Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu pune în pericol major banii României - decizie anunțată ACUM

338
(reînnoit 14:42 19.03.2021)
Acum puțin timp, premierul Cîțu a susținut o conferință de presă în care a fost întrebat despre Planul național de reziliență – răspunsul denotă un pericol grav ca România să rămână fără bani

BUCUREȘTI, 19 martie – Sputnik. Acum puțin timp, imediat după ședința de guvern, premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă în care a fost întrebat și de situația Planului Național de Reziliență și Redresare.

Ei bine, deși a încercat să ocolească tema, Cîțu a fost nevoit să răspundă la întrebarea cheie – va trimite proiectul PNRR în parlament spre dezbatere?

Cîțu a încercat să bălmăjească (specialitatea casei!) un răspuns din care a reieșit clar un aspect: nu va trimite proiectul spre dezbatere în plenul reunit!

Premierul a încercat să spună că a fost în comisii, apoi a cerut ajutorul unui coleg – și în final, a declarat ferm că proiectul final va fi ”votat în Guvern”!

Cu alte cuvinte, se va repeta faza de la Buget, când Parlamentul a fost ignorat, sfidat, creându-se un precedent istoric: nici un amendament NU a fost acceptat!

Ce înseamnă asta? Cîțu pune în pericol banii României, pentru că a fost prevenit atât de PSD, cât și de comisarul european Adina Vălean să nu se joace cu proiectul acesta!

”Comisia Europeană îi spune – A TREIA OARĂ! - Guvernului Dreptei că greșește grav în construcția Planului Național de Redresare și Reziliență!”, a transmis PSD, subliniind că ”Așa se întâmplă când, din orgoliu, prostie și ticăloșie, nu dezbați public cu sindicatele, patronatele, ONG-urile și partidele politice un asemenea proiect strategic pentru țară”.

PSD îi acuză pe premier și pe guvernanți: ”Ați crezut că puteți inventa un nou portofel burdușit pentru clientela voastră de partid și ați făcut un imens rău României!”.  

”Opriți-vă să mai faceți România de râs!”, spune PSD ferm – ”Veniți cu #PNRR în Parlament, să vadă toată țara pe ce vreți să cheltuiți 30 de miliarde de euro! Banii europeni trebuie să #schimbeînbine viața românilor, nu să-i îmbogățească pe liderii puterii!”.

În schimb, Florin Cîțu face un gest populist – pune proiectul în dezbătare publică – în condițiile în care de aici nu apare nici un pericol de a fi modificat. În schimb, evită parlamentul, care putea aduce modificări.

Reamintim și ce spunea Adina Vălean: ”România va spune clar care sunt proiectele”.

338
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Iese la iveală prefăcătoria: ”Ceaușescu” dă de pământ cu Cîțu! Pe bună dreptate!
Cîțu, despre vaccinare: “Românii trebuie să știe”
Cîțu, în corzi! Societatea civilă îl acuză de infracțiuni
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

112
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

112
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

127
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
127
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

0
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

0
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...