Diana Șoșoacă

Dan Bittman: ”Cu 20 de politicieni ca Diana Șoșoacă am fi departe!”

23516
(reînnoit 08:54 28.02.2021)
”Diana Șoșoacă este un adevărat avocat al poporului! ”E femeie, iar în România misogină femeile trebuie călcate în picioare”.  Declarații fulminante și argumente oneste ale celebrului cântăreț despre noua politiciană - fenomen

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Una dintre cele mai bune realizatoare TV, Adriana Bahmuțeanu, face furori cu postul său online,Cetățeanul.net.

Aseară, Adriana Bahmuțeanu l-a avut invitat pe celebrul Dan Bittman, marele cântăreț dând din nou măsura gândirii sale oneste și a viziunii inteligente, deschise.

O importantă parte a discuției s-a referit la situația actuală a societății, la perspectivele sumbre în contextul ”pandemiei”, dar și a impunerilor internaționale.

În momentul în care Bittman s-a plâns de lipsa unor politicieni care să fie pentru țară, să acționeze independent de interesele altora, Adriana Bahmuțeanu a intervenit: ”Acum avem un politician independent, doamna Diana Șoșoacă!...”

”Ah, da, o salut și, uite, beau un pahar de vin în cinstea ei!”, a spus Dan Bittman. ”Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Iovanovici-Șoșoacă – eram Suedia, nu România! Eram departe de tot…”.

De ce consideră Bittman asta? Pentru că vede în senatoare pe cineva care cere deschis drepturi pentru oameni! ”Românii au uitat să-și ceară drepturile, nu știu nici ce drepturi au…”, spune Bittman.

”Unii sunt deranjați de modul în care ea se exprimă…”, remarcă Bittman, explicitând contextul: ”Ea e femeie, iar în România misogină femeile trebuie călcate în picioare, dar este o femeie care cunoaște legile, este o femeie care apără legile și vorbește în numele legii”.

Suntem într-o țară, România, în care nimeni nu apără legea în fața autorităților – ”Nu avem o lege a răspunderii prezidențiale – pentru că președintele încalcă legea în fiecare zi”, spune Bittman.

Noi nu avem un lider, spune Bittman, la care Adriana Bahmuțeanu intervine: ”Doamna Șoșoacă ar putea fi un lider?”

”Ar putea fi… Doamna Șoșoacă este un om credibil”, spune Bittman, ”dar are nevoie de consilieri buni”.

Marele artist consideră că Diana Șoșoacă ”are elocință, se înțelege ce spune”.

”Alții dau cu invective în ea…. Pentru că… e pe interese, întreaga presă e pe interes, e plătită… presa liberă e o poveste”, spune deschis Dan Bittman.

Dan Bittman vede în Diana Șoșoacă un început al unei mișcări noi. ”Fără îndoiala Diana Șoșoacă este un început, îmi pare rău că cei din fostul partidul ei nu au știut să renunțe la orgolii”.

”Diana Șoșoacă trebuia menținută, pentru că face treabă. Ea face treabă, face pentru popor – ea este un adevărat avocat al poporului!”

Și, surpriza de final: o nouă mișcare civică: mișcarea celor care îndrăznesc să spună „NU!”.

”Cel mai greu este să spui NU, NU vreau!”, declară Bittman. ”Uite, poate facem o mișcare civică, o invităm și pe Diana Șoșoacă și facem o mișcare civică adevărată”, a încheiat Dan Bittman interviul acordat Adrianei Bahmuțeanu.
23516
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

98
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
98
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

345
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

345
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...
Heiko Maas

Germania respinge modificarea granițelor în Balcani

0
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania respinge redesenarea graniţelor în vestul Balcanilor, ideea fiind ”pusă în sertar”.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ministrul de Externe de la Berlin, Heiko Maas, a vrut să închidă controversatul subiect al redesenării unor granițe în Balcani și a respins categoric această idee care a apărut într-o notă diplomatică neoficială a Uniunii Europene.

Documentul, care a agitat mult spiritele, i-a alarmat pe bosniaci, care au văzut-o ca pe o ameninţare la adresa unităţii teritoriale a ţării lor.

În document se vorbea despre posibilitatea ca prin crearea Serbiei Mari, a Albaniei Mari şi a Croaţiei Mari să se rezolve tensiunile naţionale care împiedică integrarea europeană a regiunii.

"Ideea că lucrurile pot fi rezolvate cu linii noi pe o hartă nu este doar nerealistă, dar este periculos să iniţiezi chiar această discuţie", a declarat Maas reporterilor din Pristina, capitala Kosovo.

El a precizat că ideea schimbării frontierelor este una pe care guvernul german o respinge vehement și a arătat că se bucură că ideea a fost "pusă înapoi într-un sertar sau, sperăm, în tocătorul istoriei".

Nota diplomatică a UE a apărut prima oară în presa din Slovenia, dar premierul sloven Janez Jansa a negat relatările presei potrivit cărora el ar fi trimis nota preşedintelui Consiliului European Charles Michel ca o propunere cu privire la modul de tratare a regiunii după ce Slovenia va prelua preşedinţia UE în iulie.

0
Tagurile:
Heiko Maas, Balcani
Tematic
Kusturica va juca într-un film despre agresiunea NATO în Balcani
Primul stat modern aromân din Balcani: Principatul Pindului
Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
Statele Unite prevăd un conflict armat în Balcani în 2019. Ce vor de la Rusia?
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
Justiția bulgară a deblocat procesul de extindere a Turkish Stream în Balcani
Coșmar seismic: 30 de cutremure și replici în Balcani în 13 ore – cutremur și în România!

Загрузка...