Ceausescu Marian

Șoc total: ministrul USR Drulă a fugit de ”Ceaușescu”, care l-a făcut praf!

350
(reînnoit 11:48 26.02.2021)
Premieră: venit să-și facă imagine, ministrul USR al Transporturilor a fugit mâncând pământul de întrebările lui Marian Ceaușescu! Protestatarul l-a făcut praf!

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Invitat într-o emisiune la B1TV unde a primit numai întrebări ”ridicate la plasă”, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost așteptat la ieșire de protestatarul Marian Țivilic Moroșanu, zis ”Ceausescu”.

Ei bine, la locul întâlnirii, pe Calea Victoriei, s-a petrecut o scenă uluitoare – ministrul USR, partidul născut din protestele anti-PSD, a fugit de… protestatarul #REZIST mai ceva decât oricare… pesedist!

Mai mult, Drulă nici măcar nu i-a răspuns la salut lui ”Ceaușescu” și s-a suit în elegantul jeep care îl aștepta (ilegal!) pe Calea Victoriei, trăgând repede portiera și ascuzându-se în spatele geamurilor negre! 

Evident, ”Ceaușescu” a fost șocat de atitudinea ministrului USR, dar și-a revenit imediat și l-a făcut praf! Așa cum merita, de altfel!...

În filmare se vede cum, chiar de la început, ”Ceaușescu” a remarcat că ministrul a venit la televiziune nu pentru a vorbi despre realizări și probleme reale, ci pentru a-și face imagine!

”Niciun prim-ministru, președinte sau alți politicieni nu și-au permis să vină cu fotograf personal la B1”, scrie Ceaușescu. ”Deputatul usr Cătălin Drulă este primul dintre miniștri care vine la B1 cu fotograf personal după el, non stop plătit din bugetul statului oare?! Îi place să fie mereu fotografiat”.

Revoltat, protestarul a strigat după ministrul USR: ”Păi nu scapi tu de mine, băăăă!”

”Surpriză, ministrul Drulă, ministrul Transporturilor, de la USR, a fugit de mine!”, a comentat Ceaușescu, arătând că voia sa-i pună mai multe întrebări, printre care una foarte interesantă: ”De ce cumpărăm trenuri moderne, dar nu reparăm infrastructura?”.

Sigur, ”Ceaușescu” nu l-a insultat pe Drulă ața cum o face cu ”pesediștii”, dar concluzia lui este clară: ”Cătălin Drulă din păcate demonstrează ca atuncea când ajungi in funcția de ministru devii stăpân, dar iți pierzi omenia”.

Am reținut și un comentariu interesant de la postare, al unui anume Nelu Suciu, adresat deputatului Emanuel Ungureanu: ”Ce să înțelegem d-le Emanuel Ungureanu, toți o apă și un pământ cum spun unii. Drulă a ajuns prin votul nostru ministru, iar acum a devenit arogant?”.

350
Tagurile:
USR
Moțiune de cenzură în Parlament a PSD contra lui Cristian Ghinea

Kovesi a devenit sperietoarea cu care Ghinea amenință opoziția

88
(reînnoit 17:28 14.06.2021)
Supărat pe moțiunea simplă a PSD îndreptată împotriva sa, ministrul Investițiilor și Proiectelor europene Cristian Ghinea i-a amenințat pe social-democrații din Parlamentul României cu... Kovesi

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Discurs amenințător al ministrului Investițiilor și Proiectelor europene Cristian Ghinea la dezbaterea moțiunii simple depuse de PSD împotriva sa și care va intra mâine la vot.

Supărat pe faptul că PSD l-a pus la colț cu referire la PNRR și la absorbția fondurilor europene, Ghinea i-a amenințat pe parlamentarii social-democrați cu șefa Parchetului European.

”Am prevăzut în PNRR un sistem foarte strict de monitorizare și prevenție a fraudelor. De la 1 iunie a început să funcționeze Parchetul European, doamna Kovesi să vă păzească. Hai, aplauze pentru doamna Kovesi, avem o româncă la șefia unei instituții europene. Ați alungat-o din țară și ați dat de dracu' iar!”, le-a transmis Cristian Ghinea celor din PSD.

Ghinea mai spune că anul acesta au intrat în România 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale și că alte 2,3 miliarde de euro sunt în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie.

”Rata e de 55% în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, s-a lăudat ministrul, arătând că PNRR înseamnă că Guvernul va repara România după ce a stricat PSD.

Cristian Ghinea, ”un Clotilde Armand cu barbă și burtă”

În schimb, Sorin Grindeanu l-a acuzat pe ministrul Ghinea că a tratat PNRR nu cu responsabilitate, ca să fie un plan viabil pentru România, ”ci cu nesimțire, cum ați venit azi, cu isterie și iresponsabilitate. Ați ajuns un fel de Clotilde Armand cu barbă și burtă. Un Clotilde Armand care ați ajuns să faceți crize la TV, de parcă banii ar veni în țară din mărinimia dvs., nu ca rezultat din plata românilor prin taxe și impozite”, l-a taxat dur prim-vicepreședintele PSD pe ministrul USR.

88
Tagurile:
Laura Codruţa Kovesi, Cristian Ghinea

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea mai are o șansă: eliberarea condiționată se rejudecă la Tribunalul Giurgiu

583
Curtea de Apel București a decis astăzi desființarea deciziei definitive prin care s-a respins cererea de liberare condiționată a lui Liviu Dragnea și a trimis cazul spre rejudecarea la Tribunalul Giurgiu

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Liviu Dragnea ar putea avea o nouă șansă să fie eliberat condiționat după ce Curtea de Apel București a desființat decizia definitivă privind continuarea executării pedepsei și a trimis cazul spre rejudecare la Tribunalul Giurgiu.

Decizia de astăzi este definitivă astfel că decizia prin care Tribunalul București a stabilit ca Dragnea să continue executarea pedepsei este desființată.

Curtea de Apel București a luat astăzi decizia favorabilă lui Dragnea în cazul dosarului de strămutare prin care Liviu Dragnea cerea mutarea la o altă instanță decât Tribunalul București a dosarului de eliberarea condiționat, dosar care era deja închis prin decizie definitivă.

Liviu Dragnea a cerut înainte de judecarea la Tribunalul București a contestației sale împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 privind eliberarea sa condiționată, strămutarea acțiunii de la acea instanță la un alt tribunal din țară.

La termenul de astăzi al dosarului de strămutare, avocata lui Liviu Dragnea a explicat judecătorilor Curții că există doi judecători la Tribunalul București ce nu ar fi fost imparțiali în privința clientului ei.

„Domnul Dragnea a fost judecat de un tribunal cu doi judecători care nu au fost imparțiali. Aveți toate documentele la dosar și o să vedeți că nu este pentru prima dată când Tribunalul nu este imparțial”, a spus avocata Flavia Teodosiu, care a adăugat că s-ar fi pus o presiune mare pe magistrați, inclusiv presiune mediatică, după ce Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată, cerere depusă după obținerea avizului pozitiv din partea penitenciarului Rahova.
583
Tagurile:
Liviu Dragnea
Tematic
Dragnea, văzut ca un pericol pentru ”aliniamentul” stabilit de Bruxelles și Washington
Detenție politică și război intern hibrid în România–UE. Dragnea, declarație emoționantă!
Ultima oră: decizia contra lui Dragnea ar putea fi DESFIINȚATĂ

Загрузка...
Un urs de pluș

Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor - oamenii de știință

0
(reînnoit 18:37 14.06.2021)
Restricțiile din timpul pandemiei au avut un efect negativ asupra sistemului imunitar al copiilor. Oamenii de știință sunt îngrijorați de creşterea numărului de copii la secţiile de pediatrie.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. În timp ce restricţiile se relaxează în toate ţările, oamenii de știință se îngrijorează cu privire la efectele pe care le-au avut lockdown-urile asupra copiilor. În afară de consecințele economice inevitabile, restricţiile împotriva COVID-19 ar putea avea, de asemenea, repercusiuni medicale pe termen lung, în special asupra sistemului imunitar al copiilor.

Mai mulți cercetători se tem că distanțarea fizică și purtarea măștilor au făcut copiii mai vulnerabili la anumite virusuri sezoniere, relatează The Guardian. În mod normal, majoritatea nou-născuților se confruntă cu aceste virusuri înainte de vârsta de 18 luni, însă restricțiile sanitare au redus expunerea copiilor la agenții patogeni. Totuşi, contactul cu viruși, chiar dacă uneori poate duce la boli, este necesar pentru a întări sistemul imunitar, în special la cei mai tineri.

Oamenii de știință sunt îngrijorați în special în legătură cu reapariția virusului respirator sincițial (RSV), un virus care provoacă infecții pulmonare grave, pentru care nu există un vaccin aprobat. Cazuri de RSV au fost deja detectate luna trecută în Marea Britanie, ceea ce constituie un fapt îngrijorător, având în vedere că virusul circulă în mod normal în timpul iernii.

„La sfârșitul lunii mai, RSV este foarte neobișnuit. Acest lucru poate reflecta o sensibilitate imunologică mai mare, din cauză că anumite restricții Covid au fost relaxate sau a unei schimbări a comportamentului sezonier al virusului”, a explicat pentru The Guardian Deenan Pillay, profesor de virologie la University College London.

Presiune asupra secţiilor de pediatrie

Această slăbire a sistemului imunitar poate duce la o creştere a numărului de pacienți tineri în spitale. Mai ales că oamenii de știință se tem și de o revenire virulentă a gripei în iarna viitoare, deşi virusul gripal a trecut neobservat anul acesta.

„În timp ce Covidul a cauzat probleme în unitățile noastre de terapie intensivă pentru adulți, putem vedea şi probleme în spitalizările și terapia intensivă din sectorul pediatric”, a spus şi Catherine Moore, om de știință consultant pentru Public Health Wales.

De asemenea, la începutul lunii iunie, cercetătorii americani au descoperit că două tulpini de gripă dispăruseră, în contextul pandemiei.

0
Tagurile:
Copii, Imunitate, Masca
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Masca lui Dali din "La casa de papel" - un nou simbol al protestelor!
„COD ROȘU” Covid în Chișinău - noi RESTRICȚII: masca obligatorie pe stradă, text integral
Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

Загрузка...