China

Scandal: MAE, acuzat de proastă gestionare a relației cu China

421
(reînnoit 19:23 12.03.2021)
Jurnalistul Dan Tomozei prezintă neprofesionalismul din MAE român și deciziile ”paralele cu realitatea” pe care le adoptă ministrul Bogdan Aurescu

BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Jurnalistul Dan Tomozei scrie pe blogul său că În Ministerul Afacerilor Externe de la București au ajuns la principalele butoane persoane superficiale și vien cu un exemplu edificator în acest sens.

Astfel, spune Tomozei, un exemplu al neprofesionalismului este dat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Consular în documentul-răspuns referitor la petiția adresată MAE „cu privire la prestarea de servicii consulare în beneficiul cetățenilor români care se află în China”.

Răspunsul a fost trimis inițiatorului petiției semnate de zeci de reprezentanți de familii de români rezidente în R.P. Chineză, Alexandru Poinar, având ca principală problemă și solicitare redeschiderea Consulatului României din Beijing.

Tomozei arată că, deși documentul a fost primit la Beijing, ieri, 11 Martie 2021, trimis cu poșta electronică de la adresa dmsc@mae.ro, care aparține Direcţiei Monitorizare și Suport Consular (DMSC), aflată în subordinea Departamentului Consular, documentul este datat 16 Februarie 2021, ceea ce înseamnă cu aproape o lună înainte de a ajunge la destinatar, la care se adaugă faptul că Petiția a fost trimisă spre MAE la data de 9 Februarie 2021.

”Pe scurt, MAE primește o petiție pe 9 Februarie, formulează răspunsul pe 16 Februarie, dar îl trimite abia pe 11 Martie!!! Înainte de a ne opri asupra dezinformării și minciunilor oficiale, să trecem direct la finalul documentului asumat de DMSC, acolo unde apar două mâzgălituri anonime cu rol de semnătură, transmise „Cu considerație” și cu un „pentru” Directorul General. Altfel spus, din punct de vedere juridic, MAE nu asigură nici transparența, nici responsabilitatea!”, analizează Tomozei situația.

Dragonul chinez
© REUTERS / Hong Kong Tourism Board

El amintește că reprezentarea dezastruoasă asigurată de actuala echipă diplomatică trimisă la Beijing a intrat în legendă, iar acum Direcţia Monitorizare și Suport Consular din cadrul MAE nu face decât să reconfirme această stare de fapt.

Ca justificare pentru dezastrul de reprezentare și pentru închiderea Consulatului României din Beijing, DMSC face multiple afirmații marcate de dezinformare și neadevăr, pe care Tomozei le desființează cu argumente.

„Menționăm că, în condițiile actuale de pandemie, intrarea în China se realizează cu dificultate, inclusiv de către personalul diplomatic, din cauza măsurilor impuse de autoritățile chineze pentru permiterea intrării în țară (testare, carantină, vaccinare cu anumite tipuri de vaccin)”.

„Subliniem faptul că, în perioada de referință, Secția consulară a Ambasadei României de la Beijing este în măsură să soluționeze cererile de servicii consulare cu caracter de urgență și să ofere asistență consulară cetățenilor români aflați în situații deosebite”.

Aici sunt două dintre scuzele lansate de MAE, dar Tomozei indică faptul că sunt ”două fraze pline de dezinformări și neadevăruri, două fraze cu grave efecte în plan juridic și de imagine pentru ministerul condus de Bogdan Aurescu”.

Dezinformare, spune jurnalistul, pentru că în China se intră fără probleme, iar potrivit reglementărilor oficiale privind restricțiile, MAE chinez a transmis în clar încă din 2020: „Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu viză diplomatică, serviciu public, curtoazie sau viză C”. Adică, reprezentanții diplomatici și consulari au acces facilitat în China.

O altă dezinformare, continuă Tomozei, privește afirmația potrivit căreia cei care intră sunt supuși obligatoriu vaccinării.

”FALS! Nimeni în China nu este vaccinat obligatoriu, cu atât mai puțin străinii. Singurele obligativități aplicate celor care intră în China vizează testarea Covid-19 și carantinarea 14 zile (care se poate face diferențiat, în cazul diplomaților și reprezentanților consulari!)”, explică jurnalistul.

Tomozei nu există să numească minciună oficială mesajul MAE că în condiții speciale, de urgență, Consulatul României din Beijing funcționează:

”Realitatea este aceasta: Consulatul Beijing nu răspunde la apelurile telefonice, iar la apelurile pe numerele de Ambasadă se transmite, celor cu probleme consulare, direcția Consulatul României din Shanghai. Atunci, care sunt urgențele pe care le asigură Beijingul și mai ales cu ce personal?”, scrie Tomozei pe blogul său.

Ca o concluzie finală, mai spune jurnalistul, este extrem de importat de observat că ”în centrala MAE de la București se operează cu neadevăruri și dezinformări la nivel oficial!”

El atrage însă atenția că este ușor de aflat care sunt sursele acestor dezinformări, cu efecte dezastruoase în planul relațiilor diplomatice, umane, economice și culturale bilaterale, ”         dacă nu cumva tocmai aceasta este politica oficială pe care România sub ministrul Aurescu și președintele Iohannis o promovează în relația cu China”, adică o politică oficială caracterizată de sfidare și dezinteres.

421
Tagurile:
România, China
Tematic
China, pregătită să „răspundă oricând la toate amenințările și provocările” din partea SUA
Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
China a depășit SUA ca partener comercial al UE
Rusia și China dau lovitura! Proiect comun, de mare anvergură
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

241
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
241
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Raed Arafat și Vlad Voiculescu

Luis Lazarus: ”Ce porcarii de vremuri trăim! DEMISIA, golanilor politici!”

319
Luis Lazarus exprimă dorința multor români care au urmăriți secvențele de la București, cu evacuarea în noapte a unui spital de prim rang

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. Cunoscutul om de televiziune și jurnalist de investigații Luis Lazarus a transmis multe dintre cele mai șocante imagini de la începutul pandemiei.

Acum însă, în fața secvențelor de la Spitalul Foișor, Lazarus își mărturisește uluirea și revolta! ”Ce mai pot sa spun???”

”Psihopatul de Arafat și cu postlicealul de Voiculescu, după ce au cheltuit miliarde pe echipamente, pe rând sau împreuna, care nu folosesc la nimic, s-au gândit sa evacueze, la miezul nopții, Spitalul Foișor! Incredibil!”, reacționează Lazarus.

Teleastul exclamă: ”Ce porcarii de vremuri trăim, fraților!!!”.

Lazarus cere demisii la vârf și argumentează! ”După ce au stat și s-au uitat cum ard spitalele, cum mor oamenii carbonizați, cum se arunca de la etaj, pradă depresiilor, după ce au sechestrat lumea în case și ne-au ținut copiii cu măști la școală, nu au tratat bolnavii, i-au legat de paturi la terapie intensiva - acum evacuează bolnavii, cu un tupeu de nedescris, ca sa modifice un spital de ortopedie, în spital suport Covid!!!”.

”DEMISIA golanilor politici!” – este ceea ce vrea Lazarus, subliniind că cine sunt primii pe listă – ”Arafat și Voiculescu ... să plece ... IMEDIAT, dar IMEDIAT!!! Arafat să dea socoteala ... tot IMEDIAT, pentru “sângele vărsat”!”.

319
Tagurile:
Spital, Raed Arafat, Vlad Voiculescu, demisia

Загрузка...
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

0
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

0
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...