Daniel Zamfir

Daniel Zamfir încearcă spele fața PSD și a lui Ciolacu după acțiunea Ambasadei SUA

1040
Senatorul Daniel Zamfir încearcă să spele imaginea PSD după recenta acțiune scandaloasă a Ambasadei SUA .

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai credibile figuri ale PSD, senatorul Daniel Zamfir a reînnoit azi angajamentul PSD de a se opune desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

De ce a fost nevoie de acest demers? Pentru că PSD-ului i s-a reproșat că NU a reacționat după implicarea abuzivă a Ambasadei SUA în susținerea desființării SIIJ.

Săptămâna trecută, însărcinatul cu afaceri al SUA David Muniz și consilierul juridic rezident Jessica Kim s-au întâlnit cu ministrul Justiției, Stelian Ion, prilej cu care au declarat ”sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”.

Ei bine, după această gravă imixtiune în treburile interne și a încălcării Convenției de la Viena privind statutul diplomatic, PSD (ca și AUR) au tăcut mâlc!

Nici un lider al PSD nu a criticat demersul Ambasadei – și multe lume a comentat că soarta SIIJ este pecetluită, iar angajamentul luat de Ciolacu este fals.

Acum, Daniel Zamfir încearcă să schimbe această impresie, spunând că însuși Marcel Ciolacu ”poate vă surprinde sau nu – a spus de ce nu desfiinţăm Secţia Specială”.

”Entitatea aceasta este cea mai liberă de orice ingerinţă politică instituţie din România”, ar fi argumentat Ciolacu, conform lui Zamfir, ”Oamenii dau concurs la CSM, CSM-ul îi validează. Nu au nicio treabă. Nu votăm, o spun răspicat!”, a declarat Zamfir la DC News.

Pe de altă parte, Daniel Zamfir a folosit un artificiu – NU a vorbit de atacul la CCR, adică exact partea cea mai importantă a angajamentului lui Ciolacu.

”Eu vă spun că noi nu o vom vota, dar nu avem majoritate în Parlament…”, a spus Zamfir la DC News, dând și culoare politică susținerii sale – ”Nu o să-i îndeplinim visul domnului preşedinte Iohannis, nu vom vota pentru desfiinţarea Secţiei Speciale!”.

***

”Imixtiunea Ambasadei SUA în operațiunea de desființare a SIIJ reprezintă o gravă încălcare a Convenției de la Viena”, a comentat jurnalistul George Tărâță de la ”Lumea Justiției”, arătând că ”România a revenit la vremurile în care primea pe față ordine de la ambasadele marilor puteri despre ce trebuie să legifereze și cum trebuie să legifereze”.

Ambasada SUA încalcă flagrant Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice:

Articolul 41, alin 1: Persoanele cu statul diplomatic ”au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

1040
Tagurile:
Ambasada SUA, PSD, Marcel Ciolacu, Daniel Zamfir
Tematic
Florin Cîțu, fără reacție după victoria lui Daniel Zamfir!
Daniel Zamfir: “Voi reveni cu legea, acum românii sunt jecmăniți de bănci și IFN!”
Daniel Zamfir pune proba pe masă - se impune demisia lui Cîțu!
Nelu Tătaru

Tătaru, în cărți pentru Ministerul Sănătății

14
Deputatul PNL, Florin Roman, crede că portofoliul de la Sănătate trebuie să revină partidului din care face parte, iar varianta de ministru pe care o vede aceasta este nimeni altul decât Nelu Tătaru, cel care a mai ocupat această funcție până nu demult.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Nelu Tătaru ar putea reveni la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Aceasta este ipoteza înaintată de unul dintre cei mai vocali liberali, deputatul Florin Roman, care este de părere că o cale de mijloc pentru aplanarea scandalului din sistemul de sănătate ar fi ca ministerul de resort să revină la PNL.

”Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susținător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condițiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populația era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente”, spune Florin Roman, potrivit antena3.ro.

La rândul său, Nelu Tătaru spune că ar fi dispus să preia din nou funcția de ministru al Sănătății, dacă Partidul Național Liberal ar decide acest lucru, însă a subliniat că, în cadrul coaliției, portofoliul este al USR.

Tătaru a susținut că suntem într-o criză sanitară, într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

”Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a explicat Nelu Tătaru.

14
Tagurile:
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Tematic
Tătaru anunță vremuri grele după alegeri
Tătaru, atac la părinți și bunici: ”Stăteau pe gardul școlii” - ar urma valul patru COVID
Ultima oră: Tătaru, anunț despre vaccinarea anti COVID!

Загрузка...
Uniunea Salvați România - USR

Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!

28
USR și-a trimis reprezentanții să ceară demisia premierului, primul scos la înaintare fiind chiar deputatul Iulian Bulai.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai contracarează ofensiva PNL cerând demisia premierului în funcție Florin Cîțu. Supărarea deputatului vine din faptul că premierul i-a scos pe ușa din dos din Guvern pe Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan, în contextul în care USR PLUS a anunțat de ieri că-și retrage sprijinul politic pentru Florin Cîțu.

„Andreea Moldovan este un medic de top, specialistă în domeniul ei, director de spital. A studiat și a muncit în străinătate. Demisă pentru că e „incompetentă”. Fata lui Vela: numită subsecretar de stat la o agenție importantă. O recomandă vocea, talentul și relațiile tatălui ei. Ambele decizii luate de Florin Cîțu, la o zi distanță. Așa arată marile reforme în viziunea lui. Nu susțin!”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, spune deputatul USR, el nu mai are speranțe de la acest premier, iar Cîțu ”trebuie să plece. Astăzi. Acum”.

Declarația de război a lui Iulian Bulai vine chiar înainte de întâlnirea lui Dan Barna cu miniștrii USR PLUS, la ora 12.00, în biroul său de la Palatul Victoria, pentru a decide dacă vor participa la ședința Executivului programată la ora 13.00.

28
Tagurile:
Florin Cîţu, USR
Tematic
Știrea serii: Iohannis l-a desemnat pe Cîțu la Sănătate – strică planurile USR
Ultima oră: USR dă ȘAH coaliției și lui Cîțu: este surpriza zilei!
NUCLEARA serii: Guvernul, gata să cadă! USR a decis BOICOTAREA lui Cîțu!

Загрузка...