta a exclus ideea unei carantinări totale și a subliniat că este nevoie de o economie sănătoasă.
Șeful Executivului de la București a subliniat că își dorește ca economia să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie, lucru pe care, din punctul său de vedere, România l-a reușit până acum.
Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței intitulată ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.
Premierul a recunoscut că este traversăm o perioadă complicată, când trebuie administrată criza din domeniul sanitar.
Referirot la ce a făcut statul român în 2020, Florin Cîțu a precizat că este vorba despre două lucruri: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.
”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.
BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de dezinteres, neprofesionalism și de inițierea unor măsuri ilegale. Acuzațiile vin din partea Consiliului de Export al României, care solicită destituirea ministrului Claudiu Năsui.
Co-președintele Consiliului de Export al României, Mihai Ionescu, spune că, de la instalarea lui Năsui, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale.
”Năsui pentru noi este Voiculescu 2. (…) Aici mor firme de export, oamenii sunt aruncați în șomaj, România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar - în continuă creștere, iar firmele nu mai pot fi prezente cu standuri naționale la târgurile internaționale. De altfel, din CV-ul ministrului nimic nu-l recomandă pentru imensa responsabilitate de ”şef” al economiei”, spune Mihai Ionescu.
Acesta solicită premierului Florin Cîțu, în numele organizației pe care o reprezintă, declanșarea de urgență a analizei mandatului ministrului Claudiu Năsui și acționarea în consecință, prin demiterea demnitarului.
În opinia lui Ionescu, orice zi de perpetuare a actualei stări de lucruri de la Ministerul Economiei aduce grave prejudicii mediului de afaceri, bugetului de stat, balanței de plăți a țării.
BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările naționale în acest an în luna mai, adică după revenirea elevilor din vacanța de primăvară, prelungită de minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în scopul limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.
Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică.
Elevii de clasa a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare în data de 12 mai 2021, iar cea de Matematică și Științe ale Naturii în data de 13 mai 2021.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: proba de Limbă Română este programată pentru 18 mai 2021, cea de Matematică, pe 19 mai 2021, iar cea de Limbă Maternă, pe 20 mai 2021, informează edupedu.ro.
Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a se derulează pe durata mai multor zile, din pricina faptului că aici vorbim atât de probe scrise, cât și de probe de citit.
Scris – Limba română – 25 mai 2021
Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
Citit – Limba română – 26 mai 2021
Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
Matematică – 27 mai 2021
Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021.