Nicolae Ceaușescu

”Mândria lui Ceaușescu”, pe agenda actualilor guvernanți

521
(reînnoit 13:59 24.02.2021)
Marți, 23 februarie 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile – CNACN – a lansat o licitație pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Faimosul canal București-Dunăre, început înainte de 1989, are șanse să fie realizat după mai bine de 31 de ani.

Și aceasta pentru că ieri, 23 februarie 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile – CNACN – a lansat o licitație pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe.

Studiul se va derula pe cursul râului Argeș aval de lacul Mihăilești - Cornetu și pe cursul râului Dambovița aval de podul de pe șoseaua de centură a municipiului București, pe teritoriul județelor Ilfov, Giurgiu și Călărași, potrivit informațiilor din platforma SEAP, informează economica.net.

Contractul are o valoare estimată de 6 milioane de lei, fără TVR, iar durata este de 11 luni.

Achiziția este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM.

Ofertele se pot depune până pe 5 aprilie 2021.

Sunt două etape de proiectare în elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Prima etapă cuprinde expertizele tehnice - construcții și amenajări hidrotehnice, taluzuri, drumuri și poduri, etc, studiu Topografic vizat de OCPI - inclusiv Studiu batimetric, stabilirea Coridorului de expropriere și identificare proprietari; studiu geotehnic - inclusiv studiu privind stabilitatea malurilor,  studiu de impact asupra mediului - inclusiv studiul transfrontralier - și studiul cu privire la siturile arheologice, studiu/studii de impact asupra corpurilor de apă, studiu hidrologic, studiu de trafic pentru o perioadă de 5 ani pentru fiecare râu/canal navigabil,

Etapa a doua cuprinde documentațiile tehnice necesare obținerii diferitelor avize cum ar fi cele pentru Autorizația de Construire, pentru acordul de mediu, avizul de gospodărire a apelor, acordul de funcționare în siguranță a barajelor etc.

De asemenea, versiunea finală a Studiului de Fezabilitate se consideră versiunea care va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, pentru indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”.

Coridorul de exproprieri pentru obiectivul de investiții ”Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe” se va aproba prin Hotărâre de Guvern.

Proiectul Canalului Dunăre-București a fost început de Nicolae Ceaușescu. Criticii susțineau că este un proiect megalomanic și că nu va fi eficient din punct de vedere economic.

Fostele guverne social-democrate au promovat acest proiect pentru realizarea prin parteneriat public-privat.

521
Tagurile:
Nicolae Ceaușescu
Tematic
Alertă: Familia lui Adrian Năstase, agresată de ”Ceaușescu”!
Așteptat de ”Ceaușescu”, Teodorovici l-a făcut praf pe ”protestatar” – explozie de furie!
Orban a fugit de Ceaușescu, care l-a asemănat cu ”borfașii”!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

241
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

241
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

173
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

173
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Xi Jinping

Imagini unice: China a inaugurat cel mai mare MUZEU din lume dedicat unui partid