Adrian Câciu

Adrian Câciu: ”PNRR va fi respins de Comisia Europeană”

270
Celebrii bani ”pentru care s-a luptat Iohannis” este posibil să fie pierduți integral – Florin Cîțu ignoră avertismentele de la Bruxelles.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Așa cum am anunțat, la insistențele presei privind trimiterea PNRR în parlament, Florin Cîțu a subliniat că Planul de Redresare  va fi votat în Guvern.

Practic, Cîțu a anunțat că dacă PNRR va fi trimis în Parlament, va fi doar ceva formal, fără vreo însemnătate concretă. Ori, economistul Adrian Câciu avertizează – ”PNRR va fi respins de Comisia Europeană dacă rămâne in forma care se discută azi în Guvern”.

Cunoscutul economist și profesor îl avertizează pe ministrul Ghinea: ”Dacă mai are un pic de minte va aduce PNRR în Parlament”.

”Este singura șansă să primească un sprijin pentru ca planul sa nu fie respins de CE - pentru că, veți afla în câteva ore, Ghinea a fost învins în Guvern și obligat să introducă in proiectul de PNRR obiective rutiere sacrificând alocarea pe digital, alocare care dacă nu e de minim 20% tot planul este respins de Comisie”, spune Câciu. .

Profesorul Câciu afirmă că liberalii si Iohannis ”au insistat să se ia bani de la digital și să se dea la autostrăzi (neeligibile), astfel ca alocarea pe digital este doar 10%”.

”Cu alte cuvinte, PNRR va fi respins de Comisia Europeană dacă rămâne in forma care se discută azi în Guvern”, subliniază economistul, punând întrebarea cheie: ”Acum, sa vedem, ce alege Ghinea?”.

Altfel spus, alege sa apere interesul economic al României sau… ”e doar o păpușă a puterii”?

”Riscurile sunt imense”, scrie în final Adrian Câciu, atrăgând atenția că, ”dacă PNRR va fi respins de CE ieșim din calendar”.

270
Tagurile:
Adrian Câciu
Tematic
Iese la iveală prefăcătoria: ”Ceaușescu” dă de pământ cu Cîțu! Pe bună dreptate!
Cîțu, în corzi! Societatea civilă îl acuză de infracțiuni
Tăriceanu, mesaj puternic pentru Cîțu! Ca de la premier la premier!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

244
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

244
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

181
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

181
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia