Dan Barna

USR, demers antinațional pentru desființarea unei celebre instituții academice!

670
Progresiștii din USR propun un amendament la Buget care duce la desființarea Academiei Oamenilor de Știință – o instituție înființată în 1935! 

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. O altă veste șocantă în legătură cu bugetul pe 2021 este tentativa de desființare, prin nebugetare, a Academiei Oamenilor de Știință!

Este un demers conceput de USR, care a introdus încă de anul trecut un amendament la Buget prin care NU se acordă bani prestigioasei instituții.

Într-o intervenția la Antena 3, președintele AOȘR, Adrian Badea, consideră că ”este un scenariu bine pus la punct”.

”Anul trecut, când bugetul a fost aprobat prin angajarea răspunderii Guvernului, am fost prinși cu o sumă obișnuită de la an la an până în ultima zi când s-a aprobat un amendament depus de USR și ni s-a tăiat în câteva ore bugetul”.

Și, foarte interesant, anul acesta s-a procedat… asemănător! ”În bugetul pus în dezbatere publică apăream cu sumele corespunzătoare  - și în ultima ședință de Guvern la presiunea USR iar s-au tăiat fondurile punând Academia noastră într-o situație imposibilă”.

”Ni se pare că este un scenariu în care se urmărește desființarea acestei Academii care are o vechime extrem de mare, prin legea noastră se prevede ca suntem continuatorul Academiei înființata în 1935 de o mare personalitate  a medicinei romanești, dr. Constantin Angelescu, un mare liberal, un mare ministru, mulți spun că cel mai important după Spiru Haret”.

Este vorba de mulți bani? Nici pomeneală – ”Noi aveam 1,3% din bugetul Academiei Române”, spune președintele AOȘR.

”A fost o chestiune absolut politică, o presiune politică la care al doilea an consecutiv Guvernul PNL a cedat și îmi pare rău că aceasta academie a fost fondată de PNL, este copilul liberalilor”, a declarat Adrian Badea.

Să menționăm că, în bugetul Academiei Române, sunt cuprinse și sume pentru instituții și activități controversate, prin care sunt finanțate personaje care NU au legătură cu activitatea academică – ci mai curând cum serviciile speciale sau cu propaganda sistemului.

De asemenea, din Bugetul Academiei Române au fost plătite sondaje politice, realizate de firma consilierului lui George Maior. Din același buget sunt finanțate personaje controversate, care publică, sub titlul de ”război informațional”, atacuri la adresa unor personalități române și străine, dar și împotriva unor instituții.

Interesant este că, din partea Opoziției, nu am auzit nimic despre această situație a AOȘR, din care fac parte și personalități din PSD!

Dintre membrii acestei Academii amintim pe celebrul scriitor Dinu Săraru, fostul președinte Ion Iliescu, marele istoric Ioan Scurtu, renumiții medici Vasile Burlui, Mihai Lucan, Irinel Popescu sau Vladimir Alexandru Ciurea, pe foștii miniștri Ecaterina Andronescu și Valeriu Tabără, Aurel Vainer, președinte al Confederației comunităților evreiești, fostul președinte al Comisiei de Învățământ Anghel Stanciu, cosmonautul Dumitru Prunariu, scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici, generalii Anghel Andreescu, Eugen Bădălan și Constantin Degeratu, alte personalități ca Ion Solcanu, Petru Andea, Gheorghe Sin,  Gheorghe Mencinicopschi, Gheorghe Onișoru etc.

De menționat că și oficine străine au militat împotriva acestei Academii, printre acestea fiind și Radio Europa liberă. Ceea ce spune mult.

670
Tagurile:
USR
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

109
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
109
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

122
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

122
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...