Bogdan Aurescu

Aurescu, declarații șocante și umilitoare - în relația cu SUA, românii ar fi de vină!

589
Ministrul de Externe a acordat un interviu care denotă servilismul față de SUA – inclusiv creșterea prezenței militare americane și faptul că, de fapt, românii sunt de vină că SUA nu ne îndeplinește solicitările

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Ministrul Bogdan Aurescu a acordat un interviu agenției național Agerpres, din care rezultă aspecte șocante!

Primul se referă la viza pentru SUA; în loc să susțină eliminarea ei, așa cum ar impune prevederile UE –  mergând chiar până la supunerea cetățenilor americani la același regim, așa cum prevede tot UE! – Aurescu… pur și simplu a scos din calcul subiectul!

Nu, acum ministrul de Externe român vorbește de programul Visa Waiver și de ”iniţiative în Congresul american, astfel încât cetăţenii români să nu aibă nevoie de viză pentru a călători în SUA, pe termen scurt”. Adică mâna întinsă, doar-doar om primi ceva de la americani!

Repet, în condițiile în care, prin acordurile bilaterale, SUA sunt OBLIGATE să ridice regimul de vize pentru TOATE statele UE! România este însă cenușăreasa Europei, iar ministrul Aurescu, cel care are grijă de suferințele rusului Navalnîi și cere sancțiuni pentru Rusia, nu face același lucru în cazul românilor – mai ales că SUA sunt, clar, documentat, în culpă!

Mai mult, reiese clar că Aurescu îi consideră pe români vinovați de faptul că SUA nu ne introduc nici în umilitorul program Visa Waiver! Mai precis, românii sunt vinovați că americanii le refuză intrarea! Absurdul e total! (reamintim că diverși infractori și urmăriți internațional – de la ”Rechinul” la politicieni și afaceriști condamnați, au fost primiți bine mersi în SUA!).

”Ultimul criteriu pe care îl mai avem de îndeplinit este acela al ratei de refuz”, spune Aurescu. ”Rata de refuz este prevăzută în legislaţia americană la nivelul unui plafon de 3% din numărul de cereri care se fac pentru acordarea de viză de scurtă şedere în Statele Unite. Este important să folosim toate pârghiile, inclusiv acelea de conştientizare publică, cu privire la şansele unui cetăţean român de a obţine viză, în aşa fel încât acest nivel să scadă până la 3 %”.

Deci, repetăm, e nevoie în România de ”conştientizare publică, cu privire la şansele unui cetăţean român de a obţine viză, în aşa fel încât acest nivel să scadă până la 3 %”!

Și, ce să vezi, statul român dă și bani pentru a-și ”conștientiza” proprii cetățeni!

”Avem în vedere în perioada următoare şi declanşarea unei noi campanii de comunicare publică cu privire la acest program Visa Waiver”, spune Aurescu.

Ce înseamnă ”campanie de comunicare publică”? Bani, mulți bani, ca în cazul vaccinării… tot cu vaccinuri din SUA! Sau, cum se spune în cazul pandemiei – ”mită pentru presă”!

Deci, în plină criză de tăieri și ”înghețări”, de lipsă de fonduri pentru susținerea economie și a sistemului sanitar, MAE se pregătește de ”campanii de conștientizare” pentru aberație de program american!

Și, atenție la ce mai spune Aurescu: ”un grup de lucru româno-american analizează obiectivul ţării noastre de a fi inclusă în Visa Waiver”.

Deci abia se analizează – când noi aveam dreptul la ”fără viză”, nu la ”loterie”?! De unde până unde e ”obiectivul ţării noastre de a fi inclusă în Visa Waiver”?! Păi obiectivul și DRPETUL legal al României - membru UE, cică! - era ridicarea vizelor, nu loteria!

Dar Aurescu aberează în continuare, umilind românii: ”Wste avută în vedere şi o serie de iniţiative la nivelul Congresului Statelor Unite, pentru a vedea în ce măsură este posibilă modificarea legislaţiei sau flexibilizarea legislaţiei americane, care prevede acest plafon de 3%, în aşa fel încât, pentru aliaţi puternici, parteneri strategici, dedicaţi, cum este România, să poată fi, eventual, identificate o serie de excepţii”.

Adică noi, pentru că ne luăm de la gură să finanțăm industria de război americană și le punem țara pe tavă, ne milogim să găsim o formulă să ne bage și pe noi, pe sub ușă! Chiar nu îi e rușine lui Bogdan Aurescu?!

Și, desigur, Aurescu a bifat și obligația de a cere tot mai mulți militari americani pentru România! ”În contextul Parteneriatului Strategic româno - american, Bogdan Aurescu afirmă că România susţine o creştere a prezenţei militare americane”, notează Agerpres

”Suntem încurajaţi de faptul că actul normativ care autorizează cheltuielile militare americane pentru acest an fiscal, National Defense Authorization Act, prevede o sarcină pentru Departamentul de Stat şi pentru Pentagon pentru a evalua prezenţa militară americană nu numai la nivel global, dar şi în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte România”, a declarat Aurescu.

La cine se referă când spune ”suntem încurajaţi”?! Poate la cei care doresc ca România să devină o țară ocupată și militar, nu numai economic – iar în schimb românii să primească învoire să bântuie prin lume, prestând te miri ce, în timp ce țara nu mai e a lor.

Asta e diplomația actuală!

589
Tagurile:
viză, SUA, România, Bogdan Aurescu
Parlamentul României

Sondaj de ultimă oră: HAOS total în politică - românii NU știu ce vor!

116
Un sondaj CURS de ultimă oră prezintă rezultate care dau peste cap calculele și demonstrează că românii nici NU mai știu ce vor!

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Un sondaj realizat la nivel național în perioada 11-18 iunie 2021 de către compania CURS plasează PSD în frunte, cu un avantaj confortabil, în timp ce PNL și USR stagnează, nereușind să creeze o majoritate.

Rezultate sondaj CURS

Iată cifrele sondajului în care s-a pus întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”

 • PSD 34%
 • PNL 22%
 • USR 14%
 • AUR 12%
 • PMP 5%
 • UDMR 4%
 • PPU-SL 3%
 • ALDE 2%
 • PRO ROMANIA 2%
 • ALTUL 2%

Sondajul, prezentat de ”Știri pe surse”, arată că PNL+USR ating 36%, iar împreună cu UDMR ar face abia 40%!

Rezultate sondaj CURS
© Photo : Știri pe Surse
Rezultate sondaj CURS

 

Ceea ce înseamnă că Guvernul NU mai are nici pe departe susținerea populară! Mai mult, dacă luăm în considerare prezența scăzută la alegeri, susținerea Guvernului Cîțu pare infimă!

Rezultate la un sondaj IRES din luna mai >>>

Cu toate astea, un alt sondaj, realizat de aceeași companie în aceeași perioadă arată HAOSUL din mintea românilor – ei nu doresc căderea unui Guvern… pe care NU îl susțin!

Câți români susțin căderea Guvernului Cîțu - sondaj CURS

Astfel, sondajul CURS realizat la nivel național, tot în perioada 11-18 iunie 2021, arată că la întrebarea ”În opinia dumneavoastră, trebuie ca Opoziția să propună o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu?”- ei bine, 53% din români nu susțin demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură!

Iată procentele în funcție de varianta de răspuns:

 • Cu siguranță da - 30%
 • Probabil da - 14%
 • Probabil nu - 21%
 • Cu siguranță nu - 32%
 • NS/NR - 3%

Deci, cum spuneam, la întrebarea despre cădere guvernului prin moțiune 32 + 21 spun NU  - nu doresc să cadă un guvern pe care nu îl susțin nici 40% dintre români!

Sondaj Avangarde >>>

Concluzia pare firească: românii NU mai știu ce vor în materie de politică. De altfel, este un fenomen pe care îl regăsim în mai multe state din Europa – Franța fiind exemplul cel mai elocvent.

116
Tagurile:
România, politică, curs, sondaj

Загрузка...
Klaus Iohannis

România, din nou în pericol fie umilită iar guvernanții ACCEPTE

702
După cum merg lucrurile, întrebarea vine firesc: oare când îi vom vedea pe Iohannis, Aurescu sau Cîțu în genunchi, la vreo partidă?

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Chiar de marea sărbătoare creștină a Rusaliilor, România mai primește o palmă din direcția impusă de ”fratele cel mare”. Sau, în fine, cum se va numi ”frate” în noul nomenclator ”progresist”.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

Puternic susținută de noua conducere de la Washington, politica minorităților sexuale și a persoanelor transgender lovește și România. Cel mai cunoscut ONG din domeniu, asociația  ACCEPT, cere autorităților române, printr-un ”apel public” să recunoască rolul statului român ”în inițierea și perpetuarea sistemului opresiv care a făcut mii de victime în rândul persoanelor gay și lesbiene”.

De asemenea, ACCEPT cere statului român să ”își exprime fără echivoc adeziunea la valorile de drepturile omului și valorile europene”.

De se face chiar azi acest demers? Pentru 21 iunie 2001 este, conform asociației citate, data abrogării Articolului 200 din Codul Penal – și care ar fi ”un moment istoric pentru România, fiind începutul respectării libertăților tuturor cetățenilor români, indiferent de orientarea lor sexuală”.

De menționat că alte surse dau ca 22 iunie 2001 data abrogării de către guvernul Năstase a controversatului articol.

Pe de altă parte, prevederea nu este din vremea comuniștilor, ci a fost introdusă în 1936 când viza care viza ”actele de inversiune sexuală”.

Legislația fiind modificată în 1968 – și folosită, după unele surse, și împotriva unor persoane care nu conveneau regimului. Totuși, la fel ca în cazul multor alte acuzații aduse regimului Ceaușescu, trebuie demonstrat faptul că aceasta reprezenta o ”politică” și nu au fost doar cazuri izolate. Dar, desigur, în cazul regimului Ceaușescu e mai simplu, pentru nimeni nu îi ia apărarea, iar acuzațiile aberante sunt încurajate.

De reținut și că prima modificare a art.200 CP a fost inițiată în vremea guvernului Văcăroiu, în 1996, când prin amendarea Articolului era incriminate actele homosexuale ”săvârșite în public sau dacă au produs scandal public” și pedepsite cu închisoare de la unu la cinci ani. Se revenea astfel la formula din 1936.

De asemenea, erau pedepsite ”îndemnarea sau ademenirea unei persoane”, precum și ”propaganda ori asocierea sau orice alte acte de prozelitism săvârșite în același scop”.

De remarcat că împotriva abrogării Art. 200 s-au opus cu tărie mai multe forțe politice naționale – în frunte cu PRM – dar și cu… PNȚCD!

Astfel, președintele ”Partidului martirilor”, Corneliu Coposu a declarat că ”atitudinea creștină îl determină să combată orice deviere de la legea naturii și de la principiile morale ale unei viitoare societăți echilibrate”.

Revenind la demersul de azi al ACCEPT, acesta arată că ”în baza Articolului 200, Securitatea, Miliția iar mai apoi Poliția, instanțele de judecată, procuratura și închisorile au supus bărbați gay și femei lesbiene la arestări, anchete, șantaj, tortură și încarcerări”.

Mai mult, acuzația vizează direct statul român, nu numai în perioada comunistă: ”Deși celelalte state membre ale Uniunii Europene au dezincriminat relațiile între persoanele de același sex, mult mai devreme, începând cu finalul secolului al XVIII-lea și până în anii ’90, autoritățile din România au amânat decizia până la începutul secolului XXI, aceasta fiind necesară pentru a îndeplini condițiile de preaderare la Uniunea Europeană”.

”Istoria persoanelor LGBTI din România este marcată de numeroase abuzuri promovate prin intermediul legislației naționale”, arată ACCEPT, subliniind că în ciuda dezincriminării ”relațiilor între persoane de același sex, legislativul și executivul au eșuat să adopte măsuri care să protejeze viața de familie a cuplurilor LGBTI, să ghideze tranziția juridică și medicală a persoanelor transgender, accesul persoanelor LGBTI la prevenire HIV/SIDA sau să asigure investigarea eficientă a infracțiunilor motivate de ură”.

În comunicatul remis Agenției naționale AGERPRES, asociația ACCEPT acuză direct România:

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

”Timp de peste 6 decenii, România a dus o politică de opresiune a persoanelor LGBTI. Numărul exact al victimelor celor două articole care incriminau relaţiile între persoane de acelaşi sex nu este cunoscut nici astăzi”, scrie ACCEPT.

Întrebarea este firească: va fi din nou România umilită pe plan internațional – și se va recunoaște singură ca fiind vinovată?

Nu ar fi de mirare, din moment ce țara noastră acceptă lecții/palme de democrație de la SUA, ultima țară occidentală care a abolit sclavia, care a avut ca fundament al dezvoltării exploatarea sclavilor aduși din Africa și care a permis discriminarea rasială până în deceniul șapte al secolului XX. Sau de la statele occidentale foste imperii coloniale, adevărate mașini imperii ale exploatării și crimei, focare permanente de războaie și invazii. Și așa mai departe…

Deci, da, e posibil ca guvernanții noștri, dornici să satisfacă orice poftă a Washingtonului, să umilească din nou România recunoscând că a fost o ”opresoare a persoanelor LGBTI”. Și, da, mai mult ca sigur SUA vor transmite un semnal în acest sens, ”încurajând” Bucureștiul să nu mai stea pe gânduri. Reamintim că membri de seamă ai Ambasadei SUA la București au fost mereu prezenți la manifestările importante ale LGBTI.

Oare când îi vom vedea pe Iohannis, Aurescu sau Cîțu în genunchi la vreo partidă de… ceva?

702
Tagurile:
Romania, Klaus Iohannis

Загрузка...
Maria Zaharova

Maria Zaharova peste nas UE în privința sancțiunilor, a Crimeii și Ucrainei