Parlamentul European

România, pe primul loc ca procent al NEmulțumirii de Bruxelles

1213
Deciziile Bruxelles-ului, dar și acțiunile guvernului ”de dreapta” și „pro-european” au dus la o scădere a satisfacției românilor de a fi membri ai Uniunii Europene

BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Un recent sondaj comandat de Parlamentul European îl îngrijorează pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu, unul dintre cei mai dedicați politicieni pentru proiectul european.

”Sunt foarte îngrijorat de faptul că 19% dintre români consideră că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru rău, conform unui sondaj realizat recent de Parlamentul European”, comentează Negrescu, care dă vina pe coaliția ”de dreapta”: ”După un an de guvernare de dreapta, România este pe primul loc în UE privind ponderea anti-europenilor”.

Concret, datele României arată așa: 19% consideră că apartenența la UE e un lucru rău; 31% le este indiferent, iar 49% spun că e bine că suntem în UE. 1% nu sunt deciși.

Deci, la ora actuală numărul românilor mulțumiți că România este în UE a scăzut sub 50%! Iar România e pre primul loc ca procent al nemulțumiților – și pe 4 din coadă ca număr al ”mulțumiților”. Ceea ce spune multe!

Negrescu trage un semnal de alarmă privind faptul că ”prin prisma retoricii folosite de dreapta, România se îndepărtează tot mai mult de la parcursul său european”.

”Am atras atenția în repetate rânduri că reprezentanții PNL și USR sunt falși pro-europeni, ambele formațiuni folosind UE pentru interese electorale”, spune Negrescu, subliniind că ”în opoziție ziceau una, la putere zic alta”.

Mai mult, el punctează că faptul că guvernanții ”își justifică incompetența, cum este cazul minelor din Hunedoara sau gestiunea pandemiei, dând vina pe Europa”.

”Sunt un pro-european asumat, cu o abordare realistă privind drepturile și oportunitățile ratate uneori de România în UE”, spune Negrescu care nu vede altă șansă mai bună pentru români ”decât să fim mai activi și mai influenți în Europa”.

Eurodeputatul încheie cu o promisiune greu de crezut: ”Mi-am asumat public poziția mea atunci când se mergea într-o direcție greșită și mă voi lupta în continuare pentru o Românie puternică în UE”.

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

De fapt, Negrescu ignoră chiar adevărul; această guvernare a fost susținută de UE, iar UE a făcut tot ce a putut să doboare PSD, mai ales atunci când acesta încerca să impună ”o Românie puternică în UE”.

Iar acest fapt a deranjat mulți români, mai ales din PSD sau neutri – care au văzut ticăloșia europeană!

Azi, PSD face tot ce poate ca România nu fie puternică în Europa, ci slugă! O dovedește și votul la legislația LQBTIQ de ieri, când grupul deputaților PSD a votat in corpore alături de USR o legislație care contravine grav moralității și tradițiilor naționale! În afară de Maria Grapini, care s-a abținut (conform propriilor declarații), TOȚI din PSD au votat controversata ”UE o zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”.

Adică au votat începutul invaziei legislației radicale transgender, cum susțin analiștii.

Ori, în acest context, cum să crezi că românii apreciară Bruxelles-ul?!

Poate pentru așa zișii bani în chip de ajutor?! Care nu mai vin, sau sunt nesemnificativi? Sau impunerea recentă a închiderii minelor, impunerea unor vaccinuri, îngrădirea accesului la piața liberă, MCV-ul… și tot felul de alte și alte impuneri, toate astea duc la imaginea unei dictaturi perverse, ipocrite.

Așa că… de ce ar fi mulțumiți românii de Bruxelles?

1213
Tagurile:
Bruxelles, Uniunea Europeană
Tematic
Primăria Parisului îşi dublează subvențiile pentru LGBT
Europa e lovită de epidemie, Bruxelles-ul se ocupă de LGBT
Ultima oră: România, amendată de Europa în cauza LGBT
SUPRIZE și scandal: Lista europarlamentarilor PSD, PNL și USR care au susținut legea LGBT
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

16
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
16
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

209
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

209
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...