Ambasada SUA în România

Tupeu șocant al Ambasadei SUA confirmă, România e colonie! PSD, AUR și presa NU există!

1061
(reînnoit 15:11 23.02.2021)
O acțiune a Ambasadei SUA arată clar care e poziția României în fața ”partenerului strategic” și dă în vileag că NU există partide naționale și nici presă independentă.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Cu mici excepții, toată lumea a tăcut – partidele, inclusiv ”opozanții” de la PSD sau ”naționaliștii” de la AUR, și presa, pretins ”independentă”.

Ce s-a întâmplat? La săptămâna trecută, Ambasada SUA, prin ”Chargé d'Affaires” David Muniz, cel care îi ține loc ambasadorului, și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim, un fel de ideolog pe justiție pentru România și Bulgaria, s-au dus la Ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a pune problema concret: SUA vrea desființarea SIIJ!

Și nu, nu este vreo interpretare a mea, ci este chiar ce a transmis Ambasada SUA, pe pagina sa de Facebook.

”În cursul acestei săptămâni, Chargé d'Affaires David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”, transmite vocea ”strategică”.

Deci, fără a ține seama de reglementările diplomatice, cei de la Ambasadă se implică direct, la punct ochit, pentru a se asigura că procuratura și pârghiile din Justiție se modifică după CUM VOR EI! Ați mai auzit așa ceva? Da, din cărțile de istorie, din vremurile ocupațiilor sau protectoratelor!

Asta în condițiile în care CSM și multe asociații ale magistraților au exprimat un punct de vedere – ALTUL decât cel pe care Ambasada SUA vrea să îl impună! Cu alte cuvinte, Ambasadei SUA puțin îi pasă de opinia magistraților, ei impun ceea ce vor. Punct!

Fostul ministru de Externe și președinte al Adunării Parlamentare a UE, Adrian Severin, comentează:

“Ambasada SUA susține desființarea SIIJ.” Adică este împotriva avizului CSM. Cu ce drept? Mai lipsește să îi aresteze pe susținătorii SIIJ”.

Credeți că a mai comentat cineva?

NIMENI dintre cei care contează – PSD? Absolut NIMIC! Ei sunt ”europeni”, ascultă glasul lui Timmermans!

AUR? Din nou NIMIC! Ei au treabă cu rușii, de ”naționaliști europeni” cum sunt, nu cu cei care au pus stăpânire pe România!

Presa mainstream? În afară de osanale la adresa SUA, nu ai să găsești ceva!

Singură ”Lumea Justiției”, publicația lui Răzvan Savaliuc,  scrie curajos: ”SCANDALOS: AMBASADA SUA ÎNDEAMNÂ LA DESFIINȚAREA SIIJ – Oficialii americani se implică în distrugerea Secției”.

”Imixtiunea Ambasadei SUA în operațiunea de desființare a SIIJ reprezintă o gravă încălcare a Convenției de la Viena”, scrie excelentul jurnalist George Tărâță, arătând că ”România a revenit la vremurile în care primea pe față ordine de la ambasadele marilor puteri despre ce trebuie să legifereze și cum trebuie să legifereze”.

Sigur că jurnalistul are dreptate, Ambasada SUA încalcă flagrant Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice:

Articolul 41, alin 1: Presoanele cu statul diplomatic ”au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Dar cine să atragă atenția stăpânilor coloniei? Nimeni, desigur! Ce înseamnă gestul de sfidare al Ambasadei? O confirmare că România este doar o colonie, unde stăpânii își impun regulile și instituțiile lor!

Atenție însă, SIIJ e primul obiectiv, dar urmează și alte detalii în mesajul Ambasadei. ”Săptămâna a debutat cu o întrevedere cu Ministrul Justiției Stelian Ion, pentru a evidenția Parteneriatul Strategic și pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”.

Deci după ce au călcat în picioare opinia și avizul magistraților, cei de la Ambasadă vorbesc de ”reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”. Bătaie de joc și cinism!

”David Muniz și Jessica Kim au mai participat la o întâlnire la Direcția Națională Anticorupție (DNA), evidențiind parteneriatul solid dintre Ambasadă și DNA și declarând că sprijină activitatea importantă a DNA în lupta continuă împotriva corupției din România”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

Rămâi uluit: Ambasada SUA are un „parteneriat” cu DNA? DNA e un stat? Sau e o confirmare plină de ironie că e… ”Statul paralel” care revine acum în forță, susținut de SUA?

Deci asta se petrece în timp ce în România, ce discutau partidele și presa? O problemă fundamentală – eliminarea ”pensiilor speciale” ale parlamentarilor, adică eliminarea unor drepturi pe care le au toți parlamentarii din lumea asta și care reprezintă 1% din totalul așa ziselor ”pensii speciale”.

La adăpostul isteriei politicienilor și presei, Ambasada SUA ne punea mai bine piciorul pe gâtul României, ale cărei elite răspund în cor: ”Mulțumim Marelui Frate!”.

Orwell - nici nu știi, cât de mic începi de fii!

1061
Tagurile:
Ambasada SUA
Tematic
Vară fierbinte la Ambasada SUA din București: vine marea schimbare!
Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump
„Au pus lacătul la ușă”: ambasada SUA de la București își suspendă activitatea
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

146
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
146
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

136
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

136
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...
Весна в дендрарии: цветы распустились раньше времени.

Vremea în următoarele zile cum va fi de 8 martie, veşti nu prea bune

0
După câteva zile cu vreme deosebit de caldă, se va înregistra o scădere bruscă a temperaturilor în 6 martie. Cum se anunţă, potrivit meteorologilor, vremea de 8 martie - Ziua Internațională a Femeii.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Pe 6 martie vremea se va răci brusc în Banat și Crișana, maximele scăzând până la 6 – 7 grade în intervalul 6 – 8 martie, iar între 7 și 10 martie minimele se vor încadra între -5/-2 grade, potrivit unica.ro.

Primăvara în Moldova
© Sputnik / Cezar Salagor

Totuşi, meteorologii spun că după 9 martie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele între -1 și 2 grade.

În Transilvania, media temperaturilor se va situa între 3 și 5 grade. Minimele vor avea valori cuprinse între -4/-2 grade, cu excepția perioadei 7 – 10 martie, când vor scădea până la medii ce -8/-5 grade. După data de 9 martie, maximele ar putea ajunge la o medie de 7 – 8 grade. Şi în Maramureș se va răci brusc, astfel că media maximelor va scădea până la 3 – 4 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și 1 grad. În nopțile din perioada 7 – 10 martie, valorile termice nocturne vor coborî și mai mult și se vor încadra între -6 și -4 grade.

De asemenea, în Moldova și Dobrogea se va răci mai accentuat, astfel, în perioada 5 – 7 martie, maximele se vor încadra între 3 și 5 grade, iar minimele între -4 și 0 grade. Ulterior, valorile termice vor crește treptat, până la maxime de 8 – 11 grade și minime de -2/3 grade, în perioada 12 – 14 martie.

În Muntenia, maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele -3 grade. Din 8 martie, valorile termice vor începe să crească treptat și vor ajunge la medii maxime de 9 – 11 grade. Minimele se vor situa în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.

În Oltenia, răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. Din data de 8 martie, vremea se va mai încălzi și maximele vor urca până la 9 – 11 grade în jurul datei de 14 martie. Minimele se vor încadra în jurul valorii de 0 grade. Șanse pentru precipitații vor fi în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.

Vremea la munte

La munte, maximele vor avea în medie -2 grade, iar minimele vor coborî până la -9/-7 grade. Din 8 martie, vremea va deveni apropiată de normalul termic al acestei perioade. Maximele vor crește spre 0 – 2 grade, iar minimele vor fi de -6/-4 grade.

0
Tagurile:
8 martie, Frig, Meteo

Загрузка...