Raed Arafat

Raed Arafat, război total cu Ion Cristoiu insulte grave!

464
(reînnoit 18:57 21.02.2021)
Fondatorul SMURD și șef al DSU, Raed Arafat are o reacție explozivă, jenantă, la o afirmație a lui Ion Cristoiu, atacându-l într-un stil insultător pe celebrul ziarist

BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Puține personalități au suferit o schimbare atât de radicală, din punct de vedere al percepției publice, la doctorul Raed Arafat.

De simbolul luptei contra dictaturii lui Băsescu, Arafat este văzut acum ca un simbol al ”dictaturii sanitare”. Desigur, nu toată lumea îl vedea așa ci, culmea, cei care l-au susținut în trecut, în bătălia cu președintele Băsescu!

Unul dintre cei mai mari susținători din perioada 2012 a fost chiar celebrul jurnalist Ion Cristoiu – același care acum îl critică pe Arafat și consideră ciudat cum a fost ocolit de anchete în tragediile din ultimul timp, cum ar fi cea de la Constanța.

”Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, a scris Ion Cristoiu, care se întreabă și ”de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale”.

Cristoiu citează explicația – și anume că ”S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD”.

”Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri”, a scris jurnalistul într-un recent editorial.

Se pare că textul jurnalistului l-a scos din sărite pe autoritarul șef al DSU, care a izbucnit, pur și simplu, acuzând ziariștii - și mai ales pe Cristoiu - de ”minciună și denaturarea adevărului”.

”Sunt uneltele folosite de unii jurnaliști sau pseudo jurnaliști, pentru a atinge scopul lor de a manipula opinia publică și de a promova unele narative false referitoare la o persoană anume sau la un subiect”, scrie Arafat.

Arafat subliniază că Ion Cristoiu ”excelează în acest mod de abordare și folosește platforme, precum Mediafax în cazul de față, pentru a răspândi veninul lui și minciunile care nu au bază în realitate”, scrie Arafat.

”"Maestrul" Cristoiu afirma ca eu aș fi în funcție de 30 de ani, adică de când am terminat facultatea de medicină”, scrie supărat Arafat, demontând această informație.

De fapt, Arafat este neatent – Cristoiu a scris – ”Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală” – NU a scris ”e de vreo 30 de ani ÎN FUNCȚIE”.

Desigur, Arafat, care are încă probleme în privința limbii române, nu a citit atent și a explodat, atacându-l violent pe Cristoiu:

”M-am saturat de personajele ca dumneavoastră, domnule Cristoiu, care sunt dispuse să denigreze și să murdărească venind cu știri false și cu informații incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament în real”, scrie doctorul.  

Mai mult, ridicându-și în slăvi propria activitate, Arafat îl insultă grav pe Cristoiu, denigrând cariera acestui adevărat patriarh al presei români:

”Nu știu însă d-voastră cu ce ați putea veni ca realizări, altele decât cele clasice de manipulare și de a răspândi minciuni și mesaje false și tendențioase despre o persoană sau alta”, scrie Arafat, încheind cu încă o insultă: ”Dumneavoastră veți continua să răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba!”.

Îmi permit să spun că atacul insultător la adresa lui Ion Cristoiu este un atac la întreaga presă română – și sunt curios ce va spune unul dintre elevii acestuia, Radu Tudor, partenerul lui Arafat în board-ul SMURD.

Chiar dacă mulți ziariști îi reproșează lui Ion Cristoiu modul în care a ”revoluționat” presa, nimeni nu poate nega faptul că a scris un capitol al istoriei presei române, iar cariera sa este nu doar prodigioasă, ci chiar unică.

Cristoiu este un personal central al istoriei ultimilor 21 de ani – iar oameni care au avut o contribuție în nișa lor nu trebuie să își dovedească ignoranța și chiar stupiditatea negând sau insultând o asemenea personalitate națională.

Și încă o chestiune – ce l-a enervat pe Arafat, faptul că un om cu experiența lui Cristoiu și-a permis să-i transmită un memento mori? Sau că i-a spus de la obraz că pompierii combinați cu SMURD au dat un tragic rateu la Constanța? Sau, în fapt, lui Arafat NU i se pot aduce critici, reproșuri – sau chiar comentarii care să-l pună sub semnul dubiului? Cine crede așa ceva poate fi diagnostica cu o formă de paranoia!

Iată aici textul lui Raed Arafat – rușinos pentru un om de valoarea sa, îmi permit a spune.

464
Tagurile:
Ion Cristoiu, Raed Arafat
Tematic
Șoșoacă, atac fulminant la Arafat: ”Din cauza ta mor oameni, nu ai onoare să demisionezi!”
Ciutacu îl face zob pe ”Obraznicul de Raed Arafat” – se ajunge la proces pe bani mulți!
Cristoiu: ”Matei Balș a fost mai mult decât un accident” – ce interese ar fi spate
Cristoiu aruncă NUCLEARA: ”Sunt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid”
Diana Șoșoacă, miștoul zilei despre Arafat și ”dracii dezbrăcați” ai Clotildei
Știrea nopții: Ion Cristoiu se simte rău după rapel!
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

115
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
115
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

124
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

124
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...