Prima ședință a noului Senat al României

Știrea serii:circul Bugetului s-a încheiat cu o premieră istorică! Mingea e la PSD!

342
(reînnoit 19:03 02.03.2021)
Acum puțin timp s-a încheiat votul final la Legea bugetului de stat pe 2021, înregistrând-se o premieră istorică… nedorită. Acum, PSD trebuie să se țină de promisiune – sau se face de râs.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. După zile întregi de circ, parlamentarii au reușit să voteze și Legea bugetului pe anul 2021.

Prima ședință a noului Senat al României
© Inquam Photos / GEORGE CALIN

Astfel, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, legea a fost adoptată, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă.

Cu această ocazie s-a înregistrat și o nedorită premieră istorică - toate amendamentele au fost respinse! Probă de dictatură, nesimțire sau inconștiență politică – sau toate trei la un loc?

Evident, introducerea acestei forme de dictatură deschide o cale extrem de periculoasă, care ar putea afecta definitiv democrația.

Mingea este acum la PSD, care a promis că, în cazul în care anumite amendamente nu vor trece – mai ales cel referitor la alocațiile copiilor, va declanșa moțiunea de cenzură. VA face PSD Ciolacu asta? Va risca să se facă din nou de râs, pierzând la scor în demersul său politic?  

Cert este că au fost tăiate sume extrem de importante, inclusiv pentru instituții care riscă să se închidă, dar și pentru comunități românești de peste hotare – dovedind încă o dată că PNL și USR nu au nimic în comun cu spiritul național, în ciuda titulaturilor.

Din păcate, nici PSD nu pare a fi decis să facă în mod concret ceva – cum ar fi acțiuni de coalizare pe diverse obiective și proiecte – ci pur și simplă bifează niște acțiuni politice, Deci, un fel de butaforie pentru a juca teatru de opoziție.

342
Tagurile:
Buget
Tematic
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!
BUGET: Parlamentarii ipocriți NU renunță la banii lor, dar MINT copiii și pensionarii!
Buget 2021: Credite de 3,5 miliarde lei pentru HoReCa anunțate de ministrul Năsui
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

24
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
24
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

216
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

216
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...