Dan Chitic

Dan Chitic sfidează represaliile: ”Mă simt mândru sunt român!”

872
(reînnoit 08:26 21.03.2021)
Principal organizator al manifestației din Piața Victoriei, avocatul Dan Chitic mărturisește sincer după evenimente și sfidează represaliile: ”toate umilințele sau amenzile consistente primite au meritat cu vârf și îndesat!”

BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik. Am scris în repetate rânduri, Dan Chitic este principalul și cel mai consecvent apărător al drepturilor românilor la suveranitate și la bogățiile țării lor. Din această cauză, avocatul a fost atacat în cele mai murdare feluri – dar a și suferit dezamăgiri din partea celor pentru care s-a luptat.

Adică, de multe ori, pe români puțin i-a interesat această bătălie… Ieri a fost altfel, consideră Dana Chitic, care spune deschis – ”a fost o zi pentru care merita să trăiești”.

”După 14 ore de trudă și emoții, după alte vreo 14 zile de promovare a evenimentului, am sentimentul datoriei îndeplinite cum rareori am avut-o în astea 44 de primăveri”, scrie Dan Chitic.

De aceea, în fața atacurilor, a represaliilor și a amenzilor care au început să vină, Dan Chitic răspunde: ”Orice supărare, toate umilințele sau amenzile consistente primite au meritat cu vârf și îndesat!”

În privința manifestării la care el a fost motorul principal, Dan Chitic știe că ”mulți și-au asumat deja paternitatea mișcărilor de azi” – și răspunde ”Foarte bine. Dacă asta ii face Fericiți, sa fie!”

”Adevărul e că acum doua săptămâni v-am chemat sa ieșiți azi în Piața Universității și în fața Primăriilor din localitățile voastre”, aduce aminte Dan Chitic, subliniind ”realitatea e că azi ați fost foarte mulți in stradă, și în Piața Victoriei din București dar și în fața Primăriilor din țară, să apărați Constituția și drepturile voastre în fața asaltului guvernului Covidian al lui Iohannis, să apărați lumea pe care o știam de Marea Resetare...”.

Din această cauză, Dan Chitic nu are decât satisfacție: ”Vă mulțumesc enorm pentru asta! Pentru ca ați răspuns chemării mele. Pentru că m-ați făcut sa mă simt mândru ca sunt român”.

”Las mai jos una din imaginile cele mai puternice pe care le-am văzut în viață: momentul când noi, poporul #NeAmTrezit, NeAmUnit cu poporul de la Starea de Libertate!”, scrie Dan Chitic, postând o filmare cu marea de români care ajung în Parcul Izvor, în fața Parlamentului, agitând Drapele.
872
Tagurile:
București, Restricții, protest, Dan Chitic
Florin Cîțu

VIDEO: Florin Cîțu, declarații despre lockdown în România

93
Premierul României a exclus ideea potrivit căreia România ar putea reintra în carantină. Șeful Executivului a precizat că este nevoie de o economie sănătoasă, dar și de oameni sănătoși care să pună umărul la crearea unei economii puternice.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Declarații interesante ale premierului României, Florin Cîțu: acesta a exclus ideea unei carantinări totale și a subliniat că este nevoie de o economie sănătoasă.

Șeful Executivului de la București a subliniat că își dorește ca economia să fie deschisă, atât cât este posibil în condiții de pandemie, lucru pe care, din punctul său de vedere, România l-a reușit până acum.

Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței intitulată ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.

Premierul a recunoscut că este traversăm o perioadă complicată, când trebuie administrată criza din domeniul sanitar.

Referirot la ce a făcut statul român în 2020, Florin Cîțu a precizat că este vorba despre două lucruri: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

 

93
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Claudiu Năsui

Se cere demisia lui Năsui: ”Aici mor firme de export, oamenii în șomaj”

131
Co-președintele Consiliului de Export al României spune că ministrul Economiei, Claudiu Năsui se ascunde de exportatori de 4 luni și că trebuie demis. Ce i se solicită premierului României, Florin Cîțu.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de dezinteres, neprofesionalism și de inițierea unor măsuri ilegale. Acuzațiile vin din partea Consiliului de Export al României, care solicită destituirea ministrului Claudiu Năsui.

Co-președintele Consiliului de Export al României, Mihai Ionescu, spune că, de la instalarea lui Năsui, România a dispărut de pe harta mondială a manifestărilor comerciale.

”Năsui pentru noi este Voiculescu 2. (…) Aici mor firme de export, oamenii sunt aruncați în șomaj, România acumulează deficite comerciale de miliarde de euro lunar - în continuă creștere, iar firmele nu mai pot fi prezente cu standuri naționale la târgurile internaționale. De altfel, din CV-ul ministrului nimic nu-l recomandă pentru imensa responsabilitate de ”şef” al economiei”, spune Mihai Ionescu.

Acesta solicită premierului Florin Cîțu, în numele organizației pe care o reprezintă, declanșarea de urgență a analizei mandatului ministrului Claudiu Năsui și acționarea în consecință, prin demiterea demnitarului.

În opinia lui Ionescu, orice zi de perpetuare a actualei stări de lucruri de la Ministerul Economiei aduce grave prejudicii mediului de afaceri, bugetului de stat, balanței de plăți a țării.

131
Tagurile:
România, Export

Загрузка...
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018

Patriarhia, precizări despre Slujba de Înviere 2021

0
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a explicat că, la acest moment, există o Hotărâre de Guvern prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase. Ce va fi de Paște.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Creștinii ortodocși mai au de așteptat puțin timp până când se vor putea bucura de Învierea Domnului. Însă, din pricina pandemiei de coronavirus, slujba de Paște va fi diferită și în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că există deja o Hotărâre de Guvern, prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase, iar la acest moment, din punctul său de vedere, nu există un motiv ca acestea să fie modificate.

În documentul respectiv, spune Bănescu, se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii.

De asemenea, acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară.

”În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară. Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a adăugat că toți trebuie să știe că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere. Și anume că la această slujbă participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară.

Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00, și vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși. Credincioșii care îi însoțesc pot sta în biserică păstrând distanța de 2 metri și purtând masca de protecție.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a dat asigurări că nu se pune problema unei aglomerări, întrucât în biserică se va putea intra într-un număr limitat.

Mâine, 21 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu se va întâlni cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și cu cei ai Bisericii Ortodoxe, pentru a lua o decizie cu privire la regulile legate de slujba de Înviere.

0
Tagurile:
Patriarhia Română
Tematic
Știrea nopții: Voiculescu, mesaj despre decizia CARANTINĂRII de Paști, după noile criterii
Știrea nopții: Chiar de Paști, un mare episcop e depistat cu Coronavirus!
”O astfel de prostie” de Paști: ”Organelor de cercetare le-ar trebui bun simț și judecată”

Загрузка...