Ponta Понта

Acuzații grave: Bruxelles-ul ar fi comandat arestări de politicieni prin Ponta

3030
Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, susține într-un interviu acordat din spatele gratiilor că fostul premier Victor Ponta ar fi primit la Bruxelles o listă cu liderii PSD care trebuie arestați.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Nicușor Constantinescu a făcut acuzații incendiare într-un interviu acordat televiziunii Realitatea PLUS, și nu oricui, ci celebrei Anca Alexandrescu.

Nicușor Constantinescu a vurt să ”confirme” în acest interviu existența și funcționarea în continuare a statului paralel ”care a început și a demarat de pe vremea lui Băsescu, în anul 2005, cu decizia CSAT în care au fost stabilite în mod ilegal și peste Constituția României au fost stabilite modurile de determinare ale securității naționale și în care au fost inclusiv actele de corupție”.

Constantinescu spune că în baza acestei decizii s-au făcut protocoalele care au generat ”o serie de abuzuri, televizate, la tv de casă, cu cătușe”, fiind declanșată ”o teroare națională” la adresa celor care au făcut și fac parte dintr-o ”listă nominală”.

Aici, dezvăluirile fostului președinte de CJ devine incendiare, el arătând că e vorba de ”lista cu cei care trebuiau arestați, trimisă de la Bruxelles”. Potrivit lui Nicușor Constantinescu, lista ”a fost concepută la Bruxelles și predată premierului Victor Ponta, încă din 2012, a fost predată de comisar și cei care conduceau UE și a avut un caracter ilicit și ilegal, a avut un caracter umilitor pentru un prim ministru al unei țări cu drepturi depline în UE, când i se da lista cu subordonații pe care trebuie să-i închizi”

Mai departe, fostul președinte de CJ arată că nici un lucru nu se poate întâmplă în exterior față acceptul unor oameni din interior și a indicat Grupul de la Cluj că ar fi făcut și face parte ”dintr-o grupare care s-a considerat ideologică, superioară și care au vrut să-și impună punctul de vedere înainte de aderarea României la UE, cât și după”.

Fostul președinte al CJ Constanța merge chiar mai departe și spune că anumiți oficiali europeni au dorit ca anumite firme să câștige licitațiile din România, cum ar fi lucrările din județul Constanța, iar când el nu a fost de acord, a devenit inamicul acestor potentați de la Bruxelles.

Așa a apărut Operațiunea Minerva, spune acum Nicușor Constantinescu, adică „lista de la Bruxelles data de Barosso pentru Ponta cu cei care urma să fim închiși, inclusiv Nicușor Constantinescu, primarul Constanței, Radu Ștefan Mazare și alți lideri care în opinia celor de la Bruxelles nu ne conformam intereselor lor economice și politice, apăram interesul comunității”.

3030
Tagurile:
Victor Ponta, Arestări
Tematic
NUCLEARA: Victor Ponta ar REVENI în PSD
Ponta, reacție după ce a plagiat mesajul despre Maradona!
Dialog? Ciolacu negociază cu Ponta, dar îi ia cel mai bun om
Prima ședință a noului Senat al României

AUR, amendamente de excepție lecție pentru celelalte partide!

80
Surpriza politică a anului, AUR, a propus cele mai potrivite amendamente la Buget, prin care se pot aduce bani pentru domeniile esențiale – AUR dă astfel o lecție de atitudine politică celorlalte partide

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Amendamentele la Buget, chiar dacă au fost multe, au fost de fațadă. Adică Opoziția a arătat că muncește și se opune, iar Puterea că e… puternică și face ce vrea!

În fapt, și Opoziția și Puterea știau că nu este decât un joc politic și de imagine publică, iar amendamentele urmau să fie respinse fără probleme.

Întrebare – de ce nu s-a concentrat PSD pe 10 – 20 de amendamente puternice, cărora să le facă lobby și mediatizare – și care să aibă șanse reale de reușită, inclusiv prin susținerea financiară?

Răspuns – pentru că, de fapt, PSD a făcut ceea ce face de ceva timp, adică nimic altceva decât un ping pong politic.

Din actuala poveste a formalității trecerii Legii Bugetului 2021 prin Parlament iese în evidență doar atitudinea politică serioasă și consecventă a AUR, care venit cu câteva amendamente conforme cu ceea au militat în spațiul public.

Astfel, AUR a propus reducerea bugetului Administrației Prezidențiale la nivelul anului 2018, an în care Președinția a avut atât manifestări legate de Centenarul Marii Uniri, cât și de pregătit Reuniunea informală a șefilor de stat sau de guvern, derulată anul următor la Sibiu (9 mai 2019), un eveniment complex. Pe când anul acesta… ce are de făcut Președinția? Videoconferințe?!

Evident, amendamentul a fost respins în comisii – dar ideea AUR merită tot respectul!

Dar, cel mai important amendament este scăderea cu 90% a finanţării partidelor politice de la Bugetul de stat, un veritabilă rană bugetară de sute de milioane de euro! Adică bani din care se puteau construi câteva spitale, sau plăti alocațiile pentru copii, pe care PSD le propune, dar nu e gata să renunțe la proprii bani pentru ele.

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici, românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

Și Claudiu Târziu a declarat că Bugetul pentru anul acesta ”este unul al sărăciei, care lovește în multe categorii sociale și care aduce atingere interesului național”.

”Domenii strategice precum educația și sănătatea sunt trase pe linie moartă…  Amendamentele pe care le aducem vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru acestea”, a subliniat senatorul Târziu, copreședinte AUR.

Foarte important, AUR a susținut dublarea sumei actuale, de nici 500.000 de euro, pentru sprijinirea așezămintelor religioase din afara granițelor, ”unde se desfășoară activități deosebite în vederea menținerii identității lingvistice, culturale și religioase a românilor din afara granițelor”.

În plus, AUR a dat o lecție MAE și celorlalte partide pretins naționale cerând prin amendament ”bugetarea integrală a programului de burse pentru elevii români din Ucraina și extinderea către alte comunități istorice românești aflate în risc major de asimilare”.

Un demers patriotic concret și binevenit, mai ales în condițiile în care ministerul condus de Bogdan Auresc pare să nu vadă politica de asimilare dusă de autoritățile din Ucraina.

Desigur, poate că acest amendament al AUR ar fi avut mai multe șanse de izbândă în Parlamentul de la Budapesta – unde există mai mult interes în apărarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina - culmea, inclusiv al minorității românești!

***

Menționăm că, în total, parlamentarii AUR au depus circa 230 de amendamente la Legea Bugetului de stat pentru anul 2021.

80
Tagurile:
AUR
Tematic
PSD și AUR, ținta unui nou demers ipocrit și ilegal!
NUCLEARA: Fondatorul AUR, afirmații șoc despre Moldova: ”Stat-agresor, opriți finanțarea”!
Ovidiu Hurduzeu: ” Disputa AUR - Diana Șoșoacă pune în evidență un conflict serios”

Загрузка...
Parlamentul României

BUGET: Parlamentarii ipocriți NU renunță la banii lor, dar MINT copiii și pensionarii!

180
(reînnoit 15:10 25.02.2021)
După fanfaronada tăierii ”pensiilor speciale”, partidele NU dau bani copiilor și pensionarilor pentru că își păstrează adevăratele privilegii NESIMȚITE, sume uriașe! Propun amendamente ipocrite, știind că NU vor fi votate, dar NU renunță la banii lor!

După cum se știe, Guvernul nu a pus în aplicare legea privind majorarea pensiilor – și în același mod a procedat și cu alocațiile copiilor. Motivul – NU sunt bani!

De asemene, PSD se joacă de-a opoziția grijulie și a introdus un amendament pentru creșterea alocațiilor, pe care știe clar că Puterea îl va respinge  - deci e doar un demers ipocrit!

Întrebarea este… erau bani? Răspunsul este DA, dar parlamentarii și partidele preferă să îi ia ei, decât să îi dea copiilor și pensionarilor! Pentru aceștia NU au decât… discursuri ipocrite!

Pe scurt – parlamentarii încasează sume mari, prin indemnizații, forfetare și alte deconturi; circa 50.000 de lei sunt banii dați de stat lunar unui parlamentar! Adică peste 5 milioane de euro lunar – sau circa 65 milioane de euro anual la nivelul parlamentului! Asta pentru că parlamentarii și-au mărit de peste 2 ori sumele primite, deși activitatea în parlament a fot mult redusă față de perioade anterioare.

În al doilea rând, partidele parlamentare NU renunță la subvențiile uriașe primite de la stat, un fapt greu de acceptat – care introduce discriminări față de partidele neparlamentare sau de independenți. Și aici sumele sunt uriașe – circa 180 de milioane pentru PSD în 4 ani, iar pentru celelalte partide mai puțin, funcție de numărul de parlamentari.  Deci, în 4 ani, sute de milioane de euro se duc către partide!

În total, pe o legislatură sumele sunt colosale, iar parlamentarii NU sunt dispuși să le reducă – sau să renunțe la ele! Tăierea subvențiilor și înjumătățirea veniturilor parlamentarilor – deci aducerea la nivelul perioadei intrării în UE (cel mai dificil mandat, ca activitate legislativă) ar însemna o economie de circa 200 milioane de euro pe an!

Bani la care ipocriții din toate partidele NU renunță!

De fapt, prin circul cu ”pensiile parlamentarilor”, care nu înseamnă nici 10 milioane  de euro pe an, actualii parlamentari au încercat să-și asigure aceste venituri uriașe!

Când ei spun ”Am renunțat la pensiile noastre” mint de sting – pentru că NU au renunțat la nimic, fiindcă NU le încasau, fiind în funcție! Au renunțat… la banii altora! NU la banii lor!

Așa că dacă vreți bani pentru copii – iată, PSD, de unde îi iei! Dar ești gata să renunți la proprii tăi bani?

Nu vrea USR să dea bani pentru biserica de la Athos? Păi sigur, pentru că NU vrea să renunțe la proprii bani! Fiind tineri, le-a fost ușor să propună renunțarea la ”pensii” – dar Nu renunță neam la banii pe care îi încasează acum!

La fel PNL – ipocriții taie de peste tot, insultă bugetarii, polițiștii, foștii parlamentari – dar cum să taie din veniturile lor grase sau din subvenția nesimțită?!

Așa că, hai, parlamentari, sunteți de bună credință? Tăiați-vă veniturile voastre nesimțite – FOARTE nesimțite! – nu pe ale altora!

Sunt convins că presa și influencerii își vor face datoria și vor demasca această situație – și această ipocrizie a parlamentarilor actualei legislaturi – din toate partidele, beneficiare ale unor sume de la Buget cu ADEVĂRAT NESIMȚITE!

180
Tagurile:
parlamentari, Buget
Tematic
Rezultate exit poll CURS Avangarde: Parlamentul României - cine intră
Ultima oră: ”Parlamentul României își suspendă activitatea” – aspecte neclare ale deciziei
Coronavirusul lovește în Parlamentul României: un senator este infectat!

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

32
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

32
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...