Sorin Grindeanu

Grindeanu vestea cea mai proastă Guvernului! Ruperea Coaliției pare iminentă!

374
Fostul premier PSD anunță cea mai rea veste pentru Guvern, un blocaj total! Partidul Social Democrat are o armă puternică, iar Coaliția s-ar putea rupe.

BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Momentul tensionat din Coaliție ar putea duce la rupere, mai ales că PSD pare a profita. Concret, Guvernul trebuie să treacă de Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență – iar asta ar impune o susținere din partea PSD.

Ori, Partidul Social Democrat spune NU în acest moment, chiar prin vocea cea mai avizată din conducere, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu:

”Coaliția PNL-USR-PLUS - UDMR este incapabilă să prezinte românilor un plan coerent al folosirii banilor europeni pentru sprijinirea economiei”, spune fostul premier Grindeanu.  

Grindeanu se referă acum la prestația din Parlament a useristului Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, care ”nu a reușit să prezinte parlamentarilor din Comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaților decât o înșiruire de principii și lozinci”.

”Nimic concret!”, constată Grindeanu, care a cerut încă o dată ca Planul Național de Redresare și Reziliență ”să fie discutat în Parlamentul României cu #transparență și bună credință”.

”Guvernul trebuie să abandoneze urgent secretomania pe banii publici și să vină în fața Parlamentului să spună ce vrea să facă, unde se duc miliardele de euro pe care urmează să le împrumute!”, declară ferm Grindeanu.

Ce înseamnă asta? Că s-ar pune concret problema rezolvării a două probleme dintr-o lovitură: eliminarea dificilului USR de la guvernare și trecerea PNRR cu sprijinul PSD. Pentru că, fără PNRR, România pierde mulți bani europeni, ceea ce ar fi un dezastru total pentru guvernare. Guvernarea lui Iohannis, să nu avem dubii! 

Altfel spus, prin eliminarea USR și sprijinul PSD, PNL și UDMR reiau o veche și comodă colaborare cu PSD, ca susținător parlamentar, iar PSD primește fonduri în județe și instituții de stat.  O formulă verificată și la îndemâna vechilor partide.

374
Tagurile:
Sorin Grindeanu
Tematic
Grindeanu dă în vileag date șocante despre situația României
Grindeanu, intervenție pertinentă în haosul creat de PNL
Ciolacu, propus premier PSD de Grindeanu
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

240
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
240
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Raed Arafat și Vlad Voiculescu

Luis Lazarus: ”Ce porcarii de vremuri trăim! DEMISIA, golanilor politici!”

319
Luis Lazarus exprimă dorința multor români care au urmăriți secvențele de la București, cu evacuarea în noapte a unui spital de prim rang

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. Cunoscutul om de televiziune și jurnalist de investigații Luis Lazarus a transmis multe dintre cele mai șocante imagini de la începutul pandemiei.

Acum însă, în fața secvențelor de la Spitalul Foișor, Lazarus își mărturisește uluirea și revolta! ”Ce mai pot sa spun???”

”Psihopatul de Arafat și cu postlicealul de Voiculescu, după ce au cheltuit miliarde pe echipamente, pe rând sau împreuna, care nu folosesc la nimic, s-au gândit sa evacueze, la miezul nopții, Spitalul Foișor! Incredibil!”, reacționează Lazarus.

Teleastul exclamă: ”Ce porcarii de vremuri trăim, fraților!!!”.

Lazarus cere demisii la vârf și argumentează! ”După ce au stat și s-au uitat cum ard spitalele, cum mor oamenii carbonizați, cum se arunca de la etaj, pradă depresiilor, după ce au sechestrat lumea în case și ne-au ținut copiii cu măști la școală, nu au tratat bolnavii, i-au legat de paturi la terapie intensiva - acum evacuează bolnavii, cu un tupeu de nedescris, ca sa modifice un spital de ortopedie, în spital suport Covid!!!”.

”DEMISIA golanilor politici!” – este ceea ce vrea Lazarus, subliniind că cine sunt primii pe listă – ”Arafat și Voiculescu ... să plece ... IMEDIAT, dar IMEDIAT!!! Arafat să dea socoteala ... tot IMEDIAT, pentru “sângele vărsat”!”.

319
Tagurile:
Spital, Raed Arafat, Vlad Voiculescu, demisia

Загрузка...
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

0
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

0
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...