Bogdan Aurescu

Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

384
Aurescu - ”un exemplu dezastruos de slugărnicie și o manifestare disperată de ascensiune personală într-o lume a falselor valori numită democrația euro-atlantică”.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Unul dintre cele mai criticate și controversate mandate din fruntea Externelor este cel al lui Bogdan Aurescu, iar asta din cel puțin două motive: distrugerea, pas cu pas, a relațiilor cu puterile Estului și lipsa demersurilor concrete în apărarea românilor din străinătate.

Altfel spus, dacă dezinteresul față de problemele românilor pare a fi total, Aurescu are o problemă cu China și mai ales cu Rusia!

Faptul este sesizat chiar de la Beijing, de unde reputatul jurnalist Dan Tomozei de la Radio China International, transmite un punct de vedere axat pe o idee extrem de interesantă: ”Ministrul Aurescu face liste cu … oficiali de la Moscova!?”.

Tomozei caracterizează activitatea MAE sub Aurescu – ”Să vrei să te remarci cu orice chip și fără nicio jenă de ridicol, pentru o miză măruntă, strict personală, în disprețul imaginii pe care România o lasă istoriei!”.

Iar despre Aurescu, Dan Tomozei scrie că este ”un funcționar care coboară politica externă a României până la ingratul rol de figurant recitator de texte și mesaje primite odată ce ușa biroului său este izbită de perete, odată cu intrarea “partenerilor strategici””.

”De numele ministrului Bogdan Aurescu este legată nu doar imaginea ridicolului suprem: fumatul de trabuc cu mănuși chirurgicale, ci mai ales plăcerea de a fi lipsit de personalitate în timp ce mimezi execrabil inteligența, decența, bunul simț”, scrie dur Dan Tomozei.

Aurescu nu e Serghei Bubka, nici măcar că nu are o prăjină corespunzătoare

Intervențiile lui Aurescu față de probleme de Est îl face pe Dan Tomozei să-i spună de la obraz – ”și-a luat avânt pentru a sări ștacheta fixată la cinci metri, uitând că nu este nici Serghei Bubka, și nici măcar că nu are o prăjină corespunzătoare”.

”Din această poziție ingrată, oficialul român a mai dat câteva directive la Chișinău, a mai făcut odată ordine în Belarus, ba chiar a participat la creionarea listei cu oficialii din Rusia care să fie sancționați politic!”, îl ironizează Tomozei pe șeful diplomației românești.

Întrebare logică – oare ce rațiuni superioare și necesare României îi pot dicta ministrului Aurescu ”implicarea în conflicte regionale, în probleme interne ale altor state, în prejudecăți și ante-pronunțări incalificabile din punct de vedere juridic și diplomatic?”.

Răspunsul e clar: „Niciuna! Absolut niciuna! Aici avem un (alt) exemplu dezastruos de slugărnicie și o manifestare disperată de ascensiune personală într-o lume a falselor valori numită democrația euro-atlantică!”.

Și, totuși… Moldova dă o lecție de diplomație României!

Fără a insista asupra vizitei lui Aurescu la Chișinău, Tomozei observă că ministrul a vrut să dea ”lecții de aderare și democrației într-o țară cu populația cât Bucureștiul”, dar de la care  totuși a promit o lecție: Moldova reușește să întrețină relații diplomatice normale cu China!

„Altfel spus, ditamai România este incapabilă să aibă un Consulat funcțional la Beijing, în timp ce “sărmana” soră de peste Prut, poate și o face remarcabil prin Ambasadorul Dumitru Braghiș”, scrie jurnalistul din Beijing.

Pe scurt, Dan Tomozei descrie astfel prestația lui Aurescu la Chișinău: ”Când, din poziția de ministru de Externe, ajungi să accepți rolul de mesager al unor teme dublate și triplate pe diverse canale, te descalifici și confirmi reala valoare și potență!”.

”Să reținem, cu titlul de informare  că vizita la Chișinău a avut loc „cu prilejul acordării unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, cu titlu gratuit, constând în echipamente medicale și de protecție în valoare de 2,3 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19”, în condițiile în care Guvernul de la București nu și-a onorat nici astăzi sprijnul „pandemic” promis categoriile sociale defavorizate din România!”, scrie Dan Tomozei.

Să mai adăugăm că guvernul ”anticorupție” de la București NU a reușit să vină cu o concluzie la acuzațiile despre trimiterea la Chișinău a unor materiale sanitare proaste, fără contract de achiziție… o întreagă poveste infracțională! Asupra căreia se tace.

România susține o lovitură de stat în Belarus?

Ministrul Aurescu este ”cel mult o … dronă”, exclamă Dan Tomozei, observând de face demnitarul român la Bruxelles.

”Nu doar că s-a răstit din nou la adresa guvernării din Belarus, subliniind “necesitatea continuării presiunii internaționale pentru derularea unui dialog real cu opoziția și societatea civilă”, dar a solicitat “progrese în pregătirea planului pentru un Belarus democratic”, plan propus de președinții României, Poloniei și Lituaniei”, constată Tomozei.

Și da, spus direct, Uniunea Europeană vizează ”destabilizarea statului independent Belarus și deturnarea spre … democrație!”, iar completarea este necesară: ”În orice limbaj diplomatic asta se numește lovitură de stat”.

Belarus este însă numai prefața – pentru că ținta adevărată a ”dronei” Aurescu este Rusia.

”Dacă e ordin, sfidăm Rusia!”

Dan Tomozei amintește atât de ”declarații prostești la adresa Moscovei” formulate de Aurescu ”cu măreția copy-paste”, dar și de participarea, pe 21 februarie la “o întâlnire informală cu membri din conducerea fundației liderului opoziției ruse Alexei Navalny”, eveniment găzduit de Lituania.

”De ce face Lituania acest joc, pot înțelege din perspectiva istorică a țărilor baltice. De ce ministrul Aurescu implică România în această afacere, este cu totul altă problemă!”, scrie Tomozei, subliniind că aceasta este ”o problemă cu atât mai gravă cu cât Rusia a probat că Navalny este un figurant ale cărui sfori sunt trase în special din Germania și Franța”.

În afară de asta, Aurescu “semnalează clar că relațiile UE-Rusia au ajuns la un punct de inflexiune, iar Moscova a demonstrat că este tot mai asertivă în raport cu instituțiile UE și statele membre”.

Să ne oprim o clipă și să traducem mesajul, propune Dan Tomozei. Concret, dacă Rusia este tot mai “asertivă”  - cuvântul derivă din aserțiune/afirmația care nu este însoțită de o probă, explică jurnalistul – atunci, remarcă jurnalistul, ”Parlamentul European, Comisia Europeană și oficialii europeni care se lansează în grave acuzații la adresa Rusiei, fără a avea sau refuzând să prezinte măcar o probă, ce fac?

În mod evident, pe ministrul Aurescu nu îl preocupă acest din urmă aspect, ”pentru că domnia sa este o banală dronă din care sunt (re)lansate bruiaje!”, scrie jurnalistul, punctând că ”simțind nevoia să se afirme, ministrul Aurescu intră în corul (care o fi acela?) solicitanților de noi sancțiuni la adresa Rusiei”.

Drept exemplificare, Dan Tomozei citează chiar din comunicatul MAE: ”Oficialul român a apreciat, la fel ca marea majoritate a celorlalți miniștri de externe europeni, că acțiunea pe termen scurt a UE ar trebui să vizeze adoptarea de noi măsuri restrictive în contextul deteriorării drepturilor omului în Rusia, inclusiv în ceea ce privește cazul Navalnîi.”

”Aurescu face liste de sancțiuni?!”

O observației cheie a lui Dan Tomozei: comunicatul MAE nu spune că miniștrii europeni de Externe ”au decis să aplice sancțiuni “simbolice” la adresa unui număr de patru politicieni ruși de rang înalt, în încercarea de a trimite un mesaj către Kremlin”.

Și, atenție – ”asta în condițiile în care reprezentanții lui Navalny au cerut miniștrilor de externe, printre care al României, ca UE să vizeze în sancțiuni elita mediului de afaceri din Rusia, pentru a se genera o puternică presiune economică și politică”, subliniază Tomozei.

Concluzii:

- ”Oricum privești declarațiile, acțiunile și inițiativele ministrului Bogdan Aurescu, este evident (pentru orice nu și-a pierdut echilibrul!) că Ministerul de Externe și Președinția de la București au fost reduse la nivelul de pioni lipsiți de personalitate, de voință și viziune proprie”.

- ”Această realitate transformă România, cu fiecare poziționare greșită, cu fiecare achiziție militară fără sens, într-o țintă a unui război în care nu poate fi identificată absolut nicio altă miză decât a intereselor străine!”

- ”De mai mulți ani, România se manifestă bipolar! În timp ce răgușește fără sens promovând democrația, libertățile și drepturile omului amestecându-se fără drept în problemele altor țări, puterea de la București limitează și anulează românilor exact “valorile globaliste” pe care caută să le vândă la export”.

În concluzie, o analiză la obiect – din păcate ”obiectul” fiind ”ministrul dronă”, șeful diplomației românești, Bogdan Aurescu. Un articol pe care îl puteți citi integral pe excelentul blog al lui Daniel Tomozei Dimian.

384
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Sorin Roșca Stănescu

SRS și Călin Georgescu trag semnalul de alarmă: România, trimisă la RĂZBOI de Iohannis?

15
Sorin Roșca Stănescu trage un semnal de alarmă în privința Acordului militar semnat de România și Ucraina: ”Ce faceți domnule Iohannis? Ne trimiteți la război?”. Ce pare a fi în spatele Acordului.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a publicat o ”pastilă” video în care avertizează asupra ”Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar”.

SRS consideră periculos acordul în actuala stare tensionată și îl întreabă direct pe președintele Iohannis: ”Ce faceți, domnule Iohannis? Ne trimiteți la război?”.

Acordul are o lungă istorie a neșterii, fiind inițiat în 2003, reluat în 2009, 2016, 2017 și aprobat în CSAT anul trecut, fiind în curs de ratificare în Parlament. 

În fapt însă el NU este unul strategic, legat de acțiuni militare comune, ci unul din domeniul tehnico – militar. Adică, de furnizare, producție comună achiziții etc. de echipament militar. Iată principalele prevederi, pe care le găsim în capitolul ”DOMENIILE COOPERĂRII”.

1. Părţile vor încuraja şi sprijinii, potrivit legislațiilor naționale, întreprinderile, instituțiile şi agenții economici, denumite în continuare ”întreprinderi”, din România şi Ucraina în realizarea cooperării în domeniul tehnico-militar în următoarele domenii:

- achiziția de armament și de tehnică militară în cadrul proiectelor comune şi producţia de armament şi de tehnica militară, la cererea uneia dintre Părţi;

- furnizarea de armament, tehnică militară şi de alte echipamente în scopuri tehnico-militare;

- reparaţia şi modernizarea armamentului, tehnicii militare şi furnizarea altor servicii în domeniul tehnico-militar;

- vânzarea de licenţe de producţie a armamentului şi a tehnicii militare, asigurând sprijinul tehnic în producţia lor;

- activitatea comună de cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnico-militar şi schimb de rezultate ale unei astfel de activităţi ;

- schimbul de informaţii şi de experienţă în standardizarea, codificarea, controlul calităţii tehnicii militare în cadrul programelor comune ale cooperării în domeniul tehnico-militar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

2. Părţile pot conveni cooperarea şi în alte domenii de interes reciproc.

3. Conţinutul şi formele cooperării în domeniile sus-menționate vor fi aprobate de autorităţile competente ale Părţilor prin încheierea de înțelegeri și protocoale adiţionale.

Deci, așa cum spuneam, un acord care nu are în vedere vreo participare directă, militară la conflicte.

Și, totuși… observatorii ar putea fi îngrijorați de o idee din finalul ”expunerii de motive”:

”(…) Încheierea unui Acord în domeniul tehnico-militar cu Ucraina se circumscrie obiectivului politicii de apărare şi de dezvoltare a relaţiilor de cooperare în plan bilateral. respectiv regional.

Dimensiunea de apărare are relevanţă în contextul mai amplu al situaţiei de securitate din regiune, având în vedere interesul României de a susţine parcursul şi integrarea euro-atlantică a Ucrainei, prin dezvoltarea unui parteneriat funcţional, prin identificarea domeniilor de cooperare de interes pentru ambele părţi”.

Ei, aici intrăm în altă dilemă: la capitolul (Articolul) ”Autorități competente” din Acord, pe primul loc este Ministerul Economiei – ori în ”Expunerea de motive”, sintagma concluzivă este ”dimensiunea de apărare”.

Adică duce la o chestiune amestecată, în contextul lipsei totale de transparență din domeniul Apărării, pe care o constatăm de la intrarea în NATO. Și de la preluarea deciziei strategice în România de către SUA, ca să nu ne mai ascundem după vorbele de clacă din ”colonie”.

Deci, acest părinte al presei de investigații românești, Sorin Roșca Stănescu, are motive să ciulească urechile și să lanseze avertismente.

Și, totuși… cred că mai curând Călin Georgescu este cel care a tras semnalul de alarmă cel mai corect:

”Ucraina s-ar alimenta militar prin teritoriul românesc – și fiind sprijinită de America nu ar fi o chestie tocmai bună”, avertizează Călin Georgescu, subliniind ”Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”, care ”va aduce un mare profit – așa cum aduce și așa zisa pandemie în lume”.

Cu alte cuvinte, România va fi acoperirea prin care (companii din) SUA vor aproviziona un conflict în zonă – iar Acordul pare a fi forma legală prin care se pune la punct combinația.

Pare mai aproape de realitate – dar, atenție, nu este mai puțin periculos! Tot o implicare într-un posibil conflict ar fi! Preiau întrebarea lui SRS: în așa ceva vrea să ne bage Iohannis?!

Pe de altă parte, Călin Georgescu mai atrage atenția asupra unui aspect, perfect în acord cu politica radical progresistă a noii echipe de la Casa Albă:

”Dincolo de profitul adus de toate războaiele contrafăcute în lume, acoperă și ceea ce noua conducere de la Casa Albă – sau așa zisa conducere de la Casa Albă – a impus deja și va impune prin anumite legi, care vor fi trecute mult mai ușor în spatele conflictelor existente la nivel internațional”.

Adică, prin implicare, România lui Iohannis poate participa la o diversiune (sângeroasă) în spatele căreia se vor impune noile legi ale ”progresismului” promovat de Casa Albă, Soros și alte centre de putere globalist-progresiste.

Cam asta e viziunea lui Călin Georgescu – căreia i-aș circumscrie Acordul semnat sub conducerea/presiunea lui Iohannis, Aurescu și restul figurilor politicii actuale.

15
Tagurile:
Călin Georgescu, SRS, Klaus Iohannis, România
Tematic
SRS: ”Băsescu venea la mine la 4-5 dimineața cu sticla de whisky băută pe trei sferturi”
SRS: ”Ciolacu funcționează ca o dronă, îl suspectez de colaboraționism”. Cazul Vela
SRS: ”Iohannis a știut din timp de existența unei epidemii extrem de periculoase”

Загрузка...
Proteste AUR la București

AUR protestează la Ministerul Sănătății: cere demisia lui Voiculescu!

35
AUR a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății care este în desfășurare în acest moment, prin care partidul cere demisia ministrului Vlad Voiculescu.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Protestul organizat de AUR și la care participă și președintele partidului, George Simion, are ca scop obținerea demisiei ministrului Vlad Voiculescu.

AUR a cerut de ieri constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. AUR a participat și la protestele anti-restricții din ultimele săptămâni.

anunță că va contesta la Curtea de Apel restricțiile impuse de Guvern pentru combaterii pandemiei: carantina, închiderea școlilor, obligativitatea măștilor, limitarea programului magazinelor.

În plus, AUR a anunțat astăzi că a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă.

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, măsurile atacate în instanță sunt „carantina națională, închiderea școlilor și susținerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanței prelungite, purtarea măștilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfășoară fizic, dar și în spațiile deschise, limitarea drastică a programului de funcționare al magazinelor și al altor operatori economici”.

AUR a arătat că românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiind lipsiți de contactul direct cu colegii și profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă, vreme în care ei vând măști neconforme și ultimele companii strategice pe care le mai deține statul, își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare și se țin cu dinții de funcții.

”Această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate", a declarat George Simion, copreședinte AUR.

AUR consideră că ridicarea restricțiilor „va restabili libertatea românilor: de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, dar și accesul liber la activitățile economice, aspecte esențiale într-o democrație”.

 

35
Tagurile:
Ministrul Sănătății, AUR
Tematic
AUR, criticat pentru comportamentul specific USR-PLUS
NUCLEARA: se pune problema scoaterii AUR în afara legii și a izolării partidului!
AUR nu se sperie – îl face praf pe liberalul care vrea izolarea partidului naționalist

Загрузка...