Dana Budeanu

Dana Budeanu, curaj și demnitate - mai mult decât toți „bărbații” politici!

766
(reînnoit 16:25 18.03.2021)
De ani de zile politicienii tac atunci când România e terfelită și acceptă orice aberație de la centrele de putere din Occident – Dana Budeanu dă o adevărată lecție de curaj și atitudine celor care trebuiau să ia atitudine

BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik. De câteva zile, Dana Budeanu are o atitudine uimitoare, de un curaj excepțional. Da, și până acum s-a luat de politicieni, de lumea interlopă de diverse zone ale funcționărimii cu multă putere și influență.

De două zile însă intră cu curaj în două zone ”minate”: acuzațiile de antisemitism aduse României – și impunerile Bruxelles în  politica LGBTIQ.

Dana Budeanu a intervenit în cazul demiterii lui Octav Bjoza, textele sale fiind scrise din suflet, mai ales că are și argumente personale – provine dintr-o familie de deținuți politici, bunicul său murind în pușcărie, iar familia fiind persecutată ani de zile.

Iată unul dintre texte, bazat pe un mesaj primit chiar de la nepoata lui Octav Bjoza, președintele AFDPR: ”Domnule Cîțu, eu, o mucoasă în fața domnului Bjoza și a tuturor celor care au văzut iadul, am primit acest mesaj de la nepoata lui (ca și mine, doar o nepoată de bunic închis, al meu omorât, ale ei supraviețuitor care apără de zeci de ani SUFLETELE CELOR RĂMAȘI după ei):

“Mulțumesc în numele bunicului”, scrie nepoata lui Bjoza. ”Este șocant ce s-a întâmplat ieri. Și nu este vorba doar despre el, ci de cei pe care îi reprezintă și acum sunt umiliți și terfeliți.  Nici măcar nu au avut decența de a comunica înainte cu el, am aflat după postarea în Monitorul Oficial”.

Dana Budeanu îi traduce lui Cîțu: ”Suntem doi mucoși, domnule Cîțu, care ar trebui să stă, serile și nopțile și să ascultăm poveștile de viață ale acestor sfinți… să înțelegem istoria acestei nații care astăzi s-a băgat sub pat și nu vrea să ia o aspirină!”.

Florin Cîți și-a justificat decizia prin faptul că Bjoza ar fi făcut o afirmație ambiguă cu privire la Holocaust, iar deputatul Alexandru Muraru, fost consilier prezidențial și fratele celui desemnat ca ambasador în SUA, Andrei Muraru, a susținut măsura demiterii!

Alexandru Muraru este și consilier onorific al premierului și reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

”Derapajele și declarațiile inacceptabile cu privire la relativizarea Holocaustului ale domnului Octav Bjoza sunt incompatibile cu poziția de demnitar al Executivului (…) condamn cu fermitate astfel de poziții publice, precum ale domnului Bjoza, acțiuni care angrenează întregul Executiv, imaginea României și care nu pot fi tolerate”, a declarat Alexandru Muraru, subliniind că ”astfel acțiuni și declarații ne arată, încă o dată, că trebuie să intensificăm eforturile (…) de combatere a xenofobiei, antisemitismului, a rasismului și ale altor forme de intoleranță, de violență simbolică sau politică”.

De fapt, ce a deranjat? În declarația pusă la zid, se spune că AFDPR ”nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”!”.

”Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai”, transmitea organizația condusă de Octav Bjoza.

De aici apare problema, apoi cine și apropierea de antisemitism, pentru că, în comunicat, se face referire la personaje de origine evreiască din fruntea represiunii anilor 50.

Ori, odată de apare acuzația de revenire la discursul antisemit, ”bărbații” politici români, când aud această acuzație, tac mâlc! Deși, este clar pentru orice român de bună credință, NU există și nici NU poate exista vreun curent antisemit în România!    

Dar, așa cum spuneam,  ”bărbații” politici români tac din gură și se feresc să spună asta!

O face în schimb Dana Budeanu, scriind cu curajul omul onest, cultivat și patriot:

”Marș, JAVRELOR! România NU este o țară ANTISEMITĂ! Citiți istorie! Citiți ADEVĂRUL!”, scrie Dana Budeanu, completând ”România are mega relații cu Israelul și a susținut la greu comunitatea evreiască! Citiți istorie!”.

În fine, Dana Budeanu îi transmite două vorba și lui Florin Cîțu: ”Domnul Cîțu, ați vizionat măcar un minut din ”Memorialul Durerii”? NU, vă spun eu!”.

”Nu puteți conduce România dacă NU știți nimic despre cine suntem, ca națiune… Putea să vă dea ordin oricine! NU pica guvernul dacă aveați ONOARE!”, încheie Dana Budeanu această lecție de curaj și demnitate.

***
Dana Budeanu a reacționat și la aberația pusă la cale la Bruxelles – renunțarea la cuvinte ca ”mamă” și ”tată”, precum și cele clasice care definesc grupurile homosexuale.

Dar, cel mai grav este că nu se va mai permite să se vorbească de ”mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”, nici de sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”.

Evident, ”bărbații” politici români au tăcut! Și, din nou, Dana Budeanu a reacționat excepțional: ”O să mă numesc MAMĂ toată viața! Este cel mai frumos cuvânt din lume și sunt binecuvântată că mă pot numi astfel și mă străduiesc în fiecare zi să mă ridic la ABSOLUTUL acestei stări de a fi!”.

MAMA este TOTUL! MAMĂ sunt eu și toate cele care am dat NAȘTERE LUMII ăsteia mari și vii!”, scrie Dana Budeanu, încheind cu celebrul vers al lui Vali Sterian: ”Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni!...”.

766
Tagurile:
Dana Budeanu
Tematic
Bianca Drăgușanu și Dana Budeanu dau NUCLEARA: bani pentru vedetele care declară COVID-19
Budeanu, despre ziua Sfântului Valentin: ”Este o mizerie”
Dana Budeanu, reacție fulminantă, manifest excepțional contra manipulărilor Puterii
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

LIVE: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

35
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

35
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

249
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
249
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

14
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

14
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...