Partidul Social Democrat, PSD

PSD, anunțul zilei se schimbă toată politica partidului?

2249
Președintele social democrat, Marcel Ciolacu, a făcut un declarație care anunță o schimbare a politicii partidului – cu o singură mare excepție

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu un text pregătit, evident învățat pe de  rost, pe care l-a aruncat într-un moment al emisiunii de la Antena 3 la care a fost invitat aseară.

Astfel, deși discuția era despre Valea Jiului și ceea ce se petrece acolo – inclusiv despre demersul Dianei Șoșoacă – Ciolacu a cotit brusc, spunând repede textul, ca un principiu de construcție al  noului PSD.

Ciolacu a formulat totul sub forma: ”Ce-mi doresc eu de la PSD”.

”Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul acela de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta. Îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”.

Deci, prin acest omagiu adus foștilor lideri ai PSD, Marcel Ciolacu a ignorat o singură etapă – culmea, chiar cea care l-a ridicat pe el în fruntea Camerei, apoi a partidului: perioada președinției Vioricăi Dăncilă!

O omisiune datorată recentelor dezvăluiri din cartea Vioricăi Dăncilă? Sau faptului că Viorica Dăncilă este asociată cu discursul curajos la adresa liderilor Uniunii Europene – poate cele mai puternice luări de poziție ale unui lider român în fața Europei?

Cert este că anunțul pe care Marcel Ciolacu a ținut să-l facă poate reprezenta o schimbare de paradigmă în politica PSD – de reintegrare a celor care au fost apropiați de vechile conduceri social democrate și care acum sunt marginalizați.

La fel de cert este că PSD se confruntă acum cu o lipsă acută de figuri publice notorii și credibile, fapt sesizat de mulți analiști, dar și în partid.

2249
Tagurile:
PSD
Tematic
PSD și AUR, ținta unui nou demers ipocrit și ilegal!
Surpriză: PSD ia fața Guvernului Cîțu… chiar la Bruxelles!
Olguța nu iartă: ”Să nu vă plângeți și să strigați după PSD!”
Liviu Dragnea

Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”

95
Așa cum a anunțat Codrin Ștefănescu, a avut loc o nouă întâlnire între foștii lideri ai PSD – după care a fost transmis un mesaj foarte interesant

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Acum puțin timp a fost publicat primul mesaj după întâlnirea de ieri dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

„Ieri am fost în vizită la Liviu Dragnea”, scrie Codrin, mărturisind – ”Sunt trist și foarte îngrijorat!”.

Nu este vorba doar de starea de sănătate a fostului președinte al PSD, ci de dezamăgirea pe care o încearcă atât el, cât și Codrin Ștefănescu față de ceea ce se întâmplă în țară și în PSD.

”Ca o concluzie, voi posta un text asumat de unul dintre cei care îmi scriu in mod constant. Se numește Teodor Daniel și sună așa : “Speranțele și voturile multor români se află într-o celulă din penitenciarul Rahova!” Punct”, scrie Codrin.

Provocat de o cititoare, Carmen Vișan, Codrin recunoaște că Liviu Dragnea a învățat din lecția trădării celor din jur, a „apropiaților”. ”Poate va învață ceva din asta, pe viitor!”, scrie Carmen Vișan.

”A învățat deja, Carmen Vișan! Inclusiv eu am învățat!”, răspunde Codrin Ștefănescu.

***

Ca de obicei, Codrin Ștefănescu i-a dus lui Liviu Dragnea multele mesaje primite de la români. ”Și o să-i povestesc câte nenorociri se petrec în lipsa lui și cum a dispărut PSD din peisaj! Sper să-l mai intereseze toate aceste subiecte”, a scris Codrin Ștefănescu.

Conform  ultimelor informații transmise de cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD va putea face peste câteva luni cerere de eliberare.

 

95
Tagurile:
PSD, Trădare, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

180
(reînnoit 15:34 27.02.2021)
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După ce au întârziat nepermis și neconstituțional trimiterea proiectului Legii Bugetului de stat și BASS către partenerii sociali (CES) și către Parlament, PNL și USR au accelerat activitatea în Comisiile parlamentare.

De fapt, această trecere prin Parlament a fost doar un simulacru, pentru că nu a fost vorba decât de intervenții pentru a… crea știri, nu pentru a rezolva ceva!

Mai mult, Parlamentul a înregistrat o premieră rușinoasă, în dezbaterile din comisii nefiind  adoptat niciun amendament din cele peste 4000 ale Opoziției și independenților.

Acum puțin timp, Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi 16 voturi ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de lege a trecut în forma Guvernului, așa cum a impus Puterea. Este o dovadă că în România NU este democrație, iar principala instituție a statului, Parlamentul, există doar formal și pentru recompense financiare!

Dictatura Puterii politice este cu atât mai evidentă cu cât nu au ținut seama nici de avizul CES, partenerul social, multe dintre amendamentele respinse fiind preluate din propunerile CES.

Urmează votul în plenul reunit, marți, iar luni, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru dezbateri în plen.

180
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...