George Simion

George Simion, mesaj pentru Maia Sandu de la Vama Albița

2322
(reînnoit 10:58 15.03.2021)
Copreședintele AUR a realizat un material video în vama Leușeni, acolo unde se afla împreună cu alți parlamentari. El dorește să intre pe teritoriul Republicii Moldova, deși are interdicție.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. George Simion continuă demersurile sale de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, cu toate că are interdicție până în 2023.

Copreședintele AUR a invocat pașaportul său diplomatic de parlamentar și a solicitat intervenția Ministerului de Externe pentru a-i fi ridicată interdicția.

În momentul în care polițiștii de frontieră i-au comunicat faptul că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova până în 2023, Simion a replicat afirmând că are interdicția ca activist civic, iar acum e parlamentar și are pașaport diplomatic. Argumentele sale nu i-au convins.

Astăzi, 15 martie 2021, Simion se află tot la vama Leușeni, nu singur, ci susținut de alți parlamentari români.

”Suntem 12 parlamentari din Parlamentul României. Au venit colegii alături de mine. Cerem suspendarea aplicării interdicției în cazul meu. Într-un mod similar am avut o interdicție în 2015, când nici măcar nu eram demnitar al statului român și atunci s-a putut interveni de pe o zi pe alta să se suspende aplicarea acestei interdicții pe toată perioada desfășurării procesului, care nu a ajuns la nici o finalitate”, a spus Simion.

Acesta a adăugat că nu s-a constat nici o încălcare din partea lui, el fiind lăsat să intre în Republica Moldova. Copreședintele AUR a precizat că asta cere și acum și că speră ca în această dimineață să se rezolve situația, adică să li se permită accesul și să ajungă la înmormântarea maestrului Nicolae Dabija.

George Simion a punctat că nu dorește să stârnească discuții și a cerut autorităților române să se bată pentru solicitările sale și ale parlamentarilor care îl însoțesc.

El a subliniat că nu cere președintelui Republicii Moldova încălcarea legislației, doar să înțeleagă, „prin prisma relațiilor privilegiate pe care România le are cu Republica Moldova”, faptul că ei sunt demnitari ai statului român și că își doresc un viitor comun.

”Suntem cât se poate de pașnici”, a declarat George Simion.

Interdicția din 2015 de intrare în Moldova pentru George Simion

George Simion primit interdicție de a intra în Moldova în 2015, pentru cinci ani când era preşedinte al Platformei unioniste Acţiunea 2012, decizia fiind suspendată, iar apoi aplicată din nou, după examinarea cauzei în fond de către Curtea de Apel.

Ministerul Afacerilor Interne, a venit a anunțat atunci că: „George Simion, la 13 mai 2015, în baza articolului privind regimul străinilor în R. Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani, precizând că „autoritățile naționale sunt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asiguratorie”.

O asemenea măsură, potrivit MAI, poate fi „dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională”.

„La 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil al MAI a fost emisă și înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă”, nota atunci instituţia.

Interdicția a fost retrasă după ce a fost atacată în instanță.

O altă interdicție de intrare pentru George Simion, aplicată în 2018 - reacția de atunci a Maiei Sandu

Ulterior, activistul civic, după o altă vizită la Chișinău, a fost reţinut şi expulzat pe 1 octombrie 2018, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România.

Amintim că în cadrul unei întrevederi cu fostul premier român Viorica Dăncilă, de la Bucureşti, Maia Sandu, pe când era prim-ministru, a afirmat că interdicţia de a intra în Republica Moldova primită de George Simion a fost una ilegală, iar consecinţele ei trebuie să fie anulate.

2322
Tagurile:
Republica Moldova, Maia Sandu, AUR, George Simion
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

100
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

100
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

258
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
258
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...