Prima ședință a noului Senat al României

PSD și AUR, ținta unui nou demers ipocrit și ilegal!

704
(reînnoit 09:01 19.02.2021)
Atacați ani de zile de ”intelectualii pro-occidentali”, social democrații sunt acum ținta unei acțiuni care vrea să îi implice într-o combinație prin care se vrea anularea ideii naționale și posibila alianță a Opoziției, cu AUR.

BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. În spațiul public a fost lansat un nou ”apel” care vizează AUR. Astfel, după ce precedentul a fost adresat partidelor din Coaliția guvernamental, acum este vizat PSD!

Este un apel la distanțare dar, atenție – se fac presiuni împotriva colaborării parlamentare!

Fără nicio probă, respectivii semnatari acuză AUR de preluarea de ”idei fasciste”, de ”extremism de dreapta” și de răspândirea de ”manipulări conspiraționiste”!

Tentativa aparține unui grup în fruntea căreia se află controversatul politolog Cristian Pârvulescu, autorul moral și promotorul celei mai dezastruos proiect care a afectat negativ viața politică din România: așa zisul votul uninominal.

După eșecul lamentabil al proiectului său, Pârvulescu a stat o perioadă departe de atenția opiniei publice, dar a revenit acum cu aceste ”scrisori” prin care încearcă să discrediteze AUR.

Reamintim că Pârvulescu a devenit cunoscut în spațiul public în urma unor proiecte finanțate din SUA, derulate prin Asociația Pro Democrația.

În apelul ”Păstrați distanța față de extremismul de dreapta!”, semnatarii transmit că ”Rezultatele alegerilor parlamentare din 2020 ne-au surprins și îngrijorat profund”.

”În Parlamentul României a intrat un partid al extremei drepte - AUR. Votul cetățenilor pentru acesta îi dă dreptul să fie în Parlament, dar nu obligă partidele democratice să îl considere partener viabil”, scriu semnatarii.

Reamintim că AUR a intrat în grupul european ECR – al conservatorilor europeni, acolo unde au fost conservatorii britanici și se află partidul de guvernământ din Polonia, PiS. Deci, iată că Europa nu consideră AUR ”fascist” sau ”extremist”.

În schimb, ”intelectualii români” acuză acest partid că ”preia idei și valori ale dreptei fasciste interbelice, găzduind un număr important de persoane cu simpatii legionare, inclusiv la nivelul conducerii centrale”. 

De asemenea, semnatarii spun că AUR ”îndeamnă la un comportament irațional și iresponsabil în fața pandemiei, răspândind manipulări conspiraționiste, așa cum o fac și numeroase ale alte partide de extremă dreapta din Europa”.

 În acest context, ei se adresează… PSD, același partid despre care spuneau că vrea ”să scoată România din UE” și să o ducă… la Moscova!

”Facem apel la conducerea Partidului Social Democrat să se distanțeze de acest partid”, scriu ”intelectualii români”, flatând PSD Ciolacu – ”Calea pe care s-a angajat de curând PSD, aceea a unei social-democrații reformate cu aspirații europene, se desparte fundamental de calea acestui partid”.

Deci, scriu semnatarii – ”Este absolut esențial pentru integritatea democrației românești, ca partidul principal de opoziție să refuze orice colaborare cu AUR, acum și în viitor”.

Întrebare – și dacă PSD nu vrea să fie în opoziție, ci să preia guvernarea? Oare acesta e, de fapt, sensul scrisorii – îndepărtarea PSD de o alianță care i-ar putea aduce majoritatea pentru guvernare?

”Soluțiile la problemele României, de orice natură ar fi ele, trebuie să fie doar în interiorul unui spațiu pluralist și democratic, fără a accepta intruziunea și anularea acestuia de către partide toxice, care atacă atât drepturile și libertățile cât și egalitatea dintre oameni, baza oricărei societăți democratice”, se arată în scrisoare.

În final, semnatarii transmit PSD că rămână în postura de opozant cuminte – ”sperăm că PSD va face o opoziție puternică la politicile guvernării de dreapta, propunând alternative economice reale și se va abține de la a agita teama, frica și ura, sentimente pe care AUR își construiește proiectul politic”.

Deci, un apel insultător la adresa unui partid care, deocamdată, nu a manifestat asemenea tendințe – și, cu excepția atitudinii scandaloase în cazul excluderii Dianei Șoșoacă și a colonelului Tobă, nu s-a comportat așa cum se scrie în documentul public.

De fapt, prin ultimele acțiuni, inclusiv prin îndepărtarea celei mai dinamice politiciene, Diana Șoșoacă, AUR pare mai curând un partid „aliniat”, cu acțiuni demagogice specifice partidelor din sistem. Ceea ce, da, este de reproșat.

Reproducem și lista semnatarilor, mulți fără nicio legătură ci fenomenul politic românesc - o dovadă că inițiativa este o făcătură ipocrită și manipulatoare.

Semnatari (în ordine alfabetică) – iar lista rămâne deschisă, apelul putând fi semnat la adresa oprim.extrema.dreapta@gmail.com.

Cornel Ban, economist

Manuela Boatcă, sociolog

Gabriel Bădescu, politolog

Gruia Bădescu,  cercetător

Oana Băluță, cadru didactic universitar

Dan Bărbulescu, activist de mediu

Miki Braniște, manager cultural, cadru didactic

Florin Buhuceanu, activist pentru drepturile omului

Mihai Burcea, istoric

Gianina Cărbunariu, regizoare

Alexandru I. Cârlan, cadru didactic universitar

Raul Cârstocea, istoric, cadru didactic universitar

Maria Cernat, cadru didactic universitar

Emanuel Copilaș, politolog

Cosma Simion Valer, istoric, manager cultural

Ion Matei Costinescu, sociolog

Claudiu Crăciun, politolog

Adrian Doboș, arheolog

Corina Doboș, cercetătoare

Alina Dumitriu, activistă pentru drepturile omului

Alexandru Fifea, actor

Erwin Gáll, arheolog

Carmen Gheorghe, activistă, cercetătoare independentă

Sorin Gog, sociolog

Carmen Grădeanu, regizor

Bogdan Iancu, antropolog

Loredana Ivan, cadru didactic universitar

Radu Jude, regizor

Ionut Jugureanu, sociolog

Cristian Luguzan, sociolog

Mandea Nicolae, pensionar

Sergiu Mișcoiu, politolog

Petrică Mogoș, cercetător

Alexandru Mustață, activist de mediu

Ciprian Necula, activist pentru drepturile omului

Diana Elena Neaga, lector univ. dr.

Adrian Niculescu, istoric

Andrei Panţu, politolog

Constantin Pârvulescu, cadru didactic universitar

Cristian Pîrvulescu, politolog

Alexandra Pirici, artist

Mihnea Teodor Popescu, student, activist pe teme de mediu

Liviu Rotman, istoric, cadru didactic universitar

Felix-Horia Rusu, cetățean

Alexandru Solomon, regizor

Szakáts István, cetățean

Nona Șerbănescu, artistă

Ionuț Tudor, jurist

Claudiu Turcuș, cadru didactic universitar

Andrei Țăranu, cadru didactic universitar

Irina Velicu, cercetător

704
Tagurile:
AUR, PSD
Tematic
NUCLEARA: Fondatorul AUR, afirmații șoc despre Moldova: ”Stat-agresor, opriți finanțarea”!
O nouă excludere de prin rang din AUR?!
Diana Șoșoacă, denunț fulminant: îi amenință fiul! Reacție violentă și dezvăluiri din AUR!
Proteste în Piața Victoriei din București. Drapelele SUA, UE

Noi declarații șocante venite din SUA România, total colonie!

67
O consilieră trimisă special din SUA spune clar ce trebuie făcut și ce trebuie șters din memorie în materie de Justiție – un tupeu inimaginabil al americanilor

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Apărută acum un an în peisajul românesc, Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria, a ieșit la iveală puțin în perioada Trump, dar o face acum cu mult tupeu.

După ce acum două săptămâni a fost la ministrul Justiției, declarând că sprijină total desființarea SIIJ – deci încălcând nu numai voința magistraților CSM, ci însuși statul diplomatului – Jessica Kim dă acum un interviu în care face declarații șocante.

Este un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, cunoscutei jurnaliste Ioana Ene Dogioiu.

După ce vorbește de cele ”peste zece programe de instruire” oferite de SUA procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor români, ”în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe”, Jessica Kim face mai multe afirmații sfidătoare!

Este vorba de afirmații care neagă reforma cerută de asociațiile de magistrați împotriva practicilor abuzive ale sistemului Kovesi – Coldea, susține din nou desființarea SIIJ – și, desigur, nu spune nimic de abuzurile și ilegalitățile comise de DNA, de cazurile șocante de la DNA Ploiești și din alte zone, de ”protocoalele secrete”, de dosarele făcute magistraților și de multe alte aspecte reclamate de presă sau chiar de magistrați și de organizațiile acestora!

Iată câteva dintre aceste declarații, întregul interviu îl puteți citi pe Spot Media.

”În ciuda istoricului solid în lupta anticorupție al României, încercările la care a fost supus sistemul judiciar în perioada 2017-2019 au fost dăunătoare”, spune consiliera Ambasadei, dând ca exemplu, ”măsuri controversate, precum crearea Secţiei Speciale, au avut un impact negativ asupra independenței Justiției”.

De asemenea, Kim spune că ”Atacurile constante asupra instituțiilor precum DNA, în ciuda succeselor sale, au afectat credibilitatea și moralul”.

Și, atenție – intră și Curtea Constituțională în colimator: ”Noile condiții pentru intrare în profesie, mai ales pentru parchetele specializate, au încetinit lupta împotriva corupției”.

Totuși, spune Kim, ”în recenta mea vizită, am constatat o puternică voință in favoarea statului de drept în România și pentru revenirea pe calea reformei judiciare după pașii înapoi din perioada 2017-2019”.

Evident, consiliera americană reia ideea ”rolului important al societății civile în apărarea statului de drept în România” – susținând deci acest factor perturbator care a exercitat presiuni asupra justiției și a presei, uneori cu manifestări violente și agresiuni!

Și, atenție culmea tupeului: se încearcă justificarea nivelului foarte mic a investițiilor americane în România prin… corupția încă existentă!

”Corupția, ca în multe alte țări, afectează investițiile străine directe”, spune Kim, subliniind că ”Rapoarte internaționale au arătat că, în opinia investitorilor și companiilor străine, corupția este larg răspândită în Romania, mai ales în domeniul afacerilor”.

Sigur, rămâi crucit când o asemenea afirmație vine din SUA, unde a fost ales un președinte acuzat de corupție – și care a intervenit personal în acoperirea unor fapte de corupție!

”Legi arbitrare și persistente, mai ales cele privind practicile comerciale, îngreunează succesul economic al oricărei țări”, spune Kim căinându-i pe investitorii străini care ”vor siguranță și încrederea că vor fi tratați corect și predictibil în fața legii. Statul de drept puternic este important într-o țară pentru principiul că toți oamenii și toate instituțiile sunt supuse și responsabile în fața unor legi corect aplicate”.

Obrăznicie colosală din partea reprezentantului unui stat care a cerut eliminarea ”strategică” a concurenței (China) și a pus mâna pe tot ce înseamnă furnizare militară și energetic!

Finalul este apoteotic, pentru că arată clar și cum se va face mai departe: se vor selecta lideri cu o anumită ”mentalitate”!

”Nu trebuie subestimată importanța încurajării viitoarei generații de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept, în așa fel încât acestea să intre în mentalitatea lor și să devină sistematice în afaceri și acțiunea guvernamentală”, a declarat Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

Așa cum comentam inițial, sunt declarații de un tupeu uluitor – pur și simplu se transmite ce trebuie făcut, dar și ce trebuie uitat! Tot ce s-a scos la iveală despre Justiție, toate abuzurile și fărădelegile pur și simplu NU există și trebuie uitate! Asta reiese din declarațiile consilierei Kim!

Se pune o singură întrebare: va lua poziție vreun partid politic din România împotriva unei asemenea atitudini? Desigur, nu mă refer la poziția de drepți!

Probabil că nu, pentru că definirea României ca o colonie este din ce în ce mai demonstrată. Atitudinea consilierei Kim este o probă în acest sens. Ironic, nu, colonia România să aibă un nou ”vătaf” sau ”instructor” pe nume… Kim! Un Kim pentru democratizarea coloniei României.

67
Tagurile:
Colonie, România, SUA, Declarații

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin, fulminant: ”Atâta trădare și fățărnicie ca în Noul PSD Ciolacu nu am văzut!”

127
Codrin Ștefănescu lansează un atac fulminant care vizează conducerea PSD, prin prisma faptului că, în spatele fațadei de opoziție, se fac ”trădări” și înțelegeri cu ”noii stăpâni”

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Fără doar și poate, dacă noii lideri ai PSD au un critic radical în partidul pe care l-au ”cumințit”, atunci acela este Codrin Ștefănescu.

Rămas, practic, singura voce puternică din interiorul PSD care pleznește, fără cruțare, atitudinea controversată a liderilor actuali, Codrin a lansat un nou atac fulminant, făcând referire la TRĂDARE!

Un cuvânt care pe Codrin îl oripilează, deoarece ”Chiar și adversarii mei știu că nu am trădat niciodată!” – și, adaugă revoluționarul, ”Probabil că, în sinea lor, respectă asta!”.

”Nu l-am trădat pe Adrian Năstase când partidul i-a întors spatele! Chiar și cei care-i datorau carierele și funcțiile publice. Adică tot”, scrie Codrin. ”Nu l-am trădat pe Dragnea când partidul s-a delimitat public de el! Inclusiv cei care-i datorau carierele și funcțiile publice! Adică tot!”.

Iar această atitudine îl face să fie liniștit sufletește și să rabde atacurile împotriva sa. ”Nu am trădat și mă privesc liniștit dimineața în oglindă când mă bărbieresc! Nu-mi pasă de înjurăturile marxiștilor rezist, am rămas același om curajos de la baricada de la Inter din Decembrie 89!”.

Dar… există și o mare durere – trădarea din PSD-ul actual, pe toate planurile! ”Vă spun sincer: atâta trădare și fățărnicie ca în Noul PSD condus de Ciolacu și Stănescu, nu am văzut!”.

”Noul PSD mimează că face opoziție, dar în secret se gudură penibil la picioarele noilor stăpâni!”, acuză Codrin, care pune punctul pe ”i” – nu spune povești, ci chestiuni din interior!

„Vă spune asta cel care a fost 4 ani secretar al partidului în timpul lui Năstase, secretar general adjunct și secretar general al PSD în ultimii 9 ani!”, scrie Codrin, conchizând – ”Și eu știu și îmi asum ceea ce zic!”.

Din informațiile noastre, vor urma dezvăluiri foarte grave despre înțelegeri secrete – adevărate trădări pornite de la vârful PSD.

127
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD
Tematic
Codrin se revoltă după întâlnirea cu Dragnea: ”Parcă s-a prăpădit! Nu țipă, nu există!”
Codrin, declarație fulminantă despre Diana Șoșoacă, pune pe jar liderii PSD!
Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”
Codrin, palmă pentru Diaspora: Ați urlat, ne-ați înjurat, meritați să-și bată joc de voi!

Загрузка...