Stefan Keuter, membru în Bundestagul german din partea partidului Alternativa pentru Germania

Parlamentar german despre intervențiile SUA: "Activitățile americane nu ne sunt de ajutor"

627
(reînnoit 19:46 22.03.2021)
Parlamentarul Stefan Keuter, membru în Bundestagul german din partea partidului Alternativa pentru Germania, a acordat un interviu Agenției de știri Sputnik pentru publicul din România

BUCUREȘTI, 22 mar – Sputnik. Parlamentarul Stefan Keuter, membru în Bundestag, președinte al Comisiei de Anchete din Parlamentul de la Berlin, este una din vocile cele mai puternice ale partidului Alternativa pentru Germania. Politicianul a acordat în exclusivitate pentru cititorii Sputnik din România un interviu despre politica europeană, acțiunile NATO de la Marea Neagră și vaccinarea anti-Covid 19.

De ce partidul Alternativa pentru Germania este atacat și pus sub supraveghere în Germania? În România, mișcările anti-sistem și liderii acestora sunt în mod constant criticați, dar și supravegheați. Aceasta să fie soarta nefericită a oricărui partid și a oricărei persoane în Europa care apără valorile umane adevărate, tradiția, interesul național și independența statului?

Alternativa pentru Germania reprezintă o competiție serioasă pentru partidele establishment-ului din Germania. Fiecare mandat pentru politicienii AfD (Alternative für Deutschland) înseamnă mai puțină putere, influență și bani pentru partidele establishment-ului. Fundațiile afiliate partidului trebuie, de asemenea, să renunțe la o cotă din bugetul total.

Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, AfD este singurul partid din Germania care reprezintă în mod consistent interesele poporului german. Globaliștii internaționali care au o influență semnificativă asupra guvernului ar putea avea un alt interes în a limita influența AfD.

Are Europa nevoie de vaccinul Sputnik V? De ce sunt atât de multe campanii negative împotriva acestui vaccin?

Cantitățile disponibile ale vaccinurilor aprobate în prezent sunt cel puțin insuficiente ca să se poată respecta numărul propus de vaccinări conform calendarului. După câte înțeleg, datele despre eficiența vaccinării cu Sputnik sunt foarte bune. Dar procesul de aprobare regulamentar din Uniunea Europeană, prin care au trecut și ceilalți producători, a demarat abia la începutul lunii martie.

Cum ați caracteriza campania de vaccinare (negocieri, achiziția vaccinurilor, distribuirea și inocularea la nivelul UE) coordonată de Comisia Europeană?

Nu am senzația că, la nivel european, a fost posibil până acum să fie asigurată disponibilitatea unui număr suficient de vaccinuri. Întregul proces mi se pare prost organizat, ceea ce duce la o lipsă de eficiență în procurarea și distribuirea dozelor de vaccin.

Cum ar trebui să arate viitorul Europei în opinia dumneavoastră?

Din punctul meu de vedere, viitorul Europei constă în Europa națiunilor. Popoarele Europei ar trebui desigur să își coordoneze în mod regulat interesele lor comune. Și în mod cert, aceste procese ar trebui, de asemenea, să fie organizate. Eu consider foarte discutabile eforturile Uniunii Europene de a prelua toate competențele și de a se poziționa ca un stat centralizat. Europa e mai mult decât Uniunea Europeană. Avem nevoie de dialog cu toate țările europene. Dacă avem situații de conflict pe continent, nu prea va fi cu putință să garantăm pacea și libertatea pentru toate țările europene.

Există o ostilitate în creștere din partea SUA față de Rusia în aceste zile, iar UE este invitată să devină parte a perspectivei americane. Cum ar trebui să reacționeze UE și statele sale membre în fața campaniei agresive a Washingtonului față de Moscova?

Este oribil cum tonul vocii administrației SUA s-a schimbat atât de curând după întronarea lui Joe Biden. Ca europeni, ar trebui să devenim mai încrezători în noi înșine în această privință și să organizăm chiar noi, în Europa, relațiile între popoarele noastre. În cel mai bun caz, activitățile americane nu ne sunt de ajutor în această situație.

Care este părerea Dvs. despre acțiunile și exercițiile NATO în desfășurare în Marea Neagră? Dar despre politica sa agresivă, în general?

NATO își demonstrează puterea în Marea Neagră. Mi-ar plăcea să sper că acest lucru nu va provoca Flota rusă de la Marea Neagră și că aceasta va continua să acționeze prudent. Înțeleg manevrele NATO în acest context ca fiind noua tonalitate pe care se cântă la Washington.

627
Tagurile:
AfD, Germania
Tematic
Germania, din nou în lockdown? - decizie urgentă
Zaharova a răspuns apelului ambasadorului ucrainean în Germania de a „întoarce” Crimeea
Germania: 13 cazuri de tromboză după vaccinare cu AstraZeneca
Acțiuni de protest împotriva măsurilor restrictive legate de coronavirus în Germania
Nou lockdown în Germania – decizia care va fi luată azi
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu descrie situația dramatică a României subordonate străinilor

441
(reînnoit 16:41 17.04.2021)
Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atras azi atenția la Congresul ALDE că Romania nu are niciun obiectiv politic, devenind yesmanul UE care preia tot pe nemestecate.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, în care l-a pus la zid pe Klaus Iohannis acuzându-l că a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici, relatează Inpolitics.

”S-a dovedit că o bună parte din lupta anticorupție era o luptă între diferitele clanuri de interese care aveau sprijin din partea unora dintre grupările statului-paralel. În această așa-zisă luptă anticorupție au căzut foarte mulți oameni nevinovați care și-au văzut distruse carierele politice și profesionale, familiile și, în final, chiar viețile și au stat închiși la închisoare degeaba”, a definit Tăriceanu lupta anti-corupție despre care a afirmat că a avut ca scop supunerea României.

Astfel, potrivit lui Tăriceanu, singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate.

”Singurul obiectiv politic al României în acești ani care s-au scurs din 2014, singura țintă, și în plan inter și în plan extern, pare să fi rămas lupta anticorupție, cu care unii fac gargară de dmineață pînă seara și o grămadă de proști se uită în gura lor și cred că de asta stă România pe loc”, a mai spus fostul președinte al ALDE, pentru că la congres a a fost ales un alt lider al formațiunii.

Tăriceanu a admis că lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar a observat că aceasta nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național, care pune România într-o postură jenantă față de celelalte țări din UE pentru că se transformă astfel în campioana corupției.

”Și vă spun că am experiența politică necesară să afirm clar că nu România e campioana corupției, că sunt țări precum Grecia, Italia, Spania și multe alte țări unde corupția ia forme mult mai extinse și mult mai grave decât în România. Dar ele își văd de drumul lor înainte”, a mai declarat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, România nu a avut în acești ultimi 6-7 ani în care a fost condusă de Iohannis niciun obiectiv de politică externă, ci a devenit un yesman care ascultă ce spun ceilalți și preia fără să mestece orice obiectiv pe care îl fixează UE, la nivelul țărilor mari.

”Din păcate, câteva țări europene mari dictează interesele lor și le impun celorlalte țări mai mici”, a spus deschis Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului chiar a exemplificat cum liderii importanți din UE nu au dorit să apară un pol puternic în interiorul uniunii, format din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria ori Slovacia ”și au lovit acolo unde era pântecele slab, unde erau unii mai slabi de înger: la conducerea României. Și, din păcate pentru România – și acest lucru o să se vadă pe termen mediu și lung – au avut succes, în defavoarea României”, a descris el situația ingrată în care a fost pusă țara.

441
Tagurile:
România, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Ultima oră – s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban iese la atac: orice ministru care atacă premierul își scrie demisia

170
(reînnoit 14:19 17.04.2021)
Ludovic Orban a ieșit cu declarații anti-USR în conferința de presă de astăzi, arătându-le pisica partenerilor de Guvernare.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat astăzi că orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia.

”Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca”, a fost mesajul de forță al liderului PNL care vrea să clarifice astfel raportul de forțe cu USR.

Președintele PNL a adăugat că în nici un stat democratic un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă. El a justificat demiterea Vlad Voiculescu ca fiind nu un ”moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldova, care a fost demisă odată cu Voiculescu, au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR și Grupul minorităților există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiție de oameni care suferă de vedetism, este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri să guvernăm România, a adăugat președintele PNL.

170
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
Ultima oră: Orban, ferm despre schimbarea lui Vlad Voiculescu
USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...